Începi în curând alăptarea? Acestea sunt produsele esentiale de ingrijire a sanilor de care ai nevoie

Incepi in curand alaptarea? Acestea sunt produsele esentiale de ingrijire a sanilor de care ai nevoie

Începi în curând alăptarea? Acestea sunt produsele esentiale de ingrijire a sanilor de care ai nevoie

Sânii tăi se pot schimba foarte mult în timpul sarcinii și alăptării, dar de asemenea, s-ar putea să nu se schimbe deloc. Hormonii eliberați de corpul tău în timpul sarcinii declanșează țesutul care produce lapte în sâni să crească și să înceapă să producă lapte matern. Apoi, după nașterea copilului tău, producția de lapte matern își urmează cursul nastural iar sânii vor începe să se umple cu lapte matern.

Cu toate aceste schimbări, ce poți face pentru a-ți îngriji sânii în timp ce alăptezi?

Daca esti insarcinata si te pregatesti sa iti alaptezi bebelusul, desigur iti vei pune intrebarea: Cum să ai grijă de sâni în perioada alăptării?

Nu trebuie să faci nimic special pentru sânii tăi atunci când alăptezi. Pe măsură ce se vor umple cu lapte matern, este posibil să observi apariția sângelui, sensibilitate, furnicături și scurgeri de lapte matern sau colostru. Toate acestea sunt experiențe absolut normale. Deci, cel mai important lucru este să încerci să rămâi cât mai confortabil. Iată câteva sfaturi pentru a te ajuta la îngrijirea sânilor în perioada alăptării și pentru a preveni unele dintre problemele obișnuite ale alăptării.

Practică o igienă bună și hidratează-ți sfârcurile

Spală-ți mâinile înainte de a atinge sânii. Sânii și sfârcurile trebuie sa fie spălate în fiecare zi cu apă caldă. Evită să folosești săpun pe sâni, deoarece poate provoca uscarea pielii, crăpături și iritații. De asemenea, poate elimina uleiurile naturale produse de glandele Montgomery situate pe zona întunecată din jurul sfârcurilor. Aceste uleiuri ajută la menținerea mameloanelor și areolei curate și hidratate.

După alăptarea bebelușului, masează mameloane și areola cu puțin lapte matern, apoi lasă-le să se usuce la aer. Dacă te confrunți cu mameloane sensibile, inflamate sau crăpate,un unguent cu lanolină calmează și protejează pielea de umiditate, vindecarea realizându-se mult mai ușor datorită efectului puternic hidratant.

Poartă un sutien de susținere

Alege un sutien special pentru alăptare sau un sutien obișnuit dar care se potrivește bine și nu este prea strâns. Bumbacul este o alegere excelentă pentru țesătură, deoarece permite pielii să respire.

Asigură-te că bebelușul se atașează corect la sân

A-l determina pe bebe să se atașeze bine de la prima alăptare poate ajuta la prevenirea apariției unor probleme dureroase ale sânilor, cum ar fi mameloanele dureroase, canalele de lapte înfundate și mastita.

Schimbă deseori tampoanele pentru sâni

Dacă utilizezi tampoane pentru sâni (pentru a absorbi laptele matern care se scurge), asigură-te că le schimbi când se udă. Tampoanele de alăptare curate și uscate pot ajuta la prevenirea apariției durerilor mameloanelor, aftelor sau mastitei. 

Îndepărtează corect copilul de la sân

Când ești gata să oprești sesiunea de alăptare, nu trage bebelușul de la sân. În schimb, pune degetul în colțul gurii bebelușului pentru a rupe aspirația dintre gură și sân.

Tratează angorjarea sânilor

Dacă sânii tăi devin dureroși, plini, tari și umflați, poți folosi frunze de varză reci sau comprese reci pentru a reduce inflamația și a ameliora durerea.

Continuă să efectuezi autoexaminarea lunară a sânilor

Chiar dacă alăptezi, este important să-ți verifici sânii în fiecare lună. Deși este normal ca sânii să se simtă altfel atunci când sunt plini de lapte, acele punguțe pline de lapte ar trebui să dispară odată cu alăptarea, pomparea sau masarea sânilor. Dacă observi un nodul care nu dispare de la sine în câteva zile, contacteă medicul.

Îngrijirea sânilor în timpul alăptării te poate ajuta să rămâi sănătoasă și să previi problemele tipice de alăptare.
Dacă ai îngrijorări cu privire la sânii tăi sau la modul de îngrijire a acestora, poți contacta medicul sau un consultant în lactație.

Ce  produse sunt necesare pentru o mama care Alăptează - recomandari de produse esentiale

1. 2 Sutiene de Alăptare
   - Sutiene speciale care oferă sprijin și sunt concepute pentru a facilita alăptarea.

2. Tampoane pentru Sâni
   - Tampoane absorbante care se pun în sutien pentru a preveni scurgerile de lapte și pentru a menține pielea și hainele uscate.

3. Pompa de Sân ✅
   - O pompă manuală sau electrică pentru a extrage laptele matern, utilă atunci când mama trebuie să fie departe de bebeluș sau pentru a stimula producția de lapte.

4. Recipientele pentru Depozitarea Laptelui matern ✅
   - Pungi sau recipiente speciale pentru depozitarea și congelarea laptelui matern extras.

5. Cremă pentru Mamelon ✅
   - Cremă calmantă și vindecătoare pentru mameloanele iritate sau crăpate.

6. Perna pentru Alăptare ✅
   - Perne ergonomice care ajută la poziționarea confortabilă a bebelușului în timpul alăptării.

7. Protecții pentru Mamelon ✅
   - Protecții de silicon care pot ajuta în caz de dureri la mamelon sau dacă bebelușul are dificultăți în a se atașa corect.

10. Pungi de Gheață sau Căldură:✅
    - Pachete de gheață sau comprese calde pentru a reduce inflamația sau pentru a stimula circulația în sâni.

Aceste produse pot ajuta mamele să alăpteze mai confortabil și să gestioneze mai bine provocările care pot apărea în această perioadă. Citeste si  Pregatirea pentru pomparea sanilor - in afara de pompa de san, alte articole de care ai nevoie

Alaptarea, etapele alaptarii si nevoile bebelusului

Colostru - prima masa a bebelusului tau
Despre stresul primelor zile de alaptare
Alaptarea in timpul puseelor de crestere ale bebelusului
Secretul reusitei alaptatului
Pozitii de alaptare Ghid Complet
Primele zile de alaptare in fapte concrete
Ghid complet al primelor zile de alaptare
Alaptarea bebelusului: de la nastere la 3 luni
Pozitii de alaptare Ghid Complet

Desprecopii este un site dedicat alaptarii, care contine informatii indepedente si ne-influentate de nici un interes comercial - care are un ghid complet si independent al alaptarii. 

Te asteptam pe forumul special dedicat alaptarii - unde vei gasi mii de intrebari si raspunsuri despre perioada alaptarii: ALAPTAREA BEBELUSULUI 

→ Daca ai probleme cu alaptarea, te asteptam pe si pe grupul nostru secret de pe Facebook: Alaptarea cu dragoste.

➡️  Aplicația de alăptare a bebelușului - o găsești aici:

aplicatie de alaptare

🔸 În Google Play aici:

Alăptarea Bebelușului

🔸 În Apple Store aici:

Alăptarea Bebelușului

➡️ Forumul de ALAPTARE

Pe forumul desprecopii.co exista un FORUM SPECIAL DEDICAT ALAPTARII de unde puteti afla o multime de raspunsuri la cele mai frecvente intrebari. Dincolo de argumentele pasionale veti gasi si raspunsuri menite sa te linisteasca. 

→ Daca ai probleme cu alaptarea, te asteptam pe si pe grupul nostru secret de pe Facebook: Alaptarea cu dragoste.

 autor: Desprecopii.com,
Redactor: Milena Sadova, Toate drepturile rezervate © 2024

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII