Greșelile părinților de bebeluși: scaunul de masină, cum se instalează si cum trebuie plasat bebe in siguranță

Greselile parintilor de bebelusi -  Scaunul de masina, cum se instaleaza si cum trebuie plasat bebe in siguranta ul auto

Greșelile părinților de bebeluși: scaunul de masină, cum se instalează si cum trebuie plasat bebe in siguranță

Unii părinți fac greșeala grava de a nu avea un scaun de masina (scoică) pentru bebeluși iar alții - destul de mulți - fac greșeli în montarea scaunului și chiar în așezarea bebelușului în el.

În timp ce schimbarea scutecului este intuitivă pentru majoritatea, nu totul este la fel. Spre exemplu, să vorbim despre scaunele auto...

- vei citi:
Apelează la un tehnician calificat în siguranța pasagerilor copii
Majoritatea părinților nu exersează pe scaunul auto
91% dintre părinți fac greșeli grave cu privire la scaunele auto

Întrucât este obligatoriu să ducem bebelușul acasă într-un scaun auto adecvat (scoică) trebuie să ne asigurăm că îl avem instalat înainte de naștere.

Întrucât este obligatoriu să ducem bebelușul acasă într-un scaun auto adecvat, trebuie să ne asigurăm că îl avem instalat înainte de naștere. Tati trebuie sa fie pe faza - si sa faca o treaba buna. Daca nu, cere ajutorul unui tehnician în siguranța pasagerilor dacă este necesar și exersează.

A afla cum să instalezi corect - și în siguranță - scaunele auto poate fi o adevărată provocare pentru mulți părinți.

Dar, chiar dacă părinții au cumpărat scaunul și chiar dacă au învățat cum să-l instaleze corect, realitatea este ca unii nu s-au chinuit să-l folosească înainte de venirea bebelușului.

Majoritatea părinților nu exersează pe scaunul auto

„Unii părinți habar nu au cum sa așeze un nou-născut acolo, confortabil”, spune Academia Americana de Pediatrie - Majoritatea spitalelor, din motive legale, nu pot pune bebelușul pe scaunul auto pentru tine și nici nu îți pot arăta cum să îl folosești - dar, nu uita ca bebe este foarte fragil si trebuie protejat cat mai bine in scaunul sau.

91% dintre părinți fac greșeli grave cu privire la scaunele auto

Un studiu din 2016 realizat pe aproape 3000 de familii, publicat în Journal of Pediatrics, a constatat că 91% dintre acești părinți au făcut greșeli grave în timp ce își instalează scaunele auto sau își pun nou-născuții în aceste locuri. 86% dintre aceste erori au fost la poziționarea nou-născutului pe scaun, iar majoritatea acestor greșeli au fost „critice” și au crescut riscul copilului de a se răni în orice accident. Peste jumătate din familii aveau copii mai mari, ceea ce ar fi trebuit să le ofere practică pentru această sarcină.

Pentru nou-născuți, părinții ar trebui să se asigure că:
capul sugarului nu cade înainte, ceea ce ar putea restricționa respirația. Aceasta implică instalarea scaunului la unghiul corect pentru a menține picioarele copilului ridicate, cu corpul înclinat, astfel încât copilul să poată întoarce capul în lateral și să respire normal.

Dacă bebelușul se înclină în jos sau în lateral pe scaun, Academia Americană de Pediatrie sugerează să plasezi o pătură rulată pe ambele părți ale bebelușului sau să folosești insertul de nou-născut pentru marca respectivă a scaunului auto. Nu așeza o pătură sau nu o rula peste capul bebelușului!

Scaunul de masina pentru bebelusi - greseli pe care nu trebuie sa le faci

Atâta vreme cât nu este intr-un scaun de sigurantă si nu poartă centuri, bebelușul poate fi accidentat grav de airbaguri și scaune și poate fi proiectat prin parbriz.

In continuare avem informații despre tipurile de scaune pentru bebeluși si copilași, și care sunt acele greșeli pe care NU ai voie sa le faci.

Citeste si

5 sfaturi pentru alegerea unui scaun de masina pentru copii

11 reguli pentru prevenirea unor accidente grave copilului mic

Desprecopii.com © 2024

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII