Ne ajută uleiurile esențiale să dormim mai bine?

Ne ajuta uleiurile esentiale sa dormim mai bine?

Ne ajută uleiurile esențiale să dormim mai bine?

Puterea mirosului sau aromateraptie este o zonă de cercetare din ce în ce mai populară, deoarece oamenii de știință studiază modalitățile prin care anumite mirosuri pot conecta o persoană cu diverse amintiri din copilărie și cum aromele particulare pot evoca o serie de răspunsuri emoționale și fizice.

Dar - ne ajuta uleiurile esentiale sa dormim mai bine?

- veți citi:
Aromaterapia pe bază de ulei esențial
Cum se produc uleiurile esențiale?
Cum ne ajută uleiurile esențiale?
Uleiuri esențiale periculoase pentru sănătate

Aromaterapia pe bază de ulei esențial

Unele dintre aceste mirosuri pot fi găsite în uleiuri esențiale, formule concentrate de compuși aromatici din plante care cresc în popularitate, deoarece mai multe persoane caută remedii naturale pentru a ușura mintea, pentru a ajuta la relaxare și care chiar pot calma durerea. De fapt, aromaterapia pe bază de ulei esențial este folosită acum ca supliment la îngrijirile medicale tradiționale pentru a ajuta la gestionarea disconfortului postoperator după operație, iar în alte cazuri este folosită pentru a promova un somn mai bun noaptea.

Cum se produc uleiurile esențiale?

Uleiurile esențiale vin într-o mare varietate de arome, inclusiv lămâie, mentă, rozmarin, lemn de santal și arbore de ceai. Pentru a crea aceste uleiuri, frunzele, semințele și rădăcinile fiecărui ingredient sunt procesate pentru a elibera cele mai puternice extracte. Uleiul rezultat este apoi adăugat în loțiuni, lumânări, pliculețe și alte produse pentru casă și baie.

Cum ne ajută uleiurile esențiale?

Unele uleiuri esențiale stimulează nivelul de energie al unei persoane; altele, precum lavanda, vanilia și iasomia, s-a dovedit că reduc anxietatea, stabilizează tensiunea arterială și îmbunătățesc calitatea generală a somnului. Acestea sunt frecvent utilizate într-un difuzor de arome, dar pot fi experimentate și prin plasarea unei picături sau două pe cearșafurile de pat.

Interesant este că, în timp ce un ulei esențial poate fi benefic pentru somn, o combinație de mai multe uleiuri poate fi și mai bună: o combinație de mai multe uleiuri esențiale (salvie, lavandă și maghiran) a fost mai eficientă pentru îmbunătățirea calității somnului decât uleiul de lavandă singur.

Alături de uleiurile esențiale despre care se crede că pot afecta direct somnul, mai multe alte uleiuri, cum ar fi frunza de dafin mexicană și Cistanche tubulosa, pot avea efecte care să crească dispoziția, îmbunătățind indirect somnul prin scăderea depresiei.

Deși nu există nicio garanție că utilizarea uleiurilor esențiale vă va face să dormiți toată noaptea, există prea puține dezavantaje în a le încerca. Cel puțin, dormitorul tău va mirosi încântător.

Despre aromaterapie și uleiuri esențiale, merită citit

Bebelusul si aromaterapia:ce trebuie sa stii

Uleiuri esentiale de evitat in timpul sarcinii

Uleiul de lavanda: arma impotriva paduchilor

Solutii naturale impotriva tantarilor- fara chimicale

Uleiurile esentiale: o alternativa de gestionare a durerii pentru travaliu si nastere

Uleiuri esentiale pentru fertilitate: ghid complet

Uleiuri esențiale periculoase pentru sănătate

Uleiurile esentiale pot fi periculoase pentru sanatate. Atunci cand se aplica pe piele, uleiurile esentiale patrund prin foliculi si glandele sudoripare si sunt apoi absorbite in fluidele organismului. Anumite uleiuri esentiale ar trebui sa fie utilizate numai la recomadarea unui medic... mai departe

autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate 2019

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII