Tratarea constipației in sarcină: 17 remedii naturale

Tratarea constipatiei in sarcina: 17 remedii naturale

Tratarea constipației in sarcină: 17 remedii naturale

Constipatia apare frecvent in sarcina. Greturi de dimineață, schimbări de dispoziție și pofte... Ca și cum acestea nu ar fi suficiente, îți dai seama că a inceput sa fie un pic cam greu să elimini anumite substanțe din corpul tău cu alte cuvinte esti ești constipată.
Organismul gravidei suferă multe modificări iar constipația este o afecțiune care apare ca urmare a unor astfel de modificări.

→ Dacă esti însărcinată și te simti constipata, citeste mai jos cum poti utiliza 17 remedii naturale pentru a găsi o ușurare din această stare obositoare.

- veti citi:
Ce cauzeaza constipatia in timpul sarcinii?
Simptomele de constipație în timpul sarcinii
Cum poti trata constipația în timpul sarcinii în mod natural
Sfaturi de prevenire a constipatiei in timpul sarcinii

Ce cauzeaza constipatia in timpul sarcinii?

Constipația în timpul sarcinii este cauzată în principal de modificările hormonale. Sarcina este adesea însoțită de o creștere a hormonului progesteron care determină relaxarea tuturor mușchilor din corp, inclusiv a mușchilor intestinali. Muschii intestinali relaxați înseamnă digestie mai lentă, ceea ce poate duce la constipație.

În plus, presiunea asupra uterului din cauza fătului în creștere și a fierului în suplimentele de vitamina prenatală sunt, de asemenea, asociate cu constipație în timpul sarcinii. Suplimentele de fier sunt considerate a încetini digestia prin lipirea de substanțe nedigerate din corpul dumneavoastră, declanșând astfel constipația.

Acum, că ai inteles de ce apare constipația în timpul sarcinii, să examinăm simptomele comune care însoțesc această condiție.

Simptomele de constipație în timpul sarcinii

Unele dintre cele mai frecvente simptome ale constipatiei in timpul sarcinii includ:

Eliminari intestinale reduse
O scădere a apetitului
Sânge și dureri abdominale
Sângerări de sânge în scaun ca urmare a leziunilor rectale datorate fecalelor dure
Constipația este o condiție obositoare, în general, și în timpul sarcinii, poate avea un impact asupra sănătății dumneavoastră. Citiți mai departe pentru a afla când apare astfel încât să fiți pregătit să vă ocupați de aceasta.

Cum poti trata constipația în timpul sarcinii în mod natural

Alege tu remediul cel mai bun pentru tine, in functie de ce ai prin bucatarie :)

constipatie sarcina

Lamaie
Portocale
Suc de prune
Seminte de in
Tarate de psyllium
Kiwi
Vitamina C
Iaurt
Suc de mere
Otet din cidru de mere
Ulei de cocos
Seminte chia
Suc de merisoare
Sare Epsom
Ceai verde
Struguri
Banana

Aflati in continuare cum trebuie sa luati aceste remedii:

1. Lamaie

Vei avea nevoie de: 1/2 lamaie, 1 pahar de apa calda, miere (optional)

Ce trebuie sa faceti? Stoarceti o jumatate de lamaie intr-un pahar de apa calda. Adaugati miere dupa gust si consumati bautura o data sau de doua ori pe zi.

De ce functioneaza?

Lamaia are proprietati antioxidante si are un continut ridicat de vitamina C. Este unul dintre cele mai frecvent utilizate remedii pentru tratarea constipatiei.

2. Portocale

Vei avea nevoie de: 1-2 portocale

Ce trebuie sa faceti? Consumati zilnic, una sau doua portocale.

De ce functioneaza?

Portocalele sunt o sursa bogata de vitamina C si sunt, prin urmare, benefice pentru promovarea sanatatii generale. In plus, ele sunt, de asemenea, surse excelente de fibre, a caror deficienta conduce la constipatie.

3. Sucul de prune

Vei avea nevoie de: 1 cana suc de prune

Ce trebuie sa faceti? Consumati o ceasca de suc de prune, de 4 ori pe zi. Alternativ, puteti manca si prune in loc sa beti sucul.

De ce functioneaza?

Prunele contin un compus numit sorbitol care prezinta proprietati laxative, ce pot fi foarte eficiente impotriva constipatiei.

4. Seminte de in

Vei avea nevoie de: 1/2 - 2 linguri de seminte de in

Ce trebuie sa faceti? Consumati o jumatate de lingura de seminte de in, macinate, zilnic. Treptat, mariti aportul la doua linguri pe zi.

De ce functioneaza?

Semintele de in sunt o sursa buna de acizi grasi omega-3 care ajuta la retinerea lichidelor din organism. In plus, ele contin, de asemenea, un compus numit mucilage care formeaza un strat protector in jurul tractului digestiv.

Atentie: consumati multa apa!

5. Tarate de psyllium

Vei avea nevoie: 1 lingurita tarate de psyllium

Ce trebuie sa faceti? Trebuie sa stii ca atunci cand iei psyllium, trebuie sa il bei amestecat foarte bine intr-un pahar mare de apa pentru ca altfel, se transforma in gel si nu mai este usor de inghitit. Daca nu observi nici o schimbare, creste doza cate putin pana incepi sa simti rezultatele :)

6. Kiwi

Vei avea nevoie de: 1 kiwi

Ce trebuie sa faceti? Consumati zilnic, cate 1 kiwi.

De ce functioneaza?

Continutul ridicat de apa si fibre din kiwi va poate ajuta sa va miscati si sa va desfasurati fara probleme activitatea intestinala.

7. Vitamina C

Consumul de citrice si sucuri pentru tratarea constipatiei are un motiv in comun - continutul de vitamina C. Vitamina C, cand a fost consumata in doze mai mari, s-a dovedit a prezenta proprietati laxative. Prin urmare, ar putea fi, de asemenea, potrivit pentru tratamentul constipatiei.

Atentie!

Toleranta intestinului pentru vitamina C variaza de obicei intre 2000 si 4000 mg. Cu toate acestea, trebuie remarcat ca femeile gravide nu trebuie sa depaseasca zilnic 6000 mg de vitamina C. Prin urmare, este mai bine sa va consultati medicul inainte de a merge mai departe cu orice tip de suplimente, in special in timpul sarcinii.

8. Iaurt

Vei avea nevoie de: 1 ceasca de iaurt

Ce trebuie sa faceti? Consumati zilnic o ceasca de iaurt.

De ce functioneaza?

Iaurtul este o sursa bogata de probiotice care ajuta digestia. Acest lucru se dovedeste a fi benefic in tratamentul constipatiei. Acest fapt este, de asemenea, sustinut de un studiu care a testat efectul iaurtului probiotic asupra femeilor gravide constipate.

9. Sucul de mere

Vei avea nevoie de: 1 mar, 1 ceasca de apa calda

Ce trebuie sa faceti? Taiati un mar in bucati mici simixati-l cu o ceasca de apa calda. Consumati o data pe zi.

De ce functioneaza?

Merele contin o fibra naturala numita pectina, care promoveaza miscarile intestinului. Acestea contin, de asemenea, sorbitol, care este cunoscut pentru proprietatile sale laxative. Activitatile combinate ale acestor componente pot ajuta la scaderea constipatiei.

NU decojiti marul, DAR spalati-l foarte bine!

10. Otet de cidru de mere

Vei avea nevoie de: 1 lingura de otet de cidru de mere, 1 lingura de miere, 1 pahar de apa calda

Ce trebuie sa faceti? Luati un pahar de apa calda si adaugati o lingura de otet si de miere. Se amesteca bine si se consuma in fiecare dimineata si seara, pana cand veti vedea o imbunatatire a starii.

De ce functioneaza?

Otetul din cidru de mere contine pectina si acid acetic care ajuta la imbunatatirea digestiei. De asemenea, contine magneziu, care faciliteaza miscarea intestinului si amelioreaza constipatia.

11. Ulei de cocos

Vei avea nevoie: 1-2 linguri de ulei de nuca de cocos virgin

Ce trebuie sa faceti? Consumati zilnic o lingura de ulei de nuca de cocos, fie in salate, fie in ceaiuri, de cel putin doua ori pe zi.

De ce functioneaza?

Uleiul de cocos este un remediu natural excelent pentru constipatie. Contine acizi grasi cu lant mediu care energizeaza celulele intestinale si stimuleaza metabolismul, stimuland astfel circulatia intestinului.

12. Seminte de Chia

Vei avea nevoie de: 1 1/2 linguri de seminte de chia, 1 ceasca de suc sau lapte

Ce trebuie sa faceti? Lasati semintele de chia la hidratat in apa timp de 30 de minute, apoi adaugati-le in bautura favorita sau in iaurt. Se consuma o data pe zi.

De ce functioneaza?

Semintele Chia sunt o sursa bogata de fibre dietetice.

13. Sucul de merisoare

Vei avea nevoie: 1 pahar de suc de merisoare neindulcit

Ce trebuie sa faceti? Consumati un pahar de suc de merisoare o data pe zi.

De ce functioneaza?

Merisoarele sunt o sursa buna de fibre dietetice, ceea ce face ca sucul sa fie un remediu natural eficient pentru vindecarea diferitelor probleme digestive, inclusiv constipatia. Aceste fructe au, de asemenea, un continut ridicat de apa care va poate ajuta sa ramaneti hidratate si sa va usurati circulatia intestinului.

14. Sarea Epsom

Vei avea nevoie de: 1 cana de sare Epsom, apa

Ce trebuie sa faceti? Adaugati o cana de sare Epsom in cada de baie. Bucurati-va si relaxati-va in ea timp de 15-20 de minute, de cel putin trei ori pe saptamana.

De ce functioneaza?

Magneziul din sarea Epsom exercita o actiune laxativa si trateaza constipatia.

15. Ceaiul verde

Vei avea nevoie de: 1 lingurita de frunze de ceai verde, 1 ceasca de apa, miere (optional)

Ce trebuie sa faceti? Adaugati frunzele de ceai verde la o ceasca de apa fierbinte si lasati-le timp de 5 pana la 10 minute. Optional se adauga miere la final si se bea de maxim 2 ori pe zi.

De ce functioneaza?

Ceaiul verde a fost folosit pentru vaste probleme datorita gamei largi de beneficii. Cofeina prezenta in el prezinta proprietati laxative usoare si amelioreaza constipatia.

16. Strugurii

Vei avea nevoie de: 1 ceasca de struguri

Ce trebuie sa faceti? Consumati o cana mica de struguri proaspeti o data pe zi.

De ce functioneaza?

Strugurii sunt o sursa bogata de pectina, care va poate ajuta la usurarea constipatiei. In plus, acestia contin o varietate de substante nutritive benefice si antioxidanti care promoveaza sanatatea dumneavoastra generala.

Atentie: Femeile gravide sunt sfatuite sa manance strugurii in mod moderat datorita prezentei resveratrolului. Cel mai bine este sa evitati strugurii in ultimul trimestru de sarcina.

17. Banane

Vei avea nevoie de: 1 banana

Ce trebuie sa faceti? Cosumati o banana de maxim doua ori pe zi.

De ce functioneaza?

Bananele sunt o sursa bogata de fibre dietetice care alimenteaza scaunul si ii usureaza trecerea. Prin urmare, ele reprezinta o buna optiune pentru tratarea constipatiei si a simptomelor acesteia in timpul sarcinii.

Folosirea adecvata a acestor remedii va aduce cu siguranta un efect pozitiv si va atenua constiparea. Cu toate acestea, deoarece constipatia este destul de frecventa la femeile gravide, este intelept sa luam cateva masuri de precautie suplimentare. De fapt, urmatoarele sfaturi preventive va pot ajuta sa impiedicati aparitia constipatiei in timpul sarcinii.

Sfaturi de prevenire a constipatiei in timpul sarcinii

- Cresteti consumul de alimente bogate in fibre.
- Pastrati-va hidratata
- Continuati sa va miscati si rasfatati-va cu exercitii blande si yoga
- Evitati utilizarea laxativelor deoarece acestea ar putea declansa contractii uterine impreuna cu contractia intestinului

Aceste sfaturi vor contribui, fara indoiala, la ameliorarea constipatiei. Dar daca nu pare sa va ajute nimic, este bine sa primiti imediat asistenta medicala pentru a evita efectele secundare grave.

.

Alimentatia in timpul sarcinii: ghid complet

Daca esii insarcinata si crezi ca poti manca cam tot ce se poate si oricat de mult, ei bine NU.

Vechea idee conform careia viitoarea mama trebuie sa manance "pentru doi"- nu mai este valabila. Acum, se considera ca este mult mai importanta calitatea alimentatiei, nu cantitatea de alimente pe care le consumati.

Iata un ghid complet despre alimentatia in timpul sarcinii.

Despre alimentatia sanatoasa in timpul sarcinii, merita citit si:

Cafeaua si sarcina
Alimente de evitat in timpul sarcinii
Ceaiurile si sarcina
Alimentatia nesanatoasa in timpul sarcinii: efecte si legatura cu genele copilului

cititi totul despre ALIMENTATIA IN SARCINA AICI.

Alte neplaceri ale sarcinii:

Depresia in timpul sarcinii
Ametelile in timpul sarcinii
Neplaceri de-ale sarcinii...
6 simptome jenante ale sarcinii
Dantura in timpul sarcinii
Sânii în schimbare
Sarcina toxica

 Cititi: Folosirea medicamentelor in timpul sarcinii

Calculatoare de sarcina

Calculator Sarcina. Calculatorul care iti spune data nasterii
Ce culoare vor avea ochii bebelusului: calculator
Calculatorul nutritional pentru sarcina si alaptare
Cum se calculeaza varsta sarcinii
Calculul datei nasterii
Calculator: Cate kilograme in plus vei lua in sarcina
alculatorul sexului bebelusului 

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina, sarcina pe saptamani si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

Te invităm să descarci această aplicație (pentru sistemele Android) AICI

Te invitam sa descarci aplicatia pentru IOS (Iphone sau tablete Mac) AICI 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Iulie 2022)

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

Citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2022

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII