Cuplurile infertile pot solicita o procedura gratuita de fertilizare in vitro

Cuplurile infertile pot solicita o procedura gratuita de fertilizare in vitro

Cuplurile infertile pot solicita o procedura gratuita de fertilizare in vitro

O veste buna pentru cuplurile care se lupta cu infertilitatea: Începând cu 24 februarie 2017  - cuplurile asigurate, care sunt infertile, pot solicita o procedură gratuită de fertilizare in vitro. Anunţul a fost făcut de ministrul Sănătăţii, Ruxanda Glavan, la un briefing de presă, unde care a informat despre aprobarea regulamentului care prevede procedura în cauză.

in acest articol veti citi mai multe despre:
Cine poate solicita procedura de fiv gratuita?
Ce va contine doasarul?
Suma nu acoperă cheltuielile pentru medicamentele administrate în condiţii de ambulatoriu
Scumpirile nu vor afecta cetăţenii care deţin poliţă de asigurare medicală
Forumuri recomandate - FORUMURILE ASPIRANTELOR

O procedura gratuita de FIV pentru cuplurile care se confrunta cu probleme de infertilitate

Începând cu ziua de vineri, 24 februarie 2017, cuplurile asigurate, care sunt infertile, pot solicita o procedură gratuită de fertilizare in vitro. Anunţul a fost făcut de ministrul Sănătăţii, Ruxanda Glavan, la un briefing de presă, unde care a informat despre aprobarea regulamentului care prevede procedura în cauză, transmite IPN.

Cine poate solicita procedura de fiv gratuita?

Procedura de fertilizare in vitro gratuită poate fi solicitată doar de către cuplurile care deţin poliţă de asigurare medicală

Acestea vor depune personal dosarul la Comisia de evaluare, care îşi desfăşoară activitatea în incinta Centrului de sănătate a reproducerii şi genetică medicală a Institutului Mamei şi Copilului.

Ce va contine doasarul?

Dosarul va conţine: biletul de trimitere eliberat de către medicul de familie, cererea şi acordul cuplului, copiile buletinelor de identitate şi copiile poliţelor de asigurare. În baza biletului eliberat de către medicul de familie, cuplul care solicită procedura va face mai multe investigaţii medicale care confirmă infertilitatea, prezenţa maladiilor sau contraindicaţiilor medicale.

Suma nu acoperă cheltuielile pentru medicamentele administrate în condiţii de ambulatoriu.

În Moldova, aproximativ 140 de mii de cupluri sunt infertile, iar în trei mii de cazuri această problemă poate fi rezolvată prin fertilizarea in vitro. Compania Naţională de Asigurări în Medicină va oferi pentru o procedură 31,7 mii de lei. Suma nu acoperă cheltuielile pentru medicamentele administrate în condiţii de ambulatoriu.

Scumpirile nu vor afecta cetăţenii care deţin poliţă de asigurare medicală

În cadrul aceluiaşi briefing de presă, Ruxanda Glavan a comentat şi noile tarife la serviciile medicale, reiterând că scumpirile nu vor afecta cetăţenii care deţin poliţă de asigurare medicală. Potrivit ministrului, argumentele care au motivat mărirea tarifelor, în unele cazuri şi de zece ori, sunt sporirea calităţii serviciilor medicale, eficienţa tratamentului şi modernizarea tehnologică a spitalelor.

SUPORT: Suntem o comunitate puternica si unita, haideti alaturi de noi!

Dorinta de a avea un copil si amanarea momentului in care vestea buna vine ... este adesea obositoare si va poate consuma extraordinar de tare. Cunoasterea inseamna putere. Cu cat stiti mai multe, cu atat veti avea mai putine emotii si veti putea sa infruntați mai bine emotiile puternice pe care le puteti simti pe parcursul perioadei in care veti astepta cu infrigurare sa deveniti mamica.

Este important sa stiti ca pe acest drum nu sunteti singura. Aveti alaturi suportul online al celei mai mari comunitati de limba romana: Desprecopii.com. Pentru suport concret, incurajare si prietenie, va asteptam pe cel mai citit forum online al femeilor aspirante la meseria de mamica: Asteptand o comoara in viata noastra !

 Forum si comunitate de suport pentru femeile care apeleaza la FIV: Forumul FIV (Fertilizarea in Vitro (FIV) - clinici, medici, experiente, succese, dileme. )

  Despre fertilitate si infertilitate 

Viitorul tratamentelor de fertilitate
Plante care stimuleaza fertilitatea dupa 35 de ani 
Stresul si infertilitatea sunt legate 
Infertilitatea de cuplu 
Baile fierbinti reduc fertilitatea masculina 
Despre infertilitate 
Infertilitatea: adevaruri si neadevaruri 
Infertilitatea secundara 
Infertilitatea, pe intelesul celor mai norocosi 
Fertilitatea si influenta Feng Shui-ului 
Stresul si infertilitatea   

  Forumuri recomandate - FORUMURILE ASPIRANTELOR

 Forumul FIV
Fertilizarea in Vitro (FIV) - clinici, medici, experiente, succese, dileme.

 Asteptand un ingeras in viata noastra !

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII