Smartphone-urile și tabletele provoacă probleme de sănătate mintală copiilor mici

Smartphone-urile si tabletele provoaca probleme de sanatate mintala copiilor mici

Smartphone-urile și tabletele provoacă probleme de sănătate mintală copiilor mici

Smartphone-urile și tabletele provoacă probleme de sănătate mintală copiilor - provocandu-le excesiv curiozitatea și făcându-i anxioși.

Doar o oră pe zi petrecută privind la ecranul unui dispozitiv poate afecta sănătatea mintală. Creierul în dezvoltare al copiilor mici este susceptibil de deteriorare din cauza tehnologiei.
Copiii mici devin mai puțin stabili din punct de vedere emoțional și mai puțin capabili să faca fata stresului digital.

- veţi citi:
Ce probleme cauzează dispozitivele media, copiilor mici?
Copiii cu vârsta de doi ani suferă de anxietate și depresie
Jumătate din problemele de sănătate mintală se dezvoltă în adolescență
Adolescenții sunt adesea diagnosticați cu anxietate sau depresie

Doar o oră pe zi petrecută privind la ecranul unui dispozitiv smart poate afecta sănătatea mintală a unui copil

Smartphone-urile și tabletele provoacă probleme de sănătate mintală la copiii, provocandu-le excesiv curiozitatea și făcându-i anxioși.

Doar o oră pe zi petrecută privind la ecranul unui dispozitiv poate afecta sănătatea mintală. Creierul în dezvoltare al copiilor mici este susceptibil de deteriorare din cauza tehnologiei.
Copiii mici devin mai puțin stabili din punct de vedere emoțional și mai puțin capabili să faca fata stresului digital.

Ce probleme cauzează dispozitivele media, copiilor mici?

Cercetătorii avertizează că micuţii cu vârste de doi ani dezvoltă probleme de sănătate mentală din cauza smartphone-urilor şi a tabletelor.

Doar o oră pe zi privită la un ecran poate fi suficientă pentru a face copiii mai susceptibili de a fi anxioși sau deprimați. Acest lucru i-ar putea face să fie mai puțin curioși, mai puțin capabili să finalizeze sarcinile, mai puțin stabili din punct de vedere emoțional și le-ar putea scădea autocontrolul.

Deși adolescenții sunt expuşi cel mai mult riscului, copiii cu vârsta sub 10 ani și creierul încă în curs de dezvoltare al copiilor de doi ani sunt, de asemenea, afectați.

Copiii cu vârsta de doi ani suferă de anxietate și depresie

Însă cercetările arată că copiii „zombi” britanici petrec aproape cinci ore în fiecare zi navigând pe dispozitivele electronice.

Copiii cu vârsta de doi ani suferă de anxietate și depresie din cauza cantităţii mari de timp pe care o petrec pe smartphone-uri, au avertizat cercetătorii din SUA, iar părinții și profesorii ar trebui să se implice mai mult pentru a limita timpul în care ei sunt online.

Cercetătorii de la Universitatea de Stat din San Diego și Universitatea din Georgia spun că timpul petrecut pe smartphone-uri este o problemă serioasă, dar care poate fi evitată.

Jumătate din problemele de sănătate mintală se dezvoltă în adolescență

„Este necesară identificarea factorilor legați de problemele de sănătate mintală care pot fi schimbaţi în această populație, deoarece majoritatea sunt dificil sau imposibil de influențat.

Modul în care copiii și adolescenții își petrec timpul liber este mai ușor de schimbat”, au spus profesorii Jean Twenge și Keith Campbell

Părinții și profesorii trebuie să reducă timpul pe care copiii îl petrec online sau la televizor în timp ce studiază, socializează, mănâncă sau chiar joacă sport.

Profesorul Twenge a declarat că studiul său, unul dintre cele mai mari de acest gen, sprijină limita de timp petrecută în faţa ecranului stabilită de Academia Americană de Pediatrie - o oră pe zi pentru copiii cu vârsta cuprinsă între doi și cinci ani.

De asemenea, sugerează că o limită similară - poate două ore - ar trebui aplicată copiilor și adolescenților de vârstă școlară, a adăugat ea.

Cercetătorii au analizat datele furnizate de părinții a peste 40.000 de copii din SUA, cu vârste cuprinse între 2 și 17 ani, pentru un studiu de sănătate efectuat la nivel național în 2016.

Chestionarul a întrebat despre îngrijirile medicale ale copiilor, eventualele probleme emoționale, despre probleme de dezvoltare sau de comportament și cât timp petrec zilnic în faţa ecranului.

Adolescenții sunt adesea diagnosticați cu anxietate sau depresie

Adolescenții care petrec mai mult de șapte ore pe zi în faţa ecranelor au de două ori mai multe șanse să fie diagnosticați cu anxietate sau depresie decât cei care au petrecut o oră.

Studiul a constatat că legăturile dintre timpul petrecut în faţa ecranului și starea de bine sunt mai puternice în rândul adolescenților decât la copiii mici.

Profesorul Twenge a spus: „La început, am fost surprins că legătura era mai mare pentru adolescenți.

Cu toate acestea, adolescenții petrec mai mult timp pe telefoanele lor și pe rețelele de socializare și știm din alte cercetări că aceste activități sunt mult mai strâns legate de bunăstare scăzută decât uitatul la televizor şi vizionarea de videoclipuri, care reprezintă cea mai mare parte a timpului petrecut de copiii mici în faţa ecranului.”

Chiar și utilizarea moderată a tehnologiei, de patru ore pe zi este, de asemenea, asociată cu bunăstarea psihologică mai mică decât în cazul unei singure ore pe zi.

Preșcolarii, sau copiii sub vârsta de 5 ani, care sunt utilizatori înrăiţi ai tehnologiei, sunt de două ori mai predispuşi să își piardă cumpătul - și sunt cu 46% mai predispuși să nu se poată calma singuri.

Printre adolescenţii cu vârsta de 14-18 ani, mai mult de patru din zece (42,2%) dintre cei care au participat la studiu şi care au petrecut mai mult de șapte ore pe zi în faţa ecranelor nu îşi terminau sarcinile pe care le aveau de îndeplinit.

Aproximativ unu din unsprezece (9 la sută) dintre copiii cu vârsta între 11 şi 13 ani care au petrecut zilnic o oră în faţa ecranelor nu au fost curioși sau interesați să învețe lucruri noi.

Scriind în revista „Preventative Medicine Reports”, profesorii au spus că sunt interesați în mod special de legăturile dintre timpul petrecut în faţa ecranului și diagnosticul de anxietate și depresie la copiii mici, care încă nu au fost studiate în detaliu.

Ei au spus: „Cercetările anterioare privind asocierile dintre timpul ecranului și bunăstarea psihologică în rândul copiilor și adolescenților au fost conflictuale, determinând unii cercetători să pună la îndoială limitele timpului de ecran propuse de organizațiile medicilor”.

Institutul Național al Sănătății din SUA estimează că adolescenții şi copiii petrec în mod obișnuit între cinci și șapte ore în faţa ecranelor în timpul liber. Aceasta măreşte efectele adverse pe care le are timpul petrecut în faţa ecranului asupra sănătății.

În acest an, Organizația Mondială a Sănătății a decis să includă tulburarea de joc în cea de-a 11-a revizuire a Clasificării Internaționale a Bolilor.

Și în decembrie 2017, o echipă de cercetători de la Universitatea Oxford a descoperit că timpul mediu zilnic petrecut în faţa ecranului de copiii „zombi” din Marea Britanie a sărit într-o generație de la puțîn sub trei ore la patru ore și 45 de minute.

Experții avertizează că, copiii „dependenți” riscă să sufere de insomnii, obezitate și să ajungă victime ale intimidării cibernetice, în timp ce pierd abilități sociale valoroase prin lipsa contactului față în față.

Dragi părinti, lăsați smarphone-urile deoparte - iată 5 motive serioase

Copiii mici sunt strâns legați de atenția părinților lor. Depind de acea atenție pentru supraviețuirea lor, desigur, dar și pentru dezvoltarea lor socială și emoțională.


Mai multe studii recente arată că pagubele pe care le pot face părinții atunci când sunt prezenți fizic, dar distrași și mai puțin responsabili deoarece își petrec timpul pe dispozitivele media, sunt imense. Mai departe...

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII