Pot probioticele fi folosite in lupta contra virusurilor?

Pot probioticele fi folosite in lupta contra virusurilor?

Pot probioticele fi folosite in lupta contra virusurilor?

Pot probioticele fi folosite in lupta contra virusurilor? Diverse studii au aratat ca probioticele pot diminua infecțiile virale precum răceala sau gripa.

veti citi
Probioticele sunt bacterii prietenoase
Bacteriile prietenoase ajută sistemul imunitar
3 moduri de a restabili si imbunatati bacteriile intestinale

Probioticele sunt bacterii prietenoase

Probioticele sunt bacterii vii și celule de drojdie care sunt bune pentru noi - în special pentru sistemul digestiv. De obicei, ne gândim la bacterii ca la germeni care provoacă boli. Dar corpul nostru este plin de bacterii, atât bune, cât și rele. Probioticele sunt adesea numite bacterii „bune” sau „utile”, deoarece ajută la menținerea sănătății intestinului.

Putem  găsi probiotice în suplimente alimentate dar și unele alimente, cum ar fi iaurtul.

In plus, noi dovezi sugerează că probioticele - bacterii bune care pot ajuta funcția imunitară - pot avea un efect preventiv si chiar defensiv pentru virusul răcelii și gripei.

Bacteriile prietenoase ajută sistemul imunitar

„Introducerea bacteriilor prietenoase în sistemul digestiv îmbunătățește modul în care absorbim vitaminele, nutrienții și co-factorii, astfel încât, în general, imunitatea este sporită”, spune dr. Tasneem Bhatia, director medical al Atlanta Center for Holistic and Integrative Medicine din SUA.

"Aproximativ 60 - 80% din celulele noastre imune sunt asociate cu intestinul. Intarirea sistemului imunitar prin intestin are sens", a spus Leyer. "Presupun că așa funcționează acest produs. Sistemul imunitar al oamenilor este într-o stare mai bună pentru a combate infecțiile sau pentru a reduce mai repede simptomele."

Studiile anterioare privind efectele probioticelor asupra sănătății imunitare au fost amestecate, unii pacienți nu au răspuns la probiotice, iar alții au prezentat un răspuns puțin până la moderat.

Alți medici sunt de parere că funcția bacteriilor din organism face ca utilizarea probioticelor pentru infecțiile virale să pară o alegere intuitivă, în special pentru cei care doresc să încerce o abordare non-medicamentoasă. Insa, probioticele sau orice alt tip de supliment care pretinde ca va preveni răceala și gripa nu trebuie utilizate ca substitut pentru vaccinurile antigripale. Mai degrabă, ar trebui privite ca un medicament suplimentar.

Citeste 5 modalitati usoare de a stimula imunitatea copiilor

3 moduri de a restabili si imbunatati bacteriile intestinale

Cand ne gandim la microflora si la restabilirea bacteriilor intestinale, suplimentele probiotice sunt, in general, primul lucru care ne vine in minte – insa acesta este doar unul dintre lucrurile ce pot fi luate in considerare. Ai putea lua o gramada de probiotice, insa ele nu iti vor face prea mult bine daca stilul tau de viata continua sa includa obiceiuri care afecteaza bacteriile intestinale, cum ar fi consumul de antibiotice si consumul de apa foarte clorinata.

Iata in continuare - 3 modalitati usoare ce ajuta la cresterea florei digestive sanatoase si restabilirea bacteriile bune din intestin. 

Despre imunitate mai cititi:

Racelile si gripa sunt un fapt de viata pentru copii, dar exista modalitati de a-i ajuta, scazand astfel numarului de zile bolnave.

15 alimente care stimuleaza imunitatea

Cum crestem imunitatea copilului in perioada de toamna

6 moduri de a creste imunitatea copilului in sezonul rece

Microbii de la gradinita sau cresa si bolile copilului: ce trebuie sa stim

Cafea cu ulei de nuca de cocos: sau cadoul zilnic de energie si imunitate

autor: Desprecopii.com -Toate drepturile rezervate (c) 2020

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Imunitate

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII