Infertilitatea este o boală, nu o condamnare - emisiune cu specialiști de la BIOTEXCOM

Infertilitatea este o boală, nu o condamnare - emisiune cu specialiști de la BIOTEXCOM | video | Desprecopii.com - Canal YouTube

In Romania, mai mult de 17% dintre cupluri au probleme de infertilitate si mai bine de jumatate dintre acestea nu cauta ajutor de specialitate ci cumva accepta problema... "Asa a fost sa fie..."

Din acest motiv am facut si emisiunea LIVE "Infertilitatea este o boala, nu o condamnare", deoarece ne dorim sa transmitem cuplurilor care se confrunta cu aceasta problema ca infertilitatea este o boala ce are solutii si nu este o condamnare pe care trebuie sa o accepte.

► veti citi
Există speranță și există soluții in tratarea infertilității
Serviciile oferite în cadrul clinicii BioTexCom
Cele mai avansate metode de tratare a infertilității la nivel mondial
Care sunt pații pe care trebuie sa ii urmeze un cuplu care se confrunta cu aceasta problema si are nevoie de ajutor?
Ce presupune FIV (fertilizare in vitro) cu donarea de ovocite?
Ce presupune tratamentul cu mitocondrii active?
Mama purtătoare si Surogatul gestațional
 

Există speranță și există soluții in tratarea infertilității

Peste 60% dintre cuplurile care apeleaza la ajutor specializat reusesc sa aiba un copil in aproximativ 2 ani. Exista speranta si exista solutii in tratarea infertilitatii.

Alaturi de invitatii nostri de la Clinica de reproducere umana BioTexCom din Ucraina, Oleg - director executiv al clinicii, Olga - din partea departamentului Roman al clinicii BiotexCom si doamna dr Kristina Trisco, medic specialist Obstetrica-Ginecologie, am aflat care sunt aceste solutii.

Clinica BioTexCom este lider in domeniul reproducerii umane asistate medical (RUAM) in Ucraina si in lume. Instrumentele si metodele  folosite sunt de ultima generatie, atât ultrasunetele 3D, microscoapele pentru ICSI, incubatoarele, cât si lichidele de cultura etc.

Serviciile oferite în cadrul clinicii BioTexCom

Activitatea clinicii este de peste 11 ani si oferim servicii de FIV cu ovocite donate, programe de FIV cu ovocite proprii, programe de maternitate surogat si tratament cu mitocondrii. 

Cele mai avansate metode de tratare a infertilității la nivel mondial

Alegerea corecta a clinicii pentru tratarea infertilitatii este extrem de importanta. Clinica de reproducere umana BioTexCom este cea mai inovatoare in Ucraina care aplica metode si tehnici cele mai avansate de tratare a infertilitatii de peste 11 ani. Clinica se specializeaza in programe de Surogat gestational si FIV cu tert donator de gameti sexuali (ovocite, sperma).

Cuplurile au inceput sa ajungă la clinica BioTexcom prin recomandari, prin prieteni. Care sunt pații pe care trebuie sa ii urmeze un cuplu care se confrunta cu aceasta problema si are nevoie de ajutor?

Daca cuplul a trecut prin FIV-uri nereusite, in primul si in primul rand cuplul trimite pe mail dosarul medical pe care il detine. Toate aceste analize sunt analizate de dna doctor. Daca dna doctor recomanda o interventie adaugatoare, cuplul va veni la clinica doar in urma acesteia, dupa ce cuplul va avea dosarul complet trimis. In afara de analizele de baza (de sange), obligatoriu se fac analize genetice, interventii - histeroscopii. Cuplul nu are rost sa ajunga la clinica fara aceste interventii.

O mare parte din analize se fac la clinica. Toate discutiile cu pacientii decurg oficial pe posta electronica (mail) a clinicii, deoarece astfel se salveaza absolut toate informatiile.

Ce presupune FIV (fertilizare in vitro) cu donarea de ovocite?

Clinica BioTexCom are o baza mare de donatoare de ovule (ovocite), peste 700 de femei care sunt testate si evaluate la centru ca sa indeplineasca toate criteriile de sanatate impuse. In cazul in care exista donare de ovocite, cuplul alege mai multe donatoare, printre care una principala si restul de rezerva. Donatoarele sunt stimulate ovarian (supuse unui tratament hormonal care le face sa ovuleze 15-20 de ovule).

Compatibilitatea donatoarei cu nevoile cuplului se face si pe baza unor aspecte medicale, cum ar fi grupa sanguina. Totul se face in 30-40 de minute, perioada in care se face si transferul catre mama cu probleme de fertilitate care primeste sperma de la partener pentru fecundare. Nu se criogeneaza ovulele, deoarece scad sansele de fecundare. Stimularea ovariana se face numai dupa norme medicale.

Ce presupune tratamentul cu mitocondrii active?

Mitocondriile sunt niște organite celulare care produc energie sub formă de ATP necesară atat pentru celula in special, cat si pentru organism. Principiul acestui tratament presupune introducerea mitocondriilor donate sănătoase si functional active intr-un ovocit recipient (ovocitul viitoarei mame).

Acest tratament se recomanda femeilor 40+ a caror rezerva ovariana este foarte mica si categoriei de femei cu AMH scazut.

De ceva timp si donarea de mitocondrii s-a dovedit a fi foarte efectiva pentru femeile care au deja o vâsta si AMH foarte mic, insa, cu toate acestea, isi doresc sa aiba un copil cu genetica proprie. Astfel, cuplurile gasesc solutionarea problemei datorita mitocondriilor active donate. BioTexCom practica substitutia mitocondriala. in urma acestei proceduri nu numai ca se reinnoieste energia proprie a ovocitului pacientelor, dar se si pastreaza toata informatia ereditara de la parinti.

Mai intâi se vor preleva ovocitele proprii, apoi va urma completarea acestora cu mitocondrii donate, pentru a introduce o doza de ”energie donata”, iar dupa se va efectua fecundarea cu sperma partenerului. In continuare, embrionul (embrionii) cultivat se va introduce direct in uterul viitoarei mame unde o sa-si continue dezvoltarea sa individuala. insasi procedura nu este deloc dureroasa. Momentul culminant va sosi dupa 9 luni. Aceasta tehnica le permite femeilor, care au anumite afecţiuni genetice sa aiba copii sanatosi cu informatia ereditara proprie.

Mama purtătoare si Surogatul gestațional

Mama purtatoare sau mama surogat este acea femeie care, prin intermediul unui contract, isi da acordul sa duca o sarcina la termen pentru un cuplu care se confrunta cu probleme de fertilitate.

De asemenea, se poate apela la mama-surogat si in situatia in care ambii parteneri sunt fertili,dar femeia nu poate duce la termen o sarcina.

La BioTexCom, acest lucru este posibil pentru cuplurile care isi doresc un copil dar nu au o alta posibilitate, si dupa ce au incercat toate celelalte metode de conceptie, cum ar fi fertilizare in vitro, inseminare artificiala etc.

Clinica BioTexCom dispune de propria baza de date de mame surogat. Selectia acestora este foarte severa, pentru ca doar 1 din 20 este apta pentru participarea in program. Puteti afla mult mai multe informatii din descrierea scurta si concisa a programului "Surogat gestational".

Cuplurile pot face cunostinta cu mama surogat abia dupa ce sarcina este bine prinsa. Apoi, ei pot fi prezenti la monitorizarea sarcinii mamei surogat, la ecografii, fac cunostinta cu ea si sunt tinuti la curent cu parcursul acesteia.

Clinica Biotexcom (versiunea in limba romana o gasiti la adresa mamasurogat.net).

Despre clinica BIOTEXCOM, mai puteti citi:

FIV, donare de ovocite si mama surogat - tot ce trebuie sa stii de la specialistii de la BIOTEXCOM

Umbra infertilitatii: nu lasa timpul sa treaca fara sa iti indeplinesti visul

Mai multe informatii despre clinica BIOTEXCOM  si despre programele sale, cu informatii pentru cuplurile din Romania, puteti gasi aici.

autor: Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate © Desprecopii.com 2020

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII