Miracolul ovulației pe ințelesul tuturor

Miracolul ovulatiei pe intelesul tuturor

Miracolul ovulației pe ințelesul tuturor

Ovulația este piatra de temelie a întregii vieți și pentru a înțelege cum să depășim problemele de fertilitate, mai întâi trebuie să înțelegem cum se produce ovulația și modul în care acest proces biologic permite unei femei să poarte un copil timp de nouă luni.

- veți citi:
Ce este ovulația?
Probleme de ovulaţie
Calculator Ovulatie, Calculeaza zilele fertile
Perioada fertila: zile fertile si sansa de a concepe un copil

Ovulatia deschide calea fertilitătii

Când o tânără experimentează primele menstruații, deblochează o lume cu opțiuni și obstacole în materie de fertilitate. După acest moment, corpul ei este capabil să maturizeze ovulul în ovare, care apoi este eliberat prin trompele uterine în uter.

Majoritatea fetelor tinere nu vor folosi această putere ceva vreme, iar unele femei își petrec întreaga viață în imposibilitatea de a elibera un ovul viabil, care ar duce în cele din urmă la concepția unui copil. Corpul feminin este un organism uimitor ghidat de hormoni care creează o furtună perfectă pentru a favoriza reproducerea. Pentru femeile care își doresc o familie, însă se confruntă cu probleme, unul dintre primele lucruri pe care le chestionăm este capacitatea femeii de a ovula.

Ce este ovulația

Ovulația este procesul de maturizare și eliberare a ovulelor. Totul începe în creier, mai precis in hipotalamus. Hipotalamusul se află în mijlocul creierului și produce hormoni numiți gonadotropine. Aceste gonadotropine călătoresc prin fluxul sanguin spre glanda pituitară, unde transmit glandei mesajul ca să înceapă să producă un alt hormon numit hormon care stimulează foliculii sau, pe scurt, FSH. Acest hormon crește cantitatea de estrogen trimisă în ovar și începe maturizarea unui ovul. Pe măsură ce ovulul se dezvoltă, glanda pituitară eliberează hormonul luteinizant, care maturizează în continuare ovulul și declanșează eliberarea acestuia în trompa Fallopiană și călătoria sa spre uter.

Ceea ce este uimitor la acest proces este că are loc în fiecare lună în prima zi de menstruație. FSH inundă ovarele crescând cantitatea de estrogen până în a 7-a zi a ciclului. În a șaptea zi, când estrogenul este ridicat, hormonul luteinizant începe să fie eliberat, lucru ce are loc de obicei în a 13-a zi a ciclului. Când hormonul luteinizant se află la nivelul cel mai ridicat, ovulația va avea loc în 28-36 de ore. În acest moment, celulele care rămân în folicul sunt transformate în corpus luteum și încep să producă cantități mari de progesteron, care pregătește uterul pentru a primi iminentul și embrionul. Acesta este momentul în care poate fi programat contactul sexual sau IUI pentru a concepe cu succes un copil.

Dacă un cuplu nu are probleme de fertilitate, ar trebui să poată concepe un copil în timpul ovulației. Dacă este conceput un embrion, va fi pompat mai mult progesteron prin corpul femeii pentru a crea un incubator pentru embrion. Dacă nu, această căptușeală va fi eliminată și procesul se va repeta din nou şi din nou.

Probleme de ovulaţie

Există multe lucruri care pot afecta capacitatea unei femei de a ovula. Va deveni evident după încercarea femeii de a concepe. Dacă glanda pituitară a unei femei nu eliberează cu succes FSH și LH, terapia farmaceutică poate fi de multe ori de ajutor. Clomidul și Letrozolul stimulează glanda pituitară să inducă ovulația, ceea ce poate permite unui cuplu să încerce să aibă un copil, însă dacă femeia nu poate să creeze acești hormoni necesari, gonadotropinele pot fi injectate direct în abdomen.

În afară de aceste probleme foarte importante care necesită o intervenție de specialitate, ovulația poate fi distructivă din cauza unor factori externi. S-a demonstrat că pierderea sau creșterea excesivă în greutate și stresul, afectează capacitatea unei femei de a ovula. Ba mai mult, malnutriția, tutunul, alcoolu și consumul de droguri pot avea, de asemenea, un efect dăunător asupra ovulației. Când îţi faci o programare, ţi se va efectua o evaluare completă pentru a se înțelege situația ta specifică. Niciun simptom nu va fi lăsat deoparte și va fi discutat şi decis tratamentul potrivit pentru tine. Iata o trecere in revista a problemelor care pot afecta capacitatea de ovulatie a unei femei.

Dacă ai întâmpinat probleme și ai fi curioasă să înțelegi dacă problema ta se află în ciclul tău de ovulație, va trebui să vorbești cu un specialist.

Citeste Diagrama ciclului menstrual te poate ajuta sa ramai insarcinata mai repede - iata cum

Perioada fertila: zile fertile si sansa de a concepe un copil

Perioada fertila este perioada in care femeia poate ramane insarcinata. Cunoasterea acestei perioade este deosebit de folositoare pentru planificarea unei sarcini in cadrul unei familii.

Iata mai jos ce trebuie sa stii despre importanta ovulatiei, cum se calculeaza zilele fertile si alte trucuri importante despre conceperea unui copil. Succes!

Calculator Ovulatie, Calculeaza zilele fertile

Pagina de Fertilitate

Folosind calculatorul de ovulatie de mai jos te poate ajuta sa identifici perioada fertila (zilele cele mai fertile). Calculatorul se bazeaza pe datele specifice ciclului tau menstrual. Ca sa-ti maresti sansele de a ramane insarcinata iti recomandam ca pe langa acest calculator sa citesti si despre temperatura bazala. Iti recomandam aceste doua articole: Fertilitatea si conceperea unui copil | Temperatura bazala in faza luteala

Selecteaza data primei zile a ultimei perioade menstruale

   

Numarul mediu de zile dintre doua cicluri menstruale in cazul tau

Data ovulatiei este:

Perioada fertila este este:

Despre ovulatie, alte detalii interesante

Ce se intampla daca faci sex in ziua in care ovulezi?
Ovulatia: 6 moduri in care ovulatia afecteaza femeile
Calculator fertilitate: calculeaza zilele cand poti ramane insarcinata
Cum stiu cand ovulez?
Temperatura bazala in faza luteala
CALCULATOR OVULATIE 

 Grupuri de suport si intelegere: Asteptand o comoara in viata noastra

 Dorinta de a ramane insarcinata este adesea stresanta si va poate consuma extraordinar de tare. Cunoasterea inseamna putere. Cu cat stiti mai multe, cu atat veti avea mai putine emotii si veti putea sa infrunta cu curaj drumul acesta. Aveti alaturi suportul online al celei mai mari comunitati de limba romana: Desprecopii.com. Pentru suport concret, incurajare si prietenie, va asteptam pe cel mai citit forum online al femeilor aspirante la meseria de mamica: Asteptand o comoara in viata noastra ! 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Ovulatie

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII