Totul despre laptele matern

Totul despre laptele matern

Totul despre laptele matern

Stim deja ca laptele matern este benefic pentru copil. Stiati insa ca are de asemenea un efect dezinfectant si ajuta impotriva ridurilor?


Va prezentam 7 lucruri despre laptele matern pe care, poate nu le stiati inca:
 

in acest articol veti citi mai multe despre:
Gustul laptelui matern
Colostrul: primul lapte matern
Ce culoare are laptele matern?
Compozitia este, prin urmare, diferita?
Cum ramane cu laptele congelat?
Laptele matern are puteri vindecatoare
Ardeti calorii in timpul alaptarii
Sanii nu produc aceasi cantitate de lapte de fiecare data
Laptele matern ajuta impotriva ridurilor
Alaptarea este benefica pentru somn
Aveti un surplus de lapte matern si va pare rau sa il aruncati?

Gustul laptelui matern

Pare destul de plictisitor sa bei acelasi lucru in fiecare dimineata, dupa-amiaza si seara. Dar, potrivit Women's Health, laptele mamei nu are acelasi gust in fiecare zi. Gustul laptelui matern depinde de ceea ce ati mancat in acea zi. Acesta este un truc la indemana Mamei Natura, pentru a va pregati copilul pentru mancare normala.

Colostrul: primul lapte matern

Primul lapte care vine de la sani este de un galben intens. Acest lapte este numit "colostru" si este un stimulent puternic pentru cresterea copilului. De exemplu, contine concentratii ridicate de proteine ​​si zaharuri. De asemenea, contine substante antiinflamatoare care va protejeaza copilul. Pe scurt: un lichid valoros. In China, laptele matern este considerat ca fiind „lapte pentru cei bogati“ si este in meniul de zi cu zi (daca va puteti permite), chiar si pentru adulti.

Ce culoare are laptele matern?

Va asteptati sa vedeti laptele alb cand alaptati? Veti fi surprinsi de diferitele nuante pe care le poate avea laptele matern. Da, chiar portocaliu.

Primul lapte este de multe ori galben pana la portocaliu. Mai tarziu, laptele matern arata adesea albastrui. Dar alimentele pot afecta si culoarea. Daca mancati o multime de legume verzi, laptele poate avea o nuanta verde, iar o stralucire portocalie in lapte poate fi cauzata de consumul radacinoaselor.

Compozitia este, prin urmare, diferita?

Primul lapte produs dupa nastere arata adesea cremos la consistenta. Mai tarziu, laptele devine mult mai apos. Insa chiar in timpul unei singure sedinte de pompare, compozitia se poate schimba. Astfel, primul lapte poate parea mai subtire. Ulterior, laptele arata putin mai "plin", datorita grasimii.

Cum ramane cu laptele congelat?

In laptele dezghetat, adesea sunt vizibile straturi. Acest lucru se datoreaza faptului ca grasimea din lapte pluteste deasupra. Chiar si la laptele care sta putin mai mult, puteti vedea acele straturi. Daca agitati laptele, se amesteca diferitele parti. Astfel, laptele pompat se pastreaza intr-un mod optim.

Laptele matern are puteri vindecatoare

Laptele matern este vazut ca miracol al diferitelor probleme de zi cu zi. La copii si adulti. Poseda proprietati de vindecare a infectiei ochilor si a urechii, a muscaturilor de tantari si a micilor rani (arsuri). Chiar si cateva picaturi mici ar fi suficiente pentru a scapa de aceste probleme. In lapte, substanta miraculoasa este IgA (imunoglobulina A), care este antiinflamatoare si are proprietati vindecatoare.

Ardeti calorii in timpul alaptarii

Faptul ca alaptarea va poate ajuta sa pierdeti in greutate este bine cunoscut. Dar cat de multe calorii se ard exact cand produceti lapte? In conformitate cu Health Foundations Birth Center, in timpul alaptarii se consuma aproximativ 1.000 de calorii pe zi . Acest lucru este comparabil cu un antrenament foarte intens.

Sanii nu produc aceasi cantitate de lapte de fiecare data

Majoritatea sanilor nu sunt egali in forma si marime. Dar ati stiut ca acest lucru se aplica si productiei de lapte? Potrivit Health Foundations Birth Center, aproximativ 75% din mame produc mai mult lapte din sanul drept, sau stang.

Laptele matern ajuta impotriva ridurilor

Laptele matern poate servi si ca o masca de fata. Dupa curatarea fetei, stergeti-va fata cu lapte cu ajutorul unui tampon de bumbac. Lasati-o sa se usuce complet si apoi curatati-va fata cu apa calduta. Acidul lauric din lapte functioneaza bine impotriva cosurilor, inflamatiei si imbatranirii.

Alaptarea este benefica pentru somn

Laptele matern contine melatonina, o substanta care face ca copilul sa doarma mai repede. Dar nu numai: alaptarea afecteaza si somnul de noapte al dvs. si al partenerului dumneavoastra. O investigatie a aratat ca parintii care alapteaza au o medie de 40 pana la 45 de minute mai mult de somn pe noapte, in primele 3 luni.

Aveti un surplus de lapte matern si va pare rau sa il aruncati?

Se toarna putin lapte matern in cada bebelusului. Laptele matern are nu numai un efect de vindecare, ci de asemenea, inmoaie pielea..

Inghetata din lapte de mama: o solutie eficienta de calmare a gingiilor bebelusului

Inghetata din lapte de mama? Da, cand incep sa apara dintii bebelusului - poate fi un mod foarte sanatos si eficient de calmare a gingiilor bebelusului. Iata cum si de ce :)
Citeste despre inghetata din lapte de mama: o idee ce poate parea un pic bizara dar e utila la calmarea gingiilor bebelusului.

Alaptarea, etapele alaptarii si nevoile bebelusului

Colostru - prima masa a bebelusului tau
Despre stresul primelor zile de alaptare
Alaptarea in timpul puseelor de crestere ale bebelusului
Secretul reusitei alaptatului
Pozitii de alaptare Ghid Complet
Primele zile de alaptare in fapte concrete
Ghid complet al primelor zile de alaptare 
Alaptarea bebelusului: de la nastere la 3 luni
Alaptarea bebelusului si momentul optim pentru diversificare

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici

 Forumul de ajutor ale mamicilor care alapteaza

 Alaptarea
Cel mai bun cadou pentru bebelus. Probleme, sfaturi, experiente si povesti de succes din timpul acestui timp special.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII