Eneagrama: Al treilea portret, Castigatoarea

Eneagrama: Al treilea portret, Castigatoarea

Eneagrama: Al treilea portret, Castigatoarea

 • Acestor oameni le place sa fie activi, iar adeseori ceilalti cred despre ei ca au succes. Se crede despre ei ca pot realiza orice fara eforturi in domeniile pe care si le aleg si ca sunt foarte competitivi.

AL TREILEA PORTRET, Castigatoarea

Slogan favorit: Lumea admira un castigator. Nu pierdeti cu nici un pret.
Dorinta de baza: sa fie admirata
Frica principala: sa fie o necunoscuta

Acestor oameni le place sa fie activi, iar adeseori ceilalti cred despre ei ca au succes. Se crede despre ei ca pot realiza orice fara eforturi in domeniile pe care si le aleg si ca sunt foarte competitivi.
Au insa si o mare teama de esec si consuma o mare energie pentru a-l evita. Ei sunt nascuti sa aiba succes, dar adesea il platesc foarte scump.


Exista un conflict intre identitatea lor plina de succes si adevarata lor identitate. Ei sunt atrasi de ceea ce le spune inima, dar acela li se pare a fi un drum prea lung – asa ca in loc de asta au grija sa se mentina activi si ocupati; fiindca astfel isi ineaca durerea.

O privire in trecutul lor poate dezvalui ca a existat cineva care i-a apreciat doar pentru realizarile lor. Ambitia altuia este absorbita de ei si si-o insusesc – o falsa identitate pe care o poarta cu ei pana in viata adulta. Insa dovedeste ca sunt numai niste tristi executanti.

Ei gasesc instinctiv imaginea potrivita si metodele eficiente de auto-prezentare pentru a-si realiza ambitiile. Prietenii nu mai sunt altceva decat cei care servesc lor imaginii de sine si pot fi parasiti cand inceteaza sa mai fie asa ceva. Acesti oameni nu apreciaza aproape nimic la ei insisi in afara de realizari. Ei doresc numai sa fie mereu in fata celorlalti. Astfel, a se insela pe ei insisi si pe ceilalti devine un mod de viata.

Sentimentele nu sunt binevenite in acest scenariu de viata – dealtfel nu li se permite sa existe. Daca totusi apar, le provoaca o mare furie sau tristete, aproape paralizandu-i. Ele provoaca adevarate crize interioare, in timpul carora activitatea inceteaza.
Redescoperirea si speranta apar in viata lor cand descopera ca nu se prabuseste lumea daca sunt fideli propriei persoane si celor din jur, cand descopera ca desi au esecuri, cei din jur continua sa-i iubeasca.

Adaptabili, energici, practici, ii pot conduce si inspira pe altii in moduri absolut remarcabile. Dar trebuie sa inteleaga ca urmarirea succesului nu este acelasi lucru cu cautarea plenitudinii. Abia cand inteleg asta pot zbura spre inaltimi, liberi ca vulturii.

Citeste despre alte portrete ale eneagramei in paginile urmatoare:

 • Eneagrama: Primul portret, revolutionara
 • Eneagrama: Al doilea portret, Cea care ajuta
 • Eneagrama: Al treilea portret, Castigatoarea
 • Eneagrama: Al patrulea portret, Individualista
 • Eneagrama: Al cincilea portret, Detectiva
 • Eneagrama: Al saselea portret, Loiala
 • Eneagrama: Al saptelea portret: Entuziasta
 • Eneagrama: Al optulea portret: Concurenta
 • Eneagrama: Al noulea portret: Pacifista
 •  Forum unde comentam cu placere

  Astrologie si Horoscop

  Despre stele si fortele din jurul nostru.

  ✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

  Subiecte tratate:
  Tema:Eneagrama

  Comentarii vizitatori

  Citeste toate comentariile

  Ce sentimente ti-a produs acest articol?

  Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

  Scrie un comentariu

  Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

  Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

  DA (este întrebare)
  NU (nu este întrebare)


  Cod:

  Ai o întrebare pentru alte mămici?
  ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII