Vitamina C: au nevoie bebelusii suplimente de vitamina C? iata sfatul medicului pediatru

Vitamina C: au nevoie bebelusii suplimente de vitamina C? iata sfatul medicului pediatru

Vitamina C: au nevoie bebelusii suplimente de vitamina C? iata sfatul medicului pediatru

Bebelușii au nevoie de suplimente de vitamina C?
Am auzit că bebelușii nu pot primi suficientă vitamina C din laptele matern sau din formulă și au nevoie de suplimentar. Este adevărat? Ar trebui să-mi dau vitamina C de 3 luni? Alăptez.
Iata sfatul medicului pediatru.

veti citi
Bebelusii alaptati au nevoie de supliment de vitamina C?
Bebelușii alăptați obțin suficientă vitamina C, cu condiția ca mamele să consume o alimentatie sanatoasa
Bebelusii au insa nevoie de suplimentare de vitamina D

Bebelusii alaptati au nevoie de supliment de vitamina C?

Iata o intrebare de la sectiunea de Intrebari de Panica de pe Comunitatea Desprecopii

Imi alaptez bebelusul si mi-a spus o prietena ca bebelușii nu pot primi suficientă vitamina C din laptele matern sau din formulă și au nevoie de suplimente de vitamina C. Este adevărat? Ar trebui să-mi dau vitamina C de 3 luni?

Iata raspunsul medicului pediatru

Pur si simplu NU. Atata vreme cat bebelușul este hranit cu lapte matern sau lapte formula - el/ea obține toată vitamina C de care este nevoie și nu este necesar niciun supliment.

Până la vârsta de șase luni, bebelușii au nevoie de 40 de miligrame (mg) sau vitamina C zilnic. Aceasta crește până la 50 mg pe zi când au vârste cuprinse între șase luni și un an. Laptele formula de pilda conține 8 mg de vitamina C la 100 de calorii. Bebelușii de o lună au nevoie de aproximativ 472 de calorii pe zi, ceea ce furnizează aproximativ 37 mg de vitamina C.

La vârsta de șase luni, bebelușii au nevoie de aproximativ 650 de calorii pe zi, ceea ce ii ofera 50 mg de vitamina C din formula.

Bebelușii alăptați obțin suficientă vitamina C, cu condiția ca mamele să aiba o alimentatie sanatoasa

Bebelușii alăptați obțin suficientă vitamina C din laptele matern, cu condiția ca mamele să se alimenteze sanatos (si sa nu aiba malnutriție).

Deci daca mama este subnutrita, sau are o dieta foarte dezechilibrată, o tulburare de alimentație sau tulburări de malabsorbție, cum ar fi boala Crohn - medicul ar putea sa ii recomande ei suplimente de vitamina C - dar nu bebelusului.

Printre simptomele deficienței de vitamina C se numără oboseala, slăbiciunea musculară, durerile articulare și musculare, sângerarea gingiilor și erupțiile cutanate (în special în picioare). Deficiența prelungită poate provoca scorbut, o boală potențial severă, dar acum rară.

Bebelusii au insa nevoie de suplimentare cu vitamina D

Cu toate acestea, există un singur supliment pentru care copilul (și toți bebelușii alăptați) au nevoie. Academia Americană de Pediatrie recomandă suplimentarea cu 400 UI de picături de vitamina D zilnic, începând cu câteva zile de la naștere. Laptele uman nu conține suficient D pentru a preveni deficiența la copii alăptați. Vitamina D este inclusă în formula sugarului, așa că nu este necesar să suplimentați cu vitamina D dacă vă hrăniți cu formulă.

Citeste si Bebelusii alaptati au nevoie de un supliment de fier?

Despre vitamina D si importanta sa pentru sanatatea copilului mai cititi:

Vitamina D - necesarul zilnic pentru copil
Rahitismul la copil
Prevenirea rahitismului la copil

Carenta de vitamina D afecteaza grav sanatatea copiilor
Cand este nevoie sa-I dau suplimente de vitamine?

Esti o mamica ce are nevoie de sfaturi?

Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori  Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.

 In plus - pe sectiunea speciala: Diversificarea alimentatiei bebelusului vei gasi multe sfaturi si retete pentru bebelusi.

autor: Desprecopii.com, Redactor Medic pediatru Stefana Zamfir - Toate drepturile rezervate © 2024
referinte: Academia Americana de Pediatrie,

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII