Bunicii îi dau Coca-cola copilului meu de 4 ani și nu inteleg care este problema mea cu acest lucru - confesiuni

Bunicii ii dau Coca-cola copilului meu de 4 ani si nu inteleg care este problema mea cu acest lucru - confesiuni

Bunicii îi dau Coca-cola copilului meu de 4 ani și nu inteleg care este problema mea cu acest lucru - confesiuni

Socrii mei ii dau Coca-cola copilului meu de 4 ani si nu inteleg care este problema mea cu acest lucru - - voi ce ati face in aceasta situatie?

„Nu fi exagerată - mi-a spus socrul meu, râzând de parcă sunt complet nebună”, povesteste Alina pentru Desprecopii.

Când le aud pe prietenele mele povestind despre socrii lor - devine destul de clar că, în comparație, ai mei sunt destul de buni. Adevarul este ca ne ințelegem bine; sunt implicați activ cu nepoții lor , si ceea ce apreciez,  este ca isi cunosc granita de interventie - fiind conștienți de modul în care face noi parenting - și încearcă să nu intervină în acest sens.

Au fost foarte de ajutor pentru noi - aducand copilul de la gradinita de 3 ori pe saptamana  - si o fac asta cu multa dragoste si atentie inca de cand copilul avea 2 ani - iar pe noi, ca familie de parinti cu doua job-uri acest lucru este un real ajutor.

Dar, deși suntem norocosi cu ei si avem o relatie foarte bună, recent au existat câteva denivelări pe drum... denivelări sub formă de coca-Cola.

Nu mult timp după ce fiul nostru, Luxa a împlinit trei ani, am observat că acea canita de melamină pe care o folosea întotdeauna la casa bunicilor sale avea urme de Coca-Cola în ea. La început, m-am întrebat dacă au turnat-o din greșeală în cana lui sau poate chiar au folosit cana lui ei înșiși, dar când am menționat asta, ei au spus că i-au dat o cană de Coca-Cola lui Luca....

"Ne-a văzut bând și a vrut să încerce"

"Ne-a văzut bând și a vrut să încerce", au raspuns ei.  Cand i-am spus socrului ca sucul de coca-Cola are mult prea multă cofeină și zahăr pentru un copil de patru ani, răspunsul lor m-a uluit.

„Nu fi exagerata”, a spus socrul meu râzând de parcă ceea ce am spus ar fi fost complet ceva exagerat... Tonul și cuvintele lui erau foarte diferite de cele obisnuite, dar după expresia de pe chipul soacrei mele când l-a auzit, era clar că era în sprijinul acțiunilor lui și că, potrivit lor, eu sunt cea care a reacționat exagerat.

La acea vreme nu eram sigură ce să mai spun, așa că nu am spus nimic, dar i-am spus soțului meu când am ajuns acasă.

Deși eram amândoi de acord că să-i dăm Coca-Cola lui Luca nu era OK și că reacția lor a fost destul de asertivă pentru ei, așa că am decis că cel mai bine este să uitam acest incident și să sperăm că este o singură dată. Dar nu a fost. În următoarele câteva luni, a devenit din ce în ce mai frecvent, până când aproape în fiecare zi, când l-am luat, era clar că băuse iar coca-cola.

În cele din urmă, după ce Luca a împlinit patru ani, aceasta bause probabil zeci de cutii de coca-cola...

Ce ai face in aceasta situatie?

Deși ceștile de coca-cola nu-i modificaseră prea mult comportamentul, probabil pentru că erau destul de mici, atunci când bea o cutie întreagă de cola, am putut observa. În zilele astea, era destul de agitat...

In acele zile alerga mai mult și era mai greu să-l fac să doarmă la sfârșitul zilei. Era, de asemenea, capricios și pur și simplu nu el însuși și nu era nicio îndoială că era din cauza Coca-Cola.

A început și el să ne ceară să-i cumpărăm și când i-am spus nu, s-a supărat.

În general, eu și soțul meu nu suntem deosebit de stricti în ceea ce privește alegerile alimentare și, deși ne place să menținem dieta lui Luca sănătoasă, nu ne opunem deliciilor – o cupcake aici sau colo, niște înghețată la desert – așa ceva. Dar Coca Cola, ei bine, asta e cu totul altceva.

În primul rând, este ca zahărul lichid, dăunător pentru dinți în multe feluri și apoi, desigur, există toți conservanții și coloranții artificiali. Dar cel mai rău dintre toate, din punctul meu de vedere, este cofeina.

❗ Citeste Cum ii afecteaza cofeina pe copii: in ce alimente este ascunsa si ce trebuie sa stii

Niciun copil nu trebuie să primească o băutură cu cofeină, mai ales nici unui copil de trei sau patru ani. Impactul pe care îl poate avea asupra unui copil pur și simplu nu este sigur sau sănătos și chiar mi-aș dori să nu i se acorde lui Luca, mai ales cât de des este el.

Dar problema este că ne bazăm pe ei pentru a a avea uneorig grija de Luca și nu avem altă opțiune. În plus, în afară de această problemă, lui Luca îi place să meargă acolo, fac mereu activități împreună și știu că îl vor ține mereu în siguranță.

Voi ce ati face in locul meu? 🤷‍♂️

Despre bauturile carbogazoase si efectul lor asupra sanatatii, mai cititi

Bauturile racoritoare (cu zahar) pot provoaca aparitia cancerului uterin
Bauturile racoritoare care contin zahar cresc riscul de hipertensiune arteriala - chiar si la adolescenti
Bauturile cu zahar modifica varsta primei menstruatii la fete

Tot despre alimentatia sanatoasa a copilului, mai cititi:

De ce este alimentatia copilului nostru atat de nesanatoasa? 
10 alimente care stimuleaza creierul copilului 
Necesarul de fluoruri ale copilului 
Cum stimulam copiii sa manance legume 
10 metode de a creste un copil rasfatat - si cum va puteti schimba abordarea asupra disciplinei copilului 
Cum sa construiesc un meniu sanatos pentru copilul meu? 
Cum ajutam copiii sa manince sanatos? 
E-urile din mancarea copiilor nostri 
E-uri "bune", E-uri  rele

autor: Desprecopii.com, Toate drepturile rezervate © 2024 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII