Legătura dintre fertilitate și orgasm - e bine să știi

Legatura dintre fertilitate si orgasm

Legătura dintre fertilitate și orgasm - e bine să știi

Influentează orgasmul actul conceperii unui copil?

Legătura dintre fertilitate si plăcerea oferita de sex, sau orgasm cum i se mai spune :) - este foarte controversată din punct de vedere stiintific, printre altele si fiindca multe femei au avut rareori orgasm iar multe altele nu au avut vreodata orgasm si totusi au ramas frecevent insarcinate, fara dificultati. Iată ce poti cunoaște despre conceperea unui copil si orgasm.

despre legatura dintre conceperea unui copil si orgasm, veti citi:
Orgasmul influenteaza conceptia copilului?
Femeile, orgasmul si fertilitatea
Despre momentul perfect pentru a concepe un copil
Oxitocina declanseaza contractiile uterului
Perioada fertila: zile fertile si sansa de a concepe un copil
Suntem o comunitate puternica si unita, haideti alaturi de noi!
Metode de tratare a infertilitatii
Despre conceperea unui copil, va recomandam sa cititi neaparat :)
FORUMURILE ASPIRANTELOR

Orgasmul influenteaza conceptia copilului?

Legatura dintre fertilitate si placerea oferita de sex, sau orgasm cum i se mai spune :) - este foarte controversata din punct de vedere stiintific, printre altele si fiindca multe femei au avut rareori orgasm iar multe altele nu au avut vreodata orgasm si totusi au ramas frecevent insarcinate, fara dificultati. Unii cercetatorii americani sustin teoria conform careia contractiile uterului si ale trompelor falopiene pot ajuta la obtinerea unei sarcini. Aceasta teorie nu este sustinuta insa de studiile recente.

Femeile, orgasmul si fertilitatea

Medici au constat inca ca multe paciente care nu ajung la orgasm in timpul sexului se simt  uneori vinovate de esecul lor de a concepe.
Aceasta vina nu este rationala, insa este de inteles. Ele simt ca isi tradeaza partenerii sau ca si-au facut rau intr-un fel sau altul  sau ca isi provoaca oarecum propria infertilitate - prin faptul ca nu au ajuns la orgasm.

De-a lungul mai multor luni, medicii si-au format o imagine de ansamblu in urma conversatiilor purtate cu aproximativ zeci de mii de paciente. Atunci cand au analizat raspunsurile, ei au impartit pacientele in trei mari grupe.

Primul grup era format din femeile care erau complet sanatoase si aveau parteneri fertili, insa in ciuda investigatiilor extinse, cauza infertilitatii lor nu fusese descoperita.

Al doilea grup era format din femeile care aveau trompele falopiene deteriorate sau blocate, ceea ce insemna ca spermatozoizii nu puteau sa ajunga la ovul si deci fertilizarea nu se putea produce.
Iar din al treilea grup faceau parte femeile care nu ovulau deoarece aveau probleme hormonale si cele ale caror parteneri eliminau un numar mic de spermatozoizi.



Despre momentul perfect pentru a concepe un copil

Cand este momentul potrivit al ciclului pentru a concepe?
Sexul fara orgasm
Fertilitatea depinde si de grupa sanguina

Oare faptul ca are orgasm ajuta femeia sa conceapa un copil?

Expertii in infertilitate din Marea Britanie sunt de parere ca femeile din primul grup, ce aveau infertilitate inexplicabila spuneau de obicei ca relatia lor sexuala e mai degraba nesatisfacatoare si rareori aveau orgasm.

Aceste femei erau absolut normale din punct de vedere medical iar testele medicilor nu au putut explica faptul ca nu puteau concepe.Insa ceea ce a fost uimitor a fost ca femeile care erau infertile din cauza trompelor deteriorate sau blocate aveau mai des orgasm decat pacientele din celelalte doua grupuri. 

Oxitocina declanseaza contractiile uterului

Care este explicatia stiintifica a acestor descoperiri?

Una dintre teorii este ca in timpul orgasmului muschii vaginali si uterini se contracta, uneori foarte puternic, iar astfel in uter intra mai multi spermatozoizi.
Apoi, dupa o perioada de relaxare, spermatozoizii sunt retinuti acolo. Stim ca in timpul orgasmului este eliminat un hormon  oxitocina, care, printre altele, este asociat cu placerea extrema. Acest hormon este de asemenea important in declansarea contractiilor uterului.

Perioada fertila: zile fertile si sansa de a concepe un copil

Perioada fertila este perioada in care femeia poate ramane insarcinata. Cunoasterea acestei perioade este deosebit de folositoare pentru planificarea unei sarcini in cadrul unei familii.

Iata in continuare ce trebuie sa stii despre importanta ovulatiei, cum se calculeaza zilele fertile si alte trucuri importante despre conceperea unui copil. Succes!

Despre conceperea unui copil, va recomandam sa cititi

Trei secrete esentiale ca sa ramai insarcinata
Pozitii sexuale pentru conceperea unui copil
Dupa cate luni de incercari ar trebui sa ne impacientam daca nu ramanem insarcinate?
Plante care stimuleaza fertilitatea dupa 35 de ani
Sarcina dupa un avort: cat de curand?
Incercarea de a concepe un copil: cum sa scapati de tensiunea ei
Pot ramane insarcinata daca ...?
Ovulatia si calculul ovulatiei 

SUPORT: Suntem o comunitate puternica si unita, haideti alaturi de noi!

Dorinta de a avea un copil si amanarea momentului in care vestea buna vine ... este adesea obositoare si va poate consuma extraordinar de tare. Cunoasterea inseamna putere. Cu cat stiti mai multe, cu atat veti avea mai putine emotii si veti putea sa infruntați mai bine emotiile puternice pe care le puteti simti pe parcursul perioadei in care veti astepta cu infrigurare sa deveniti mamica. Este important sa stiti ca pe acest drum nu sunteti singura. Aveti alaturi suportul online al celei mai mari comunitati de limba romana: Desprecopii.com. Pentru suport concret, incurajare si prietenie, va asteptam pe cel mai citit forum online al femeilor aspirante la meseria de mamica: Asteptand o comoara in viata noastra !

 Forumuri recomandate - FORUMURILE ASPIRANTELOR  

Forumul FIV
Fertilizarea in Vitro (FIV) - clinici, medici, experiente, succese, dileme.

 Asteptand un ingeras in viata noastra !
Teritoriul 'aspirantelor'! Preconceptie, in/fertilitate, FIV, sperante si experiente. Chiar daca se lasa asteptat - noi nu ne pierdem speranta! 

Autor: Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate 2022

referinte: British Medical Journal 2013 si WebMD.com

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII