Diferite tipuri de scurgeri vaginale: o trecere în revistă a simptomelor cu diagnostic

Diferite tipuri de scurgeri vaginale -  o trecere in revista a simptomelor cu diagnostic

Diferite tipuri de scurgeri vaginale: o trecere în revistă a simptomelor cu diagnostic

Scurgerea vaginala este lichidul care contine un amestec de secretii vaginale si mucus cervical. Cantitatea de secretii vaginale produsa difera de la femeie la femeie, iar adeseori este normala si sanatoasa.

Sarcina, schimbarile hormonale sau prezenta unei infectii pot, de asemenea, sa afecteze consistenta si cantitatea de secretii vaginale.

De obicei, secretia vaginala incepe dupa ce o fata are prima ei menstruatie si are mai multe functii. In mod natural, pastreaza vaginul curat, asigura lubrifierea in timpul actului sexual si poate ajuta la prevenirea infectiilor. Iata o trecere in revista a tipurilor de scurgeri vaginale si ce ar putea sa insemne, o trecere in revista a scurgerilor vaginale din timpul sarcinii si cateva masuri de preventie.

in acest articol veti citi mai multe despre:
Ce este secretia vaginala normala?
Tipuri de scurgeri vaginale
Preventie
Scurgerile vaginale - infografic de tipuri si diagnostic
Cand sa consulti un medic
Concluzii
Scurgerile vaginale in timpul sarcinii: ce trebuie să stii

Ce este secretia vaginala normala?

Scurgerile vaginale pot fi anormale sau normale. In multe cazuri, ele nu reprezinta o problema.

Scurgerea vaginala normala este clara si poate fi groasa sau subtire, si, de obicei, este inodora. Cantitatea produsa si consistenta ei se poate schimba in momente diferite in timpul ciclului menstrual lunar al femeii.

De exemplu, secretia poate deveni mai accentuata, mai groasa si mult mai observabila atunci cand o femeie se afla in perioada de ovulatie. De asemenea, poate fi alba in acelasi timp.

Cantitatea de secretii se poate schimba si din cauza activitatii sexuale si a anticonceptionalelor.

Tipuri de scurgeri vaginale

Exista diferite tipuri de scurgeri vaginale, in functie de consistenta si culoarea lor. Schimbarile de culoare, cantitate sau miros a secretiilor vaginale pot indica o problema. In unele cazuri, este dificil sa se stabileasca un diagnostic numai pe baza scurgerilor vaginale. Alte simptome precum arsuri, mancarimi sau iritatii sunt, de multe ori, indicatoare mai bune ale unei probleme.

Mai jos sunt diferite tipuri descurgeri vaginale si cauzele lor posibile.

Scurgerea vaginala alba

Diferite nuante de secretii vaginale de culoare alba pot fi normale, mai ales daca acestea apar in timpul ovulatiei sau chiar inaintea menstruatiei. Atat timp cat nu exista mancarimi vaginale, arsuri sau miros neobisnuit care sa insoteasca secretiile, probabil ca nu exista nici o problema semnificativa.

Insa, in alte cazuri, secretia vaginala alba ar putea fi un semn al unei infectii. Daca secretia arata asemanatoare cu branza de vaci, ar putea fi din cauza unei infectii de drojdie.

O infectie de drojdie poate cauza si mancarimi si arsuri vaginale. Aceasta apare ca urmare a cresterii excesive a unui tip de ciuperci numit Candida. Citeste Ce este candidoza si cum stiu ca o am ?

Secretia vaginala subtire si alba care are un miros puternic de peste ar putea indica vaginoza bacteriana. Vaginoza bacteriana este cea mai frecventa infectie vaginala la femeile cu varsta cuprinsa intre 15 si 44 de ani. Alte simptome pot include arsuri in timpul urinarii si mancarime vaginala.

Scurgerea vaginala galbena

Scurgerea vaginala de culoare galbena poate indica sau nu o infectie. Daca secretia are culoarea galben pal, este inodora si nu este insotita de alte simptome, este posibil sa nu reprezinte un motiv de ingrijorare.

In alte cazuri, secretia galbena poate fi semn al unei infectii cu transmitere sexuala (ITS) sau al unei infectii bacteriene.

Cauzele secretiei de culoare galbena includ:

• Trichomoniasis, care poate provoca si mancarime, durere in timpul urinarii si miros neplacut.
• Chlamydia, care de multe ori nu are simptome.

Scurgerea vaginala clara

Scurgerea vaginala clara este de obicei normala. Totusi, cantitatea poate varia in timpul ciclului menstrual si de la o persoana la alta. De exemplu, secretia vaginala clara poate fi elastica si sa aiba consistenta unui albus de ou in jurul menstruatiei.

Scurgerile vaginale - infografic de tipuri si diagnostic

scurgeri vaginale

 Preventie

Scurgerile vaginale normale nu au nevoie de preventie. Cu toate acestea, punerea in practica a urmatoarelor precautii pot preveni, uneori, secretiile anormale:

• Evita dusul, caci acesta poate distruge bacteriile bune care ajuta la prevenirea infectiilor vaginale.
• Poarta lenjerie de corp din bumbac, care absoarbe umezeala si poate preveni o infectie de drojdie.
• Practica sexul sigur prin folosirea unui prezervativ, prin limitarea numarului de parteneri sexuali si testandu-te in mod regulat pentru ITS.
• Foloseste sapunuri si tampoane fara parfum. Produsele parfumate sau puternice pot perturba echilibrul natural al bacteriilor din vagin, ceea ce poate creste riscul de infectie.

Cand sa consulti un medic

De cele mai multe ori, secretiile vaginale nu reprezinta un motiv de ingrijorare, insa exista momente cand schimbarile in secretii pot indica o problema.

Diferite tipuri de infectii pot avea simptome similare, dar sunt tratate diferit. Este esential sa mergi la medic daca se intampla oricare dintre urmatoarele:

• secretie verde, galbena sau gri
• mancarimi sau arsuri vaginale
• secretii spumoase sau care arata ca branza de vaci
• miros de peste sau neplacut
• durere pelvina

Pentru a determina cauza scurgerilor vaginale anormale, medicul ar putea intreba despre orice simptome suplimentare, despre starea generala de sanatate a unei persoane si despre istoricul ei sexual.

Tratamentul pentru cauza principala a scurgerilor vaginale anormale va varia si ar putea include antibiotice sau medicamente antifungice.

Concluzii

Scurgerea vaginala este deseori normala, insa exista cazuri in care culoarea, cantitatea sau consistenta secretiilor pot indica o problema.

Infectiile de drojdie, infectiile cu transmitere sexuala si vaginoza bacteriana pot conduce toate la o schimbare a scurgerilor vaginale. In majoritatea cazurilor, cauzele secretiilor vaginale anormale pot fi tratate cu succes.

Scurgerile vaginale in timpul sarcinii: ce trebuie să stii

Multe intrebari de panica ale gravidutelor de la Desprecopii sunt despre scurgerile vaginale din timpul sarcinii.

Cele mai multe femei au scurgeri vaginale mai abundente in timpul sarcinii. Aceste sunt numite adesea leucoree. Scurgerile vaginale normale in timpul sarcinii nu au miros si sunt deschise la culoare. Ar trebui sa semene cu scurgerile obisnuite pe care le aveti si inaintea sarcinii. Cele mai multe femei au scurgeri mai abundente in timpul sarcinii din cauza fluxului mai mare de sange din organele lor genitale si nivelului mai ridicat de hormon din organism. Iata ce trebuie sa stii despre scurgerile vaginala in timpul sarcinii.

 

De ce ne ingrasam o data cu trecerea anilor?

Ingrasarea persoanelor de varsta mijlocie este considerata o tragedie de catre multe femei si multi barbati de o anumita varsta. Acum, oamenii de stiinta spun ca sunt cu un pas mai aproape de a intelege motivul pentru care se produce acest lucru.

Ei cred ca motivul se gaseste in cele doua tipuri de grasimi care se afla in corpul nostru, din care una devine mai putin activa o data cu varsta citeste mai departe aici> 

 

Forum recomandat

 /Images/intim.jpgFemina Intim
Intre noi femeile. Cosmetice, diete, tampoane, dileme intime
.

Despre sanatatea femeii, mai cititi

Contraceptivele Diane 35, semnale de alarma
Ce este si cum prevenim cistita ?
Ce este candidoza si cum stiu ca o am ?
Teste Papanicolau gratuite pentru toate femeile
Ce poate si ce nu poate descoperi testul Babes-Papanicolau
Ce facem daca Testul Papanicolau are un rezultat anormal?
Anticonceptionalele hormonale - Mit si Realitate
Cervicita

autor: redactor Eliana Simionescu - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2022
referinte: womenshealthmag.com, Webmd.com

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII