Desprecopii in vizita la Danone: impresiile si mirarile unei mamici

Desprecopii in vizita la Danone -  impresiile si mirarile unei mamici

Desprecopii in vizita la Danone: impresiile si mirarile unei mamici

Intr-o lume in care reclamele colorate si zgomotoase tind sa prezinte orice produs alimentar ca fiind extraordinar, ne place sa aflam cat mai multe informatii reale despre produsele pe care le dam copiilor nostri.

Asa ca, ne-am bucurat cand am primit o invitatie din partea Danone - de a participa, alaturi de alte mamici blogherite la o vizita la fabrica Danone.  Din partea Desprecopii, a fost Magdalena, o mamica redactor din comunitatea Desprecopiii. Iata impresiile - despre cum se fabrica unele din produsele care ajung pe masa copiilor nostri.

 


- veti citi:
Parintii responsabili sunt tot mai atenti la produsele alimentare care ajung in alimentatia copilului
Stiati ca? Mirarile mele...
Produsele Danone sunt facute doar din lapte proaspat
Regulile de igiena sunt strict respectate
Mi-a plăcut deschiderea și amabilitatea cu care am fost tratată
Pentru Danonino brânzică e nevoie de dublul cantității de lapte      

Parintii responsabili sunt tot mai atenti la produsele alimentare care ajung in alimentatia copilului

Noi, parintii informati suntem tot mai atenti la alimentatia copiilor nostri. Intr-o lume in care reclamele colorate si zgomotoase tind sa prezinte orice produs alimentar ca fiind extraordinar, ne place sa aflam cat mai multe informatii reale. Iar parintii de la Desprecopii nu sunt in nici un caz victimelor reclamelor de la televizor.

Asa ca, ne-am bucurat cand am primit o invitatie din partea Danone - de a participa la o vizita la fabrica Danone. Din partea Desprecopii, Magdalena - o mamica din comunitatea Desprecopii a fost acolo. Iata ce ne-a povestit Magdalena:

 

Vizita în fabrica Danone a surprins plăcut prin transparența și amabilitatea cu care am fost întâmpinată. Mi s-a explicat încă de la început că este necesară respectarea unor reguli stricte pentru a  menține o curățenie impecabilă și o igienă corespunzătoare, dar și pentru siguranța personală. În consecință, încă de la intrarea pe porțile fabricii a trebuit să urmez culoarul galben dedicat traseului, să ascult ghidul vizitei și să nu mă îndepartez de grup.

Stiati ca? Mirarile mele...

Am pășit într-o sală de conferințe unde am aflat beneficile iaurtului în comparație cu laptele dar și cu celelalte alimente. Si am afla multe lucruri care m-au mirat.

Știam că iaurtul este produsul minune care aduce factori nutriționali importanți în organism comparativ cu alimentele care aduc doar factori enegetici, însă am fost uimită să constat și celelalte beneficii pe care le are.

Știați că iaurtul este un aliment mai tolerat pentru că cca 10% din lactoză se consumă în procesul de fermentare?

Sau  stiați că un iaurt este mai recomandat decât un pahar cu lapte, fiind echilibrat din punct de vedere caloric (energetic), iar prin intermediul acidității pe care o are, calciul (de natură ionică) e mult mai ușor de asimilat?!

Produsele Danone sunt facute doar din lapte proaspat

Am rămas plăcut impresionată să aflu că produsele sunt făcute doar din lapte (nu și din lapte praf), culoarea iaurturilor este de la fructe (ex: afine), legume (ex: sfeclă, morcovi)  și de la plante (ex: soc). Laptele ajunge la fabrică de la furnizori locali (peste 20 de ferme din România testate și evaluate frecvent), Danone dezvoltă în continuare programe de întrajutorare pentru comunitățile slab dezvoltate și transformă oameni simplii în fermieri antreprenori.

Vizita propriu-zisă mi-a arătat ca Fabrica se bucură de echipamente moderne și instalații care permit o igienă strictă.

Asfel pentru ca produsul final să nu se strice repede, laptele prelucrat trece prin mai multe procese:

de acedifiere ( acțiune care distruge o parte din bacterii)
pasteurizare
temperaturi mari de procesare.

Regulile de igiena sunt strict respectate

Echipamentul este dezinfectat frecvent, iar laptele este mai mereu sub pernă de aer steril, el se vede doar câteva secunde pe linia ambalare. Cu toate că angajații fabricii întră foarte puțin în contact cu produsele Danone, ei au echipament steril și respectă întocmai regulile de igienă.

Controlul procesului de producție se face dintr-o cameră de supervizare, unde se testează frecvent mostre care trebuie să îndeplinească toate criteriille unui produs final natural, sănătos, igienic și echilibrat nutrițional. Danone prepară produsele și în funcție de necesitățile consumatorului. De exemplu în România produsele Danone au conținut crescut de Ca și vitamina D3.

Mi-a plăcut deschiderea și amabilitatea cu care am fost tratată

Mi-a plăcut deschiderea și amabilitatea cu care am fost tratată chiar și atunci când am avut foarte multe întrebări.

Am vrut să știu mai multe despre gama de produse Danonino, recomandată copiilor și am aflat că aceasta e destinată preșcolarilor (3-7 ani), și are trei categorii: Danonino brânzică, Danonino iaurțel și Danonino drink.

Pentru Danonino brânzică e nevoie de dublul cantității de lapte

Pentru Danonino brânzică e nevoie de dublul cantității de lapte, însă se reduc considerabil grăsimile și se adaugă calciu.

Toate aceste informații precum multe altele sunt importante  pentru mine ca mămică atunci când o să vreau să-i asigur fetiței mele mese echilibrate, sănătoase și gustoase! :)

 Despre o vizita anterioara a Desprecopii la fabrica Danone aici: In vizita la Danone, mamicile DC intreaba, Danone raspunde...

Despre alimentatia sanatoasa a familiei - merita citit:

Secretul pentru a pierde in greutatate si legatura cu Eu-ul ascuns din spatele oglinzii
9 alimente care contin ingrediente toxice si trebuie evitate
7 Alimente pe care inima ta le uraste
TOP 10 cei mai periculosi aditivi alimentari
9 alimente care contin ingrediente toxice si trebuie evitate

autor: Magdalena Aldea
Mamica si Redactor invitat la Desprecopii
- Toate drepturile rezervate © 2016

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII