Greșelile mămicilor dupa nașterea bebelușului: Iată de ce este important să continui sa iei suplimente speciale

Greselile mamicilor dupa nasterea bebelusului: Iata de ce este important sa continui sa iei suplimente speciale

Greșelile mămicilor dupa nașterea bebelușului: Iată de ce este important să continui sa iei suplimente speciale

După nașterea bebelușului, este important pentru tine, mami, să te asiguri că iei suplimente de vitamine, dar trebuie să fii atentă la alegerea acestora. Suplimentele ar trebui să furnizeze exact nutrienții necesari pentru a-ți recupera organismul după sarcină și naștere.

În special, prima lună după naștere este un moment crucial pentru a primi o nutriție optimă, atât pentru tine, cât și pentru bebeluș, prin intermediul laptelui matern.

- vei citi:
Suplimente recomandate de medic, speciale pentru perioada de alăptare
E nevoie de vitamine pentru mămicile care alăptează?
Super alimente pentru mamici care alapteaza
Ghid de alaptare

Doar suplimente recomandate de medic, speciale pentru perioada de alăptare

După cum am menționat într-un articol recent, există pierderi substanțiale de sânge și Qi după naștere, care trebuie abordate pentru a te putea recupera bine. Atunci când acest lucru nu este luat în considerare, femeile pot pierde mai mult păr decât este necesar, se simt excesiv de obosite și pot avea din nou probleme de concepție.

Modalități de a te asigura că acest lucru este redus la minimum este prin administrarea unor suplimente de calitate, recomandate de medic, speciale pentru perioada de alăptare.

Din punctul de vedere al unui medic specialist american in nutritie, ce are multe studii publicate - este important ca splina să fie întărită după naștere, deoarece aceasta a fost folosita intens în timpul sarcinii și este responsabilă pentru o bună digestie, o bună circulație.

Dacă splina nu se recupereaza optim - pot exista alte probleme  - cu  hemoroizi, diaree, mișcări intestinale libere, anxietate cu energie scăzută, îngrijorare, pofte excesive de zahăr, mâinile și picioarele reci pot persista atunci când nu este necesar.

E nevoie de vitamine pentru mămicile care alăptează?

Mulți doctori recomandă mamelor care alăptează să continue administrarea de suplimente prenatale.

Luând suplimentele concepute special pentru mamele care alăptează, poți fi sigură că obții cele mai importante substanțe nutritive care te ajută să păstrezi sănătatea organismului și să produci suficient lapte de bună calitate pentru copil.

Iată ce fel de vitamine sunt recomandate pentru perioada alăptării - sfatul medicului.

Despre vitamine si pentru a intelege rolul lor citeste pe larg: DICTIONARUL VITAMINELOR

Super alimente pentru mamici care alapteaza

Alimentatia este unul dintre aspectele pe care proaspetele mamici care alapteaza nu ar trebui sa il neglijeze.

Contrar tendintei de a renunta la numeroase alimente in perioada alaptarii, din cauza efectului negativ pe care acestea l-ar putea avea asupra calitatii laptelui sau din cauza legaturii unora dintre ele cu colicile bebelusului, mamicile ar trebui sa tina cont in primul rand de faptul ca pentru a le oferi bebelusilor un lapte matern bogat in substante nutritive, trebuie ca ele insele sa aiba o alimentatie foarte variata, echilibrata si sanatoasa. Citeste pe larg: Super alimente pentru mamici care alapteaza
 

Ghid de alaptare

Desprecopii este un site dedicat alaptarii, care contine informatii indepedente si ne-influentate de nici un interes comercial - care are un ghid complet si independent al alaptarii. 

Nu suntem patetici si nu consideram ca alaptarea trebuie sa fie un chin pentru mamica desi ii dam oate sfaturile necesare pentru a putea depasi obstacolele pe care le poate avea la inceput. Recomandam sa cititi: Despre stresul primelor zile de alaptare

Citeste toate informatiile de la aceasta sectiune dedicata Alaptarii! Citeste si forumul special Alaptarea de la desprecopii.com - vei intalni acolo mamici ca tine care au intrebari si raspunsuri despre alaptare.

Te asteptam pe forumul special dedicat alaptarii - unde vei gasi mii de intrebari si raspunsuri despre perioada alaptarii: ALAPTAREA BEBELUSULUI

→ Daca ai probleme cu alaptarea, te asteptam pe forumul de suport al alaptarii sau pe grupul nostru secret de pe Facebook: Alaptarea cu dragoste.

 autor: Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate © 2024
referinte
- After the Baby's Birth: A Complete Guide for Postpartum Women
by Robin Lim  (Author), Paperback – January 1, 2019
- The Fourth Trimester: A Postpartum Guide to Healing Your Body, Balancing Your Emotions, and Restoring Your Vitality Paperback – Illustrated, December 26, 2017 - by Kimberly Ann Johnson

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII