Când pot mânca bebelușii ouă de prepeliță? Iată ce conțin și cum le putem oferi bebelușilor

Cand pot manca bebelusii oua de prepelita? Iata ce contin si cum le putem oferi bebelusilor

Când pot mânca bebelușii ouă de prepeliță? Iată ce conțin și cum le putem oferi bebelușilor

Ouăle (de la găină, rață și prepelita) pot fi introduse de îndată ce bebelușul este pregătit să înceapă solidele, în general la vârsta de aproximativ 6 luni - aceasta fiind recomandarea Academiei Americane de Pediatrie. 

Ouăle de prepelita sunt o sursă extraordinară de grăsimi și proteine, plus mult fier și chiar și zinc - doi nutrienți de care bebelușii au nevoie pentru a se dezvolta. De fapt, ouăle (în special gălbenușurile) conțin toate vitaminele (cu excepția vitaminei C), iar ouăle de prepeliță au tone de seleniu și vitamine B, în special vitamina B12.

Citește mai departe și află detalii importante despre introducerea oului de prepeliță în alimentația bebelușului:

- vei citi:
Ouăle de prepeliță sunt sănătoase pentru bebeluși?
Sunt ouăle de prepeliță un pericol de sufocare pentru bebeluși?
Ouăle de prepeliță sunt un alergen obișnuit?
Cum pregătești ouăle de prepeliță pentru bebeluși auto-diversificați?
Rețetă: Curry cu ouă de prepeliță
Alergiile la bebelusi
Aplicatie mobila - Diversificarea Alimentatiei Bebelusului

Ouăle de prepeliță sunt sănătoase pentru bebeluși?

Da! Ouăle de prepelita sunt o sursă extraordinară de grăsimi și proteine, plus mult fier și chiar și zinc - doi nutrienți de care bebelușii au nevoie pentru a se dezvolta. De fapt, ouăle (în special gălbenușurile) conțin toate vitaminele (cu excepția vitaminei C), iar ouăle de prepeliță au tone de seleniu și vitamine B, în special vitamina B12. Ouăle sunt, de asemenea, una dintre cele mai bune surse de colesterol și colină - doi nutrienți importanți pentru construirea oaselor, dezvoltarea creierului și creșterea celulară. Cel mai bun dintre toate: ouăle sunt una dintre singurele surse alimentare de vitamina D, care ajută corpul nostru să absoarbă calciu pentru a ajuta la creșterea oaselor.

Ouăle sunt unul dintre cele mai hrănitoare alimente pe care le poți da bebelușului, dar ai grijă ca acestea să fie gătite foarte bine înainte de servire. Ouăle pot conține salmonella, ceea ce poate duce la o boală bacteriană în tractul intestinal.

oua de prepelita la bebelusi

Sunt ouăle de prepeliță un pericol de sufocare pentru bebeluși?

Pot fi dacă sunt servite întregi, ca ouă fierte. Pentru a reduce riscul, taie oul fiert în jumătate.

Ouăle de prepeliță sunt un alergen obișnuit?

Da. Ouăle se numără printre alergenii alimentari de top - imediat după lapte. Din fericire, mulți copii depășesc alergiile la ouă.

Când introduci ouă bebelușului, este recomandat să începi cu o cantitate mică, de exemplu, o felie mică de omletă simplă. Unii bebeluși au reacții severe chiar și la cea mai mică cantitate de ou, așa că urmărește cu atenție semne de alergie sau sensibilitate. Reacțiile alergice variază, de la ochi apoși, urticarie, erupții cutanate, respirație șuierătoare, mâncărime, umflături faciale, tuse, vărsături, diaree și crampe abdominale. Dacă reacția este severă și / sau dacă bebelușul s-a înroșit sau are probleme cu respirația, sună imediat la 112, deoarece bebelușul se confruntă cu șoc anafilactic.

În timp ce teama de alergiile alimentare pare să fie la un nivel istoric, știința modernă demonstrează beneficiile introducerii alergenilor alimentari de îndată ce bebelușul este gata să înceapă solidele (de la 6 luni).

Cum pregătești ouăle de prepeliță pentru bebeluși auto-diversificați?

Fiecare copil se dezvoltă după propria cronologie. Sugestiile de pregătire de mai jos au doar scop informativ și nu înlocuiesc sfaturile profesionale, individuale ale medicului pediatru, ale nutriționistului, dieteticianului sau ale expertului în hrănirea și alimentarea pediatrică. Nu ignora niciodată sfatul medical profesional sau întârzia să-l cauți din cauza a ceea ce ai citit sau ai văzut aici.

De la 6 până la 9 luni: Deși ai putea introduce în siguranță ouă de prepeliță la această vârstă, nu merită! Concentrează-te pe ouă mai mari, mai convenționale, pe care le poți sparge cu ușurință într-o omletă și păstrează ouăle de prepeliță pentru momentul când bebelușul va fi capabil să ia singur bucăți mici de alimente.

De la 9 până la 12 luni: fierbe oul tare! Ouăle de prepeliță fierte (sau orice ou fiert) tăiate în jumătate sau sferturi sunt o hrană perfectă pentru micii consumatori și, în special, pentru bebelușii cu vârsta cuprinsă între 9 și 12 luni. Oferă-i ouă de prepeliță fierte tăiate în jumătate (sau sferturi dacă te simți mai confortabil cu bucăți și mai mici).

De la 12 până la 24 luni: continuă cu ou de prepeliță fiert tăiat în jumătate. Ia în considerare adăugarea lor într-un curry și alte feluri de mâncare pentru a stimula nutriția.

Sfat: introducerea olui fiert într-o baie de apă cu gheață imediat după fierbere ar trebui să ajute la decojire - se va curăța mai ușor.

Rețetă: Curry cu ouă de prepeliță

Ingrediente:

Ouă de prepelita
Ceapă
Un cățel de usturoi
Ulei de cocos sau avocado
Coriandru
Chimion
Pulbere de curry verde
Lapte de nucă de cocos

Mod de preparare:

Așează câteva ouă de prepeliță într-o cratiță mică și acoperă-le complet cu apă. Acoperă tigaia și aduc apa la fierbere, apoi oprește focul. Lasă tigaia să stea, acoperită, încă 10 minute.
Transferă ouăle într-un castron cu gheață sau apă cu gheață. Odată răcite, curăță ouăle și taie-le în două. Pune-le deoparte.
Se toacă 1 ceapă mică și 1 cățel de usturoi. Încălzște o lingură de ulei de cocos sau ulei de avocado într-o tigaie pe foc mediu. Adaugă ceapa și soteaz-o până devine translucidă și moale.
Se amestecă usturoiul tocat și se continuă gătitul pentru aproximativ 1 minut. Adaugă un vârf de coriandru măcinat, chimen măcinat și pudră de curry verde, amestecând bine.
Adaugă 1,5 căni de lapte de cocos, amestecă bine, apoi adaugă ouăle de prepeliță fierte. Fierbe la foc mic câteva minute și apoi ia tigaie de pe foc.

Se servește pe pat orez sau cu tăiței de orez într-un castron.

Ouăle de prepeliță se împacă bine cu un curry, cu sparanghel, ciuperci sau somon, printre multe alte ingrediente.

Diversificarea alimentatiei bebelusului - ghid complet

Diversificarea alimentatiei bebelusului este recomandata de medicii pediatri in jurul varstei de 5 luni.

Atunci va sti sa mestece si sa înghitã alimente mai consistente si sã se obisnuiascã cu gusturi noi - vezi GHIDUL DIVERSIFICARIII BEBELUSULUI aici. 

Alergiile la bebelusi

Cum pot spune daca bebelusul meu are o alergie sau doar o raceala?

Ar putea fi dificil sa se faca diferenta intre o raceala si alergii la bebelusi dar exista totusi citeva semne de diferentiere. Daca se pare ca bebelusul dvs este racit aproape tot timpul, atunci exista posibilitatea ca el sa aiba de fapt o alergie nazala (cunoscuta si sub numele de rinita alergica). Racelile trec de obicei in perioade cuprinse intre o saptamina si 10 zile citeste in continuare aici.

Citeste si: Reactii la alergiile alimentare

Aplicatie mobila - Diversificarea Alimentatiei Bebelusului

Diversificarea bebelusulului este un subiect doldora de informatii si intrebari pentru mamici. Odata ce vine timpul sa oferim alte alimente in afara de lapte matern sau lapte formula - vrem sa stim cand este momentul ideal pentru primele alimente, cum i le oferim, cum le pregatim pentru stomacelul bebelusului si cum le putem combina. E bine draga mamico si tatic de bebelus - e exact momentul ca pe telefonul tau sa nu iti lipseasca aplicatia special creata pentru aceasta perioada: Diversificarea alimentatiei bebelusului.

 Functionalitati ale aplicatiei: ghidul diversificarii, ghid de autodiversificarea bebelusului, lista de alimente si cand se introduc acestea, schema (tabelul) diversificarii, retete pe varste cu video-uri speciale si unice, meniuri zilnice si saptamanale, stiri legate de alimentatia bebelusului. 
(autor Desprecopii - cost 4,99 euro one time)

► Poti descarca această aplicație (pentru sistemele Android) AICI.

► Aici poti descarca aplicatia pentru IOS (Iphone)

Desprecopii.com © Toate drepturile rezervate (c) 2024

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII