Eu vreau un copil dar EL NU sau despre abordare, rabdare si perseverenta

Eu vreau un copil dar EL NU  sau despre abordare, rabdare si perseverenta

Eu vreau un copil dar EL NU sau despre abordare, rabdare si perseverenta

In viata facem mereu alegeri importante. Dupa alegerea persoanei cu care vrei sa ai copii, inceperea unei familii si decizia despre numarului de copii ...

Dar ce este de facut atunci cand tu iti doresti cu ardoare un copil iar EL nu vrea ...?

in articolul Ea vrea un copil ... El nu, veti citi:
Ce se intampla cand un cuplu are pareri contrare?
Cand dorintele voastre nu se potrivesc
Intrebari ce trebuiesc adresate

Cand meseria de parinte este tentanta doar pentru unul din membrii cuplului
Un copil nu inseamna doar cheltuilei ci de sute de ori mai multa dragoste si fericire
Discutati in mod periodic despre acest lucru
Cand doresti prea tarziu un copil
5 lucruri esentiale despre relatia de cuplu
Sarcina la diverse varste
11 Sfaturi pentru a ramane insarcinata
Grupuri de suport si intelegere: Asteptand o comoara in viata noastra

Ce se intampla cand un cuplu are pareri contrare despre idea de a deveni parinti?

Scenariu clasic: cuplu tanar casatorit. Ea isi doreste un copil  (sau inca unul) iar el spune ca inca nu e momentul. Si de aici incepe o discutie ...

In viata facem mereu alegeri importante. Dupa alegerea persoanei cu care vrei sa ai copii, inceperea unei familii si decizia despre numarului de copii ...

Si este perfect normal sa apara pareri diferite. Orice cuplu trece prin asa ceva.

Cand meseria de parinte este tentanta doar pentru unul din membrii cuplului

Cati copii sa ai este adeseori un lucru care preocupa mai mult pe unul dintre parteneri decat pe celalalt.

Conform unui sondaj de opinie din 2019, al Centrului American de Cercetare Pew, cercetatorii au descoperit ca 94% din potentialii parinti privesc dorintele partenerului de a avea copii ca fiind ‘putin importante’ sau ‘foarte importante’.

Cand parintii au fost intrebati de ce s-au oprit din a face copii, raspunsul a fost: “pentru a indeplini dorintele partenerului de viata”, raspunsul coborand de la locul al patrulea al listei cu motive la numai 27%. Era clar ca multumirea partenerului este mult mai importanta cand incepi o familie , decat atunci cand aceasta se mareste.

Cand dorintele voastre nu se potrivesc

Ia in considerare urmatorul scenariu: Inainte sa te casatoresti, ai visat la o casa plina de copii fara a lua in considerare ceea ce ar dori partenerul tau.

La o anumita perioada de timp dupa casatorie, sotul/sotia iti marturiseste ca nu isi doreste multi copii, fapt pentru care tu faci un pas in spate si esti de acord sa aveti doar 2 copii. Dupa ce aveti primul copil, sotul spune ca nu vrea sa aiba mai mult decat copilul pe care il aveti deja. Tu decizi sa intrerupi utilizarea de anticonceptionale, fara a-l anunta pe el, cu gandul ca iti vei face griji mai tarziu pentru consecintele acestui fapt.

Atunci cand dorintele tale merg in contradictie cu cele ale partenerului, mariajul tau poate suferi, acest lucru l-a invatat si Adina in prima ei casatorie.

Adina s-a maritat la varsta de 24 de ani, abia 6 ani mai tarziu a descoperit ca sotul ei nu isi doreste sa aiba copii. “Aveam 30 de ani cand mi-a spus. Aceasta a fost ceea ce a rupt relatia dintre noi.” Adina a divortat, s-a recasatorit si a avut un copil la varsta de 34 de ani.

Un copil nu inseamna doar cheltuilei ci de sute de ori mai multa dragoste si fericire

Cand vine vorba de a face copii, intotdeauna este o idee buna sa formati un front comun din dorintele voastre. Nasterea primului sau a celui de-al doilea copil este complet altceva decat niste calcule finaciare. Da, insemna si cheltuieli insa e complet altceva decat o rochie scumpa sau un cocediu in Maldive. Incercati sa va ganditi la un copil ca la o continuare a sufleului vostru si nu ca o nota de plata.

Discutati in mod periodic despre acest lucru

Daca tu si partenerul tau nu sunteti de acord in legatura cu numarul membrilor care va forma familia voastra, fiti pregatiti sa reveniti periodic la aceasta discutie. Neintelegerea va continua sa fie “el isi doreste, ea nu sau ea isi doreste, el nu”.

Pentru Daniela si Relu, omul cu care ea a locuit mai mult de 10 ani, abordarea corecta s-a dovedit a fi cea mai inteleapta modalitate. La fel ca o multime de alte femei, ea a ramas cu un om care nu isi dorea copii, crezand ca ii va putea schimba punctul de vedere. Dar i-au trebuit multi ani pentru a-l convinge ca ar putea trai cu modificarile stilului de viata pe care un copil le-ar aduce...

Intrebari ce trebuiesc adresate:

• Care sunt lucrurile specifice la care eu si partenerul meu nu suntem de acord?
• Am discutat eu cu partenerul meu in detaliu aceste probleme?
• Cum am putea - totusi - sa rezolvam aceste neintelegeri?

Puteti avea cele mai compatibile relatii si sa va intelegeti perfect in toate, cu exceptia aducerii pe lume a primului sau a unui alt copil in familia voastra. Intocmai ca moneda, fiecare problema are doua parti. Insa dialogul si perseverenta pot fi intotdeauna de partea femeii ;)

Cand doresti prea tarziu un copil ...

M-am trezit si mi-am spus: vreau un copil...

Poate ca intr-o zi, te vei privi in oglinda si vei descoperi ca ai o dorinta pe care nu ai mai avut-o ... Sa fii mama. Si totusi ... va fi prea tarziu sa ai un copil biologic ...Asa a descoperit intr-o zi Lisa Stansfield.

Cantareata soul Lisa Stansfield a dezvaluit modul in care dorinta ei disperata de a avea un copil a condus la ani durerosi de fertilizare in vitro.

Starul in varsta de 46 de ani a realizat ca isi doreste un copil in 2006, dupa ce mama ei a decedat. Citeste mai departe cum e cand iti doresti prea tarziu un copil.

9 lucruri despre casatorie pe care nu ti le spune nimeni inainte de nunta

Cand nunta la care ai avut rolul principal - acela de mireasa se incheie, si toata lumea pleaca acasa ... incepe viata unui cuplu. Buuummmm ...

Orice femeie inteligenta stie ca viata nu este o poveste cu zane. Dar trebuie sa recunoastem: undeva in subconstientul fiecareia se ascund viziuni romantice cu Cenusareasa, sau poate cu Julia Roberts. Imaginile pot fi vagi si putin cam depasite, dar printre ele putem distinge silueta miresei si a lui Fat-Frumos indepartandu-se impreuna pe calul alb catre apus. In viata reala, se poate intampla ca povestea ta desprinsa din filmele lui Disney sa aiba un final mai degraba desprins din niste filmele de groaza  - in care tu sa fii tanara care cade si tipa sa-i fie crutata viata citeste mai departe aici.

5 lucruri esentiale despre relatia de cuplu

Clisee si adevaruri despre dragoste...
Metoda JEEPP - comunicarea perfecta cu sotul :)
Oboseala distruge viata sexuala
15 semne ca esti victima abuzului emotional intr-o relatie
Unde esti, suflet pereche?! 

Sarcina la diverse varste

Sarcina intre 20-30 de ani
Sarcina intre 30-40 de ani
Sarcina intre 40-50 de ani  

11 Sfaturi pentru a ramane insarcinata

Sfaturi pentru a ramane insarcinata - Sfaturi garantate pentru a ramane insarcinata nu cunoaste nimeni.

In mod cert insa, in afara de dragostea care ii creaza, copiii vin pe lume si cu un gram de intamplare a destinului.

Avem insa 11 sfaturi care iti pot mari foasrte mult sansa de a deveni mamica citeste mai departe aici.

 Grupuri de suport si intelegere: Asteptand o comoara in viata noastra

Dorinta de a ramane insarcinata este adesea stresanta si va poate consuma extraordinar de tare. Cunoasterea inseamna putere. Cu cat stiti mai multe, cu atat veti avea mai putine emotii si veti putea sa infrunta cu curaj drumul acesta. Aveti alaturi suportul online al celei mai mari comunitati de limba romana: Desprecopii.com. Pentru suport concret, incurajare si prietenie, va asteptam pe cel mai citit forum online al femeilor aspirante la meseria de mamica: Asteptand o comoara in viata noastra !

autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate 2022

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. Luciana
    Lucianatrimis la 13/4/2016

    Da,foarte frumos articolul imi place si chiar este adevarat,cu rabdare si perseverenta se reuseste.Asa am facut si eu cu sotul meu de la al 3-lea copil pana la al 5-lea copil(si ultimul),dar....si toata aceasta rabdare si perseverenta au o limita care daca este intrecuta,mai bine fiecare pe drumul lui oricat de dureros ar fi,deoarece a fi parinte este un lucru minunat,extraordinar si toate superlativele pe care le doriti.O zi frumoasa sa aveti is sanatate multa. Ganditi-va bine inainte sa fie prea tarziu.

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII