Sunt o mama elicopter - Ești și tu ca mine? Așa e la primul copil?
Ce e o mama elicopter? Ei bine, in conformitate cu Wikipedia "Un parinte elicopter este un parinte care acorda o atentie deosebita copilului sau experientelor si problemelor copiilor, in special in institutiile de invatamant. Parintii elicopter sunt numiti asa, pentru ca, ca si elicopterele, ei zboara deasupra capului."
in acest articol veti citi mai multe despre:
De ce sunt o mama elicopter?
Ce este in neregula cu mine?!!
De ce observ acum semnele mamei elicopter?
Cunosti pe cineva ca mine?
Esti o mama elicopter? Afla facand acest TEST
Ohhh ... da. Sunt o astfel de mama. "Mama elicopter".
Ce e o mama elicopter? Ei bine, in conformitate cu Wikipedia, este:
"Un parinte elicopter este un parinte care acorda o atentie deosebita copilului sau experientelor si problemelor copiilor, in special in institutiile de invatamant. Parintii elicopter sunt numiti asa, pentru ca, ca si elicopterele, ei zboara deasupra capului."
De ce sunt o mama elicopter?
De ce stiu asta? Saptamana trecuta mi-am luat copilul in varsta de doi ani si jumatate intr-un centru de joaca cu obiecte gonflabile (aka "casa nebuna in interior") si am fost foarte aproape de o criza de astm combinata cu una de anxietate.
Iata ce s-a intamplat ...
Copilul fuge pe usa din fata
Mama tine mana copilului in timp ce se intinde ca un elastic, incercand sa ajunga la fiecare casa de sarituri gonflabile sa sara, iar mama de abia apuca sa plateasca intrarea
Pauza rapida pentru olita (tortura absoluta pentru copil, pentru ca serios ... cine trebuie sa faca pipi atunci cand exista 10 case de sarituri care va cheama.)
Sfarsitul pauzei de olita si copilul decoleaza, gata sa exploreze locul
Mami este atat de incantata sa vada copilul entuziasmat.
Copilul urca cea mai mare scara la cel mai mare dispozitiv din intregul loc. Mami nu mai e fericita.
Mami incepe sa aiba palpitatii si sa isi lase copilul din mana, in timp ce se alatura multimii de alti copii pe cont propriu, pentru a merge dupa propriul odor.
Copilul ajunge pana la capat (mama se uita urat la copilul de 10 ani din spatele copilului ei sa nu cumva sa il impinga)
Asadar a terminat tura ... dar stai ca nu vrea sa se opreasca si e gata sa mai faca o tura ...
As vrea sa pot spune ca anxietatea mea s-a incheiat dupa prima coborare reusita pe rampa de plastic. Nu. Capul meu spunea: "Bine, a coborat o data, acum sa iesim de aici", dar inima mea spunea: "Priveste zambetul de pe fata lui si priveste cat de fericit este". Ei bine, mamelor, stiti care a castigat.
Deci ... de 20 de ori a coborat, am stat in partea de jos (nu va voi spune cum am fost atat de prinsa in vizionarea fiecarei miscari, incat chiar m-am gasit blocand intrarea pentru alti copii care voiau sa ajunga acolo) si m-am asigurat ca nu va exista nici macar o sansa sa parasim locul cu o vanataie, zgarietura sau rani.
As vrea sa pot spune ca am terminat sa fiu "mama elicopter" atunci cand ne-am mutat la alte spatii de joaca cu sarituri. Nu, trebuia sa-i urmez fiecare miscare, gasind cel mai jos zid al fiecarei casute de joaca, sa pot sa stau acolo si sa ma sprijin, asigurandu-ma ca nu a fost prins intr-un labirint sau ca alt copil nu l-a impins.
Ce este in neregula cu mine?!!
Este pentru ca e primul meu nascut? Sau ca are numai 2 ani si jumatate si ca 80% dintre ceilalti copii au fost in varsta de 8-10 ani, si mi-a fost frica de faptul ca va fi ranit? Sau nu pot sa renunt? Cum as putea oare sa renunt la mana lui in prima zi a scolii. (gol in stomac)
De ce ma stresez mereu? Asta ma face o mama elicopter cu siguranta ...
De ce unele mame sunt ca si mine, iar altele se pot linisti complet, in timp ce stau intr-un colt si lucreaza la laptop? Acum, copiii mai mari ... inteleg. Dar am vazut in acel loc de joaca si copilasi de 2 si 3 ani fara un parinte in jur.
Pot vedea cu desavarsire efectele daunatoare ale "mamei elicopter", tendintele pot si probabil imi vor rani fiul. Protectia mea prea mare nu va permite fiului meu libertatea de a invata anumite lucruri pe cont propriu. Poate sa se intoarca intr-o poveste de gemete, infricosatoare, si nici asta nu vreau!
De ce observ acum semnele mamei elicopter?
Sincer ... stau acasa cu copilul, iar cel mai mare este acum la varsta la care pot sa-l duc in astfel de locuri, ceea ce implica faptul ca sunt in jurul multor copii. Vreau sa spun ca da, am fost la petreceri onomastice, dar eu cunosc fiecare copil si parinte acolo, deci nu este acelasi lucru.
Cunosti pe cineva ca mine?
Deci, asta e. Stii sigur una dintre greselile mele uriase. Ma voi bate cu asta de aici si voi cauta in mod constant modalitati de a-mi corecta comportamentul. Esti ca mine? Cunosti pe cineva ca mine?
Mi-ar placea sa vad ce faceti voi, alte mame, pentru a arunca tendintele din "mama elicopter" pe fereastra! Haide ... aceasta mama are nevoie de ajutor, sau copilul meu se poate dovedi a fi "ciudat"! .
semneaza: o mama stresata si pe deasupra si elicopter - de la Desprecopii.
Esti o mama elicopter? Afla facand acest TEST
Te-ai intrebat vreodata daca te implici prea mult in viata copilului tau? Desigur, la prima vedere pare o intrebare fara sens – orice parinte trebuie sa se implice in viata propriului copil, sub o forma sau alta. Felul in care se exercita aceasta implicare este insa determinant pentru evolutia unui copil. A-l sufoca cu grija permanenta, cu indicatii si preautii este, se pare, la fel de problematic ca si a-l ignora si a-i da libertate totala in tot ceea ce face - citeste in continuare aici.
Despre stilurile de parenting mai poti citi:
Cand cei doi parinti au metode diferite de parenting
8 tipuri de tatici: tu de care ai acasa?
Parentingul permisiv: perceptii si greseli de educatie care afecteaza universul emotional al copilului
Parentingul improvizat: sau cum a descoperit un tatic secretul educatiei
Cand esti inconjurat doar de 'experti' in parenting: ganduri si morala
6 sfaturi de parenting corect care te pot ajuta in meseria de parinte:
Copilul meu nu ma asculta - sau despre cum setam reguli care sa fie respectate
Educatia non-materialista a copilului intr-o lume materialista: intre principii si realitate
Cum sa critici un copil fara sa il distrugi in interior
7 dovezi ca dai o educatie buna copilului tau, deci practici un parenting corect
Parenting in era digitala: alfabetizarea digitala a parintilor
Comunicarea nonverbala te poate face un parinte mai bun: cateva aspecte pe care trebuie sa le stii
Va asteptam pe forumul special: PARENTING - sau despre meseria de parinte
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII