Cum menținem bebelușul cald, sigur și confortabil în nopțile reci de iarnă

Cum mentinem bebelusul cald, sigur si confortabil in noptile reci de iarna.

Cum menținem bebelușul cald, sigur și confortabil în nopțile reci de iarnă

In nopțile de iarnă trebuie să ne ajutăm bebelușul să se simtă confortabil - fară insă a se supraincălzi. Temperatura din camera lui nu trebuie sa fie prea mare, trebuie să ii respectăm bioritmul de iarnă, să il imbracăm cu hainuțe călduroase dar lejere și este bine să il punem la somnic intr-un sac de dormit.

→ Iată cum menținem bebelușul cald, sigur și confortabil în nopțile reci de iarnă.

- vei citi:
Menține camera bebelușului la o temperatură sigură și confortabilă
Băița apoi somnicul
Ora de culcare de iarnă
Cum să alegi așternuturi confortabile de iarnă pentru bebeluși
Ce trebuie să poarte bebelușul la somnic, iarna?
Bebelușii mici, sugarii, pot fi înfașati
Cum pot știi dacă bebelușului meu îi este prea cald sau prea rece?

Menține camera bebelușului la o temperatură sigură și confortabilă

În primul rând, ia în considerare camera în care doarme copilul tău. Temperatura camerei recomandată pentru un bebeluș este de circa 20-21 grade C. Pentru mulți dintre noi, această temperatură se simte puțin rece, dar cercetările au arătat că este o temperatură sigură și confortabilă pentru un copil să doarmă.

De obicei, cel mai bine este să nu ai un calorifer pornit în camera copilului peste noapte, dar dacă este extrem de frig, poți pune termostatul la minin, ca temperatura să fie una sigură și confortabilă.

Băița apoi somnicul

Băița este un mod minunat de a-ți ajuta bebelușul să se încălzească, precum și un semnal excelent că este timpul de somnic. Cercetările au arătat că o baie caldă ajută la un somn mai bun.

După baia bebelușului, ar trebui să-l usci bine și să-l îmbraci rapid. Înfășurați-le într-un prosop cald pentru a păstra căldura și acoperiți capul bebelușului pentru a preveni frisoanele.

Ora de culcare de iarnă

Cel mai bine este ca bebelușii să fie băgați în pat în decurs de jumătate de oră după ce au ieșit din baie - mai mult de atât și au tendința de a dori să se joace din nou.

Cum să alegi așternuturi confortabile de iarnă pentru bebeluși

Lenjeria de pat a bebelușului este importantă și ar trebui să o alegi cu grijă. Sacii de dormit pentru bebeluși sunt ideali, deoarece mențin copilul confortabil și înlocuiesc nevoia de cearșafuri și pături, care pot fi periculoase.

Asigură-te doar că vei cumpăra dimensiunea potrivită. Dacă supraestimezi cât de repede va crește bebelușul tău și ocumperi unul prea mare, poți risca să alunece în sac.


bebelusi in sac de dormit

Ce trebuie să poarte bebelușul la somnic, iarna?

Bebelușilor le este mai greu să își regleze temperatura corpului decât adulții, deci este important să încercăm să le menținem o temperatură caldă, dar nu prea cald adăugând sau îndepărtând straturi de haine în funcție de temperatură.

Pentru a menține bebelușul la o temperatură sigură și confortabilă atunci când doarme, trebuie să folosești doar așternuturi, cum ar fi un sac de dormit pentru bebeluși. Nu folosi niciodată o plapumă - aceasta nu este recomandată copiilor cu vârsta sub 1 an.

Bebelușii mici, sugarii, pot fi înfășati

Sugarilor le place să fie înfășati deoarece se simt confortabili, calzi și în siguranță. S-a dovedit că înfășatul îmbunătățește calitatea somnului la copiii mici, deoarece imită uterul și ajută la suprimarea tresăririi sau a relflexului Moro care poate trezi bebelușii în timpul nopții.

Capul bebelușului ar trebui să fie descoperit și, dacă este foarte frig în camera bebelușului, atunci crește numărul de straturi sub fașă în loc să adaugi alte așternuturi deasupra.

Cum pot știi dacă bebelușului meu îi este prea cald sau prea rece?

Uneori, în ciuda tuturor îngrijirilor, este posibil să nu fii sigur dacă bebelușului îi este prea cald sau prea rece. Cel mai bun mod de a verifica este să-i simți burtica sau gâtul. Nu uita că mâinile și picioarele bebelușilor se simt reci și nu sunt un bun indiciu al temperaturii corporale reale.

Nu uita, de asemenea, că nou-născuții nu își pot regla temperatura corpului transpirând sau tremurând, așa că trebuie să te asiguri că sunt în siguranță și confortabili.

Nu folosi niciodată o pătură electrică și, dacă utilizezi o sticlă de apă caldă în pătuțul copilului, îndepărteaz-o înainte de a-l pune pe bebe.

Menținerea unui copil mic la cald când dormi

Deși pilotele sunt considerate sigure pentru bebelușii de peste un an, bebelușii dorm adesea mai bine dacă sunt într-un un sac de somn.

Cat doarme bebelusul: diagrama somnului bebelusului, in ore de zi si de noapte

Asadar, cat de mult doarme un bebelus dupa nastere? Ei bine, imediat dupa nastere, bebelusul e pentru scurta vreme treaz, apoi cade intr-un somn de cateva ore bune, caci experienta nasterii a fost si pentru el foarte obositoare.

In primele zile el e treaz cam o ora pe zi, aceasta perioada crescand la trei ore pana la sfarsitul plinei luni de viata. De asemenea, incepand de la o luna copilul va reusi sa doarma mai mult timp fara pauza.
Iata diagrama somnului unui bebelus de la nastere pana la 36 de luni.


Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

referinte: https://cosleeping.nd.edu/

autor: Desprecopii.com  - toate drepturile rezervate © 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII