Cele mai bune 6 alimente pentru a scăpa bebelușul de constipație - sfatul medicului
Dupa ce a inceput sa manance alimente solide, desigur ca nu vrem ca micutul sa aiba un scutec plin cu un conținut foarte moale, dar nici alternativa - constipația - nu este o opțiune bună. Și, cu toate că fața bebelușul în timp ce împinge un scaun ar putea fi cam amuzantă, nu este o problemă de râs atunci când micuțul nu poate face caca.
Din fericire, există alimente foarte utile in aceasta situatie - ce pot fi oferite unui copilas constipat - care a inceput diversificarea, iata cele mai bune 6 recomandari si sfatul medicului pediatru.
- vei citi:
Ce alimente pot provoca constipația
Prunele au reputația de a cuceri constipația
Avocado este un mod excelent de a ameliora constipația
Fructe cu litera „P”
Fasolea și lintea
Hidratarea va ajuta la prevenirea și ameliorarea constipației
Semințe chia
Cheia tratarii contipatiei este o alimentatie cu fibre, lichide si grasimi
Pentru bebelus, eliminarea unui scaun nu ar trebui să fie un proces dureros, dar când bebe este constipat, va trebui să-l ajutam cumva astfel încât să nu se mai chinuie.
„Când vine vorba de tratarea constipației la copilasii care au inceput diversificarea - adica dupa 5 luni, le spun întotdeauna parintilor să se asigure că acestia primesc zilnic lichide, grăsimi și fibre”, spune Stefana Zamfir, medic pediatru - pentru Desprecopii. „Dacă unui bebeluș îi lipsește chiar și una dintre acestea, poate fi dificil să se rezolve constipația”.
Ce alimente pot provoca constipația
Și, așa cum ar trebui să cauți alimente care pot ajuta copilul să aibă mișcări intestinale, ar trebui să înțelegi și ce alimente pot provoca constipația. Bananele, orezul și chiar unele produse lactate pot fi cauza, constipatiei. În majoritatea cazurilor, problemele „ar trebui să se rezolve în decurs de 1-3 zile, dar ar trebui să discuți întotdeauna despre constipație cu medicul pediatru pentru a determina planul de tratament potrivit pentru nevoile individuale”, spune ea.
Iată câteva alimente pentru a ajuta digestia bebelușului să funcționeze fără probleme.
Prunele au reputația de a invinge constipația
Există un motiv pentru care prunele au reputația de a invinge constipația. „Bogate în fibre, prunele ajută la sănătatea intestinală și oferă bebelușului fibre de care are nevoie pentru a scăpa de constipație”, spune Dna doctor. „Pentru copiii mici, prunele uscate dar și sucul de prune 100% natural pot oferi beneficii.”
Dna doctor ne sfătuiește să începem o linguriță, în funcție de vârsta bebelușului și treptat, să ajungem până la două linguri, după cum permite pofta de mâncare a copilului.
Avocado este un mod excelent de a ameliora constipația
„Avocado oferă un dublu beneficiu atunci când vine vorba de gestionarea constipației la copiii mici, deoarece acesta conține fibre dar și grăsimi benefice, nesaturate”, spune Dna doctor. Deoarece are o textură moale, este foarte ușor de amestecat în multe alimente sau poate fi servit chiar singur pentru a ajuta la atenuarea constipației.
Avocado este o sursă bună de fibre insolubile și solubile, precum și de grăsimi nesaturate. Dacă bebelușul nu are multe grăsimi în alimentație, grăsimile nesaturate precum cele găsite în avocado pot ajuta la digestie și la mișcarea lucrurilor.
Vezi aici 10 retete cu avocado pentru copii
Fructe cu litera „P”
Când vine vorba de pipi și caca, o modalitate de a te asigura că vezi unele rezultate (în scutecul bebelușului) este prin a-i oferi celui mic „fructele ce încep cu litera P”, cum ar fi prune uscate, pere, prune proaspete și piersici, recomandă Dna doctor „Aceste fructe au un conținut ridicat de fibre insolubile, care adaugă volum în scaun”. „De asemenea, conțin sorbitol, un alcool din zahăr care este digerat prost în organism și poate acționa ca un laxativ”.
Citeste si Copilul tău este constipat? Iată 11 alimente bogate în fibre care îl vor ajuta
Fasolea și lintea
Fasolea și lintea pot ajuta în caz de constipație. Dna doctor explică: „Fasolea și lintea sunt bogate în fibre - ceea ce face scaunul moale și voluminos - și, de asemenea, poate face ca lucrurile să se miște în direcția corectă”, spune ea.
Hidratarea va ajuta la prevenirea și ameliorarea constipației
În timp ce s-ar putea să nu vrei să îi dai bebelușului apă ca modalitate de hidratare, alimentele hidratante - precum fructele, supele sau iaurturile - pot ajuta digestia bebelușului, recomandă Dna doctor. „Menținerea bebelușului hidratat, mai ales dacă crești cantitatea de fibre pe care o primește, va ajuta la prevenirea și ameliorarea constipației”, spune ea.
Semințe chia
Sigur, ar putea fi delicioase presărate pe smoothie-ul tău, dar pot ajuta și bebelușul să facă caca ... în cele din urmă. „Semințele de chia sau semințele de in măcinate sunt o sursă bună de fibre solubile, care pot ajuta la înmuierea scaunului”, spune Dna doctor. Acestea se pot adăuga în fulgi de ovăz, iaurt sau piureuri pentru bebeluș.
În timp ce constipația se rezolvă de obicei pe cont propriu, pentru copil poate fi inconfortabil - pentru amândoi de fapt. Încearcă să-i servești alimente sănătoase, bogate în fibre și grăsimi dietetice, și menține copilul hidratat.
Scaunul bebelusului (cacuta) - ce poate semnala si cum trebuie sa fie, ghid.
Una din grijile proaspetilor parinti este despre ce inseamna culoarea si consistenta continutului solid sau mai putin din scutec... da, vorbim despre cacuta.
Iata aici jos un super ghid al descifrarii scaunul bebelusului (cacuta) pregatit de medicii pediatri ai unei clinicii pediatrice din SUA. Speram sa iti foloseasca.
Cate scaune pe zi ar trebui sa aiba un nou-nascut?
Cate scaune trebuie sa aiba un bebelus? Cand vorbim de "scaunul" bebelusului - stiti la ce ne referim, nu-i asa? Da ...:) este vorba despre continutul solid al scutecului :)
Multe mamici incepatoare se ingrijoreza des cu privire la scaunul bebelusului. Oare este constipat? Oare de cate ori pe zi trebuie sa aiba scaune? Iata mai jos cate scaune ar trebui sa aiba bebelusul in primul an de viata. Ca dupa asta, nu ne mai ingrijoram asa de mult :) citeste mai departe cate scaune pe zi ar trebui sa aiba un nou-nascut aici.
Despre constipatie sau diaree la bebelus cititi si:
Bebelusul e bolnavior: 10 motive ca sa suni de urgenta medicul pediatru
Cand bebelusul da semne de boala...
Panica. Acum o orã, copilul tãu se simtea bine si, dintr-o datã, a fãcut febrã. Ce-i de fãcut? Sã stai calmã si sã vezi cum evolueazã lucrurile sau sã chemi medicul?
Când copilul se îmbolnãveste, orice pãrinte trãieste cele mai cumplite spaime si neputinte. Iar când este vorba despre un bebelus, îngrijorarea este de zece ori mai mare pentru cã cei mici nu pot spune ce-i doare. Totul devine si mai confuz când nu poti sti sigur dacã bebelusul tãu este bolnav si dacã trebuie sã suni la doctor.
Ca sã-ti fie mai clar când trebuie sã actionezi, îti prezentãm mai jos 10 simptome care nu trebuie niciodatã ignorate.
Haideti alaturi de mamicile inteligente de bebelusi geniali:
Primele 365 de zile din viata unui bebelus nazdravan
365 zile si nopti din viata de mama. Casa nou nascutilor DC.
Esti panicata? Pune o intrebare pe sectiunea de PANICA
autor: Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2022
- realizat cu sfaturile dnei medic pediatru Stefana Zamfir
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Ultimile 2 comentarii
Bună ziua numele meu este Lili. Am un bebe de 9 luniÈ"ºe si este hrănit cu lapte praf, È™i ne confrutam cu constipatie de când avea 3 săptămâni. Am fost la pediatri È™i mi a spus mereu acelaÈ™i lucru sa schimb laptele ceea ce am făcut am încercat toate fructele cu litera P atât cât proaspete si uscate avocado tot ce se poate încerca È™i nimic. Unde pot sa mai apelez sau exista vreun lapte special de formula ptr constipaÈ"ºie în afara de ce exista deja pe piaÈ"ºÃ„Æ’? Nu mai È™tiu cum sa fac sau sa îl ajut. MenÈ"ºionez ca am încercat de la toate picăturile toate fibrele lapte schimbat toate din comerÈ"º.MulÈ"ºumesc anticipat
Buna ziua ma numesc Sandu manuela am 28 de ani şi am doua fete cea mica am problemele cu constipaţie pe unde sm fost cu ea spune ca nu are nimic va mulţumesc!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII