Poate fi prevenita paralizia cerebrala?

Poate fi prevenita paralizia cerebrala?

Poate fi prevenita paralizia cerebrala?

  • Paralizia cerebrala denumeste un grup de boli care afecteaza controlul miscarii si al posturii. Din cauza afectarii zonelor din creier care controleaza miscarea, un copil afectat de boala aceasta nu-si poate misca muschii in mod normal. Desi simptomele variaza de la usoare la severe, boala nu se inrautateste pe masura ce copilul creste. Prin tratament, cei mai multi copii isi pot imbunatati semnificativ abilitatile. Iata totul despre paralizia cerebrala la copil - de la Desprecopii.com:

Poate fi prevenita paralizia cerebrala?

In multe cazuri, cauza paraliziei cerebrale nu este cunoscuta, deci nu este nimic de facut pentru a o preveni. In ciuda imbunatatirii asistentei medicale oferite femeilor insarcinate si bebelusilor bolnavi, numarul bebelusilor cu paralizie cerebrala pare sa fie in crestere. Acest lucru se datoreaza, in parte, supravietuirii unui numar tot mai mare de bebelusi foarte prematuri, care au un risc ridicat de a face paralizie cerebrala.

Totusi, unele cauze ale paraliziei cerebrale au fost identificate, iar cazurile de paralizie cerebrala care decurg din acele cauze pot fi prevenite.

Boala Rh-ului si sindromul rubeolei congenitale erau candva cauze importante ale paraliziei cerebrale. Acum, boala Rh-ului poate fi in general prevenita prin acordarea asistentei medicale potrivite femeilor cu Rh-ul negativ. Femeile pot face teste de imunitate la rubeola inainte de a ramane insarcinate si se pot vaccina daca nu sunt deja imune.

Bebelusii care se nasc cu icter sever pot fi tratati folosind o lumina speciala (fototerapie).
 Cititi:
Icterul la nou nascuti

Ranile sau loviturile la cap, una dintre cauzele semnificative ale paraliziei cerebrale din primele luni de viata, pot fi prevenite adesea prin pozitionarea corecta a copiilor scaunele de masina.

 Cititi:

Mai cititi:

Vaccinarea de rutina a bebelusilor (cu vaccinul Hib) previne multe cazuri de meningita, alta cauza a leziunilor creierului in primele luni de viata.

Femeile pot reduce riscul de nastere prematura mergand regulat la consultatiile prenatale (in mod ideal incepand cu o consultatie inainte de sarcina) si evitand tigarile, alcoolul si drogurile.

Unde pot gasi mai multe informatii ?

Daca aveti un copil care are paralizie cerebrala, aveti nevoie de informatii de tratament dar si de suport moral. Iata cateva topicuri in care puteti schimba informatii cu parinti ca dvs:

Mai cititi despre Paralizia cerebrala la copil:

  • Paralizia cerebrala la copil
  • Cauzele paraliziei cerebrale
  • Cum este diagnosticata paralizia cerebrala

autor: Desprecopii.com, Redactor Daniela Slavu, Desprecopii.com (c) Toate drepturile rezervate, 2010

Clinica Virtuala DC
Consultanta medicala online.

Bolile copilului

Toate bolile aici>

Articole despre Psihologia Copilului

Mai multe despre psihologia copilului aici >

Sanatatea familiei (lucruri care ne privesc pe toti)

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII