Studiul limbilor straine, avantaje majore pentru copii

Studiul limbilor straine, avantaje majore pentru copii

Studiul limbilor straine, avantaje majore pentru copii

Intr-o lume globalizata, cunoasterea a cel putin unei limbi straine este obligatorie pentru desfasurarea cu succes a activitatii profesionale, in majoritatea domeniilor. Limba engleza este demult un must have in scoli, iar insusirea mai multor limbi straine devine tot mai importanta in pregatirea academica si profesionala.
 
Expertii sustin ca invatarea unei limbi straine ii poate oferi copilului foarte multe oportunitati in viata, atat acum, cat si in viitor. Beneficiile sunt multiple, variind de la realizari academice pana la succesul in relatiile interpersonale.

in acest articol veti citi mai multe despre:
Studiul limbilor straine dezvolta gandirea
Imbunatateste performantele academic
Ne deschide mintea si ne face mai toleranti
Creste sansele de angajare
Imbunatateste intelegerea limbii materne

Parintii trebuie sa fie constienti de importanta studiului limbilor straine pentru copil

In alegerea scolii pentru copilul tau, este foarte important sa urmaresti programul de studiu al limbilor straine pe care scoala il ofera. Cercetarile din ultimii ani ne spun cat de mult ii ajuta pe copii, in dezvoltarea lor, invatarea limbilor straine:

Studiul limbilor straine dezvolta gandirea

Nu este o noutate ca invatarea uneia sau mai multor limbi straine dezvolta gandirea critica, analitica, dar si creativitatea. Conform specialistilor, creierul copiilor la varste fragede are o serie de zone active pentru asimilarea limbii, o capacitate care scade pe masura ce acestia cresc. Altfel spus, copiii cu varste intre 2 si 7 ani recepteaza mult mai bine limbile straine cu care intra in contact decat cei de varsta mai mare.

Imbunatateste performantele academice

Studiul unei limbi straine ajuta la obtinerea unor rezultate mai bune la examenele standard la toate disciplinele, incluzand matematica si celalalte stiinte exacte. Expunerea copiilor la situatii in care sa exerseze vorbirea unei limbi straine, urmata de incurajarea participarii la conversatii si activitati de grup, reprezinta o cale sigura de succes in asimilarea acelei limbi straine.

Ne deschide mintea si ne face mai toleranti

Invatarea unei limbi straine si introducerea intr-o cultura noua si o viziune diferita asupra lumii este cea mai eficienta cale pentru deschiderea mintii. Empatia si curiozitatea pe care copilul o va dezvolta fata de alte culturi, de alte obiceiuri si modele de gandire ale acestora, reprezinta un alt beneficiu major adus de invatarea limbilor straine. Odata ce constientizezi atitudinile si specificul unei culturii, esti pregatit sa fii mai tolerant si sa ii vezi pe ceilalti intr-o lumina mai buna.

Creste sansele de angajare

Traim intr-o lume tot mai globalizata, iar companiile tind sa-si extinda activitatile in strainatate si sa intre in contact cu oamenii din intreaga lume. Intre doi candidati cu aceleasi competente si experiente asemanatoare, o persoana care stapaneste mai multe limbi straine are mai multe sanse sa obtina job-ul.

Imbunatateste intelegerea limbii materne

Studiile confirma faptul ca invatarea unei limbi straine ii ajuta pe copii sa inteleaga mai bine regulile de folosire a limbii lor materne. Parintii care sunt ingrijorati ca invatarea unei limbi straine ar putea crea confuzie in mintea copilului, pot sta linistiti. Studiile au demonstrat ca bilingvismul nu provoaca tulburari de comunicare, iar monolingualismul nu le vindeca.

Aceste beneficii ale invatarii limbilor straine au facut ca multe scoli private sa includa in oferta de studiu mai multe ore de limbi straine, engleza fiind in continuare cea mai populara dintre ele.

Una dintre aceste scoli este Scoala Europeana Bucuresti, care acorda o atentie sporita limbilor straine. Institutia a inclus in programa limbile engleza, germana, spaniola si franceza, cu pregatire pentru examenele specifice Cambridge, Goethe Zertifikat, Fit in Deutsch, DELF si DELE. Scoala preda limbile engleza si germana in sistem instensiv inca de la clasa pregatitoare, avand un program de 10 ore pe saptamana la clasele primare si 7 ore pe saptamana la gimnaziu si liceu.

Se poate! O scoala romaneasca la standarde internationale

Din cauza problemelor permanente din sistemul romanesc de invatamant, tot mai multi parinti se orienteaza catre scolile private, care asigura un mediu superior de invatare, cele  mai multe dintre ele aplicand tehnici preluate din sisteme internationale performante.  
 
O astfel de institutie este Scoala Europeana Bucuresti, o scoala care obtine anual un loc de frunte in clasamentul  rezultatelor academice la olimpiade, la concursuri si la examene de admitere.

SEB a fost infiintata in anul 2001 din nevoia fondatoarei de a-i oferi fiicei sale un mediu de invatare complex si echilibrat. De la numai 4 copii in primul an de la infiintare, SEB a ajuns, 15 ani mai tarziu, sa gazduiasca toate ciclurile de invatamant, de la clasa 0 pana la examenul de bacalaureat, avand in acest moment doua cladiri dotate modern si peste 450 de elevi inscrisi citeste mai departe despre aceasta scoala aici.

 

 

Te asteptam pe forumul de Parenting, unde discutam cam totul despre educatia copiilor nostri.

Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate © 2018

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. Elev model
    Elev modeltrimis la 16/5/2016

    In alegerea scolii, este foarte important sa urmaresti si ritmul in care cresc taxele. In conditiile in care rata inflatiei la euro este negativa, Scoala Europeana creste taxele (stabilite in euro) aproape in fiecare an (nu este garantat nivelul taxei macar pentru un ciclu de invatamant).

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII