Sarcina dupa un avort: cât de curand? Avem vești bune.

Sarcina dupa un avort: cat de curand? Avem vesti bune.

Sarcina dupa un avort: cât de curand? Avem vești bune.

Avortul spontan este o experiență dificilă pentru multe femei care încearcă să devină mame. După o astfel de pierdere, multe femei se întreabă cât timp ar trebui să aștepte înainte de a încerca din nou să conceapă un copil.

→ Dar avem vești bune. Experții afirmă că, în general, nu este necesar să aștepți o perioadă specifică după un avort spontan înainte de a încerca să rămâi din nou gravidă. Iată sfatul de la Desprecopii:

- despre sarcina dupa un avort: cat de curand?- veti citi:
Dupa avort ... iata ca sunt vesti bune
Sanse mari ca urmatoarea sarcina sa fie normala
Sarcina nu trebuie amanata din cauza unui avort anterior
Sarcina si varsta conceptiei
Pregatirea pentru o noua sarcina
Despre pregatirea pentru o noua sarcina, mai cititi
 Cand sarcina se lasa asteptata: sfaturi si trucuri
Forumuri recomandate - FORUMURILE ASPIRANTELOR
 

Dupa avort ... iata ca sunt vesti bune :)

Asadar dupa avort ... care sunt sansele sa ramai iar insarcinata?

Medicii sunt de parere ca femeile care au conceput copii in urmatoarele sase luni dupa un avort spontan au avut cele mai mari sanse de a avea sarcini normale. Femeile care au suferit un avort spontan nu trebuie neaparat sa astepte prea mult inainte de a incerca sa ramana din nou insarcinate.

Avortul spontan: cum se poate preveni de citit: Pierderea sarcinii: cum se poate preveni

Sanse mari ca urmatoarea sarcina sa fie normala

Un studiu efectuat la Universitatea din Aberdeen, Marea Britanie, la care au participat 30 de mii de femei  - a descoperit ca daca se produce conceptia in urmatoarele sase luni, sunt sanse foarte mari ca sarcina sa fie normala, iar bebelusul sanatos. Descoperirile, publicate in British Medical Journal, contrazic recomandarile internationale conform carora femeile ar trebui sa astepte cel putin sase luni inainte de a concepe din nou. 

Medicii spun ca studiul reprezinta o asigurare pentru femeile care doresc sa aiba un copil si un argument pe care il pot folosi medicii pentru a-si sfatui pacientele.

Cercetatorii au examinat datele inregistrate intre intre 2000 si 2014  despre femeile care avusesera un avort spontan la prima sarcina inainte de a ramane din insarcinate.

Conform statisticilor, femeile care au conceput in primele sase luni de dupa avortul spontan au avut sanse mai mici de a avea alt avort spontan, sarcina oprita din evolutie sau sarcina ectopica (extrauterina)

Sarcina nu trebuie amanata din cauza unui avort anterior

Specialistii au tras deci concluzia ca nu exista motive fiziologice pentru amanarea sarcinii.

De asemenea, printre cele care au nascut, faptul ca au conceput in urmatoarele sase luni de la avortul spontan a fost asociat cu un risc redus de nastere prin cezariana, nastere prematura sau de greutate redusa la nasterea bebelusului fata de cele care au conceput la sase luni-un an dupa avortul spontan.

Circa una din cinci sarcini se termina cu un avort spontan inainte de 24 de saptamani, iar acest risc creste cu varsta mamei. 

Recomandarile actuale ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS)  sunt ca femeile sa amane conceptia cu cel putin 6 luni dupa un avort spontan. Medicii de la Desprecopii.com recomanda o perioada de trei luni inainte de a concepe din nou pentru a avea timpul de a va reveni psihic si pentru restabilizarea ciclului menstrual.

Urmeaza un bebelus curcubeu

Insa, este foarte clar, de asemeni ca pentru femeile cu varste mai inaintate, care au un risc mai mare de avort spontan, amanarea le poate reduce sansele unei sarcini de succes. Nu uita, vitorul bebelus iti va aduce multa fericire, fiind un bebelus curcubeu.

Sarcina si varsta conceptiei

Femeile care doresc sa ramana insarcinate curand dupa un avort spontan nu ar trebui descurajate.

Daca aveti peste 35 de ani, medicii recomanda sa incercati din nou dupa in urmatoarele sase luni deoarece varsta este un factor de risc mai important decat intervalul dintre sarcini.

Singurul motiv pentru care femeile ar trebui sa amane este situatia in care au avut o complicatie, cum ar fi o infectie.
Nu este clar de ce asteptarea un timp mai indelungat decat sase luni poate fi asociata cu un risc mai mare.
Una dintre teorii este ca problemele de fertilitate care se pot ascunde in spatele unui avort spontan se inrautatesc in timp.

Alta posibilitate este ca femeile sa incerce sa conceapa alt copil la scurt timp dupa un avort spontan dupa un avort spontan sunt foarte motivate sa aiba un stil de viata sanatos. Dar, femeile nu trebuie sa-si faca griji despre o noua incercare de a avea un copil imediat ce se simt refacute fizic si emotional. 

de citit pe larg:

Sarcina intre 20-30 de ani
Sarcina intre 30-40 de ani
Sarcina intre 40-50 de ani: riscuri dar si vesti bune

Pregatirea pentru o noua sarcina

Merita sa discutati cu medicul despre ce anume trebuie sa faceti pentru a va pregati de o noua sarcina.
Avorturile spontane sunt evenimente foarte traumatizante pentru viitoarele mame, iar acest nou studiu va ajuta medicii si le va permite sa le dea vesti bune si sperante pacientelor lor in momente in care anxietatea lor este ridicata si sunt foarte stresate.

Va fi foarte incurajator pentru multe femei care planifica sarcina intre 30 si 40 de ani sa stie ca daca pierd sarcina nu trebuie sa astepte prea mult inainte de a incerca din nou. 

Cum sa aveti cel mai sanatos copil

Dorinta ce mai mare a femeilor de pretutindeni este sa aiba un copil sanatos. Pentru indeplinirea ei, primul pas este sa planificati cu grija sarcina si sa realizati inainte de a o incepe cat de multe va trebui sa invatati. Intre o treime si o jumatate din sarcini sint neplanificate, aceasta reflectand ignoranta naiva a cuplurilor in ceea ce priveste riscul de a avea un copil cu un defect grav din nastere, retardare mintala sau o boala genetica.

Despreopii trece in revista informatii de care nu trebuie sa uitati! Citeste pe larg: Cum sa aveti cel mai sanatos copil.

 Cand sarcina se lasa asteptata: sfaturi si trucuri

Pozitii sexuale pentru conceperea unui copil
Plante care stimuleaza fertilitatea dupa 35 de ani
Incercarea de a concepe un copil: cum sa scapati de tensiunea ei
Placerea sexului si sansa de a concepe un copil
Fertilizarea in vitro, intre posibilitate si moralitate
Pot ramane insarcinata daca& ?
Ovulatia si calculul ovulatiei
Trei secrete ca sa ramaneti insarcinata 

Planificarea unui copil

Sunteti facuti unul pentru altul?
Riscurile maternitatii dupa 35 de ani
Alegerea sexului copilului - mituri si legende....
Ovulatia si calculul ovulatiei
Din conceptia intarziata rezulta baieti
Si ceasul biologic al barbatilor ticaie
Ghid pentru cuplurile infertile
Azoospermia
Mai multe despre venirea celuilalt pe lume


Forumuri recomandate - FORUMURILE ASPIRANTELOR  

Forumul FIV
Fertilizarea in Vitro (FIV) - clinici, medici, experiente, succese, dileme.

Asteptand un ingeras in viata noastra !
Teritoriul 'aspirantelor'! Preconceptie, in/fertilitate, FIV, sperante si experiente. Chiar daca se lasa asteptat - noi nu ne pierdem speranta!

Autor: Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate © 2024
Referinte: Britisn Medical Journal.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 13 comentarii

  1. Sonia
    Soniatrimis la 26/8/2021

    Buna ziua. Acum un an si trei luni, am pierdut o sarcina. Acum, ne gândim din nou sa incercam. Doctorul mi-a spus ca dupa 3 luni de la pierdere pot incerca din nou. Daca fizic eram refacuta, psihic, a fost puţin mai greu. Acum am vrea sa incercam, întrebarea mea, este, daca dupa asa mult timp, mai pot ramane insarcinata, si daca as reusi sa duc sarcina pana la capat, si sa aduc un bebe sanatos pe lume. Mentionez ca am 35 ani. Probleme de sanatate nu sunt. Va multumesc anticipat. O zi buna!

    Raspunde la acest comentariu
  2. Rusu Marius
    Rusu Marius trimis la 23/2/2020

    Buna seara am o intrebare .Am tarit cu o fata pe data de 22-28 septembrie ea zice ca a avut mensteuatiei pe data de 10-15 si acum are 24 saptamani este posibilitatea ca copilul sa fie al meu???

    Raspunde la acest comentariu
  3. Ioana
    Ioanatrimis la 28/3/2017

    Am avut un avort spontan in urma cu 10 zile...aveam 6 saptamani . As dori sa stiu cand pot sa ma apuc sa fac un alt copil pt ca imi doresc foarte mult Am 24 de ani

    Raspunde la acest comentariu
  4. Ilona
    Ilonatrimis la 5/11/2016

    Buna..am doua saptamini cind am pierdut sarcina ...am facut testul si mia aratat ca sunt insarcinata ....pot sa ramin asa repede insarcinata??

    Raspunde la acest comentariu
  5. cristina
    cristinatrimis la 1/7/2016

    buna ziua,as vrea si eu sa aflu ce se intimpla cu mine,am 25 de ani”!in urma cu 3 luni am aflat ca sunt insarcinata bucuriea numi esi din suflet eram cea mai fericita,am aflat la 5 saptamini,dar dinpacate prea putin am savorat din fericire,intro dimineata mam sculat ca de obicei am mers sami fac treburile in baie cind am vazut putini singerari,speriata ma gatit si fuga la medic,acalo mam scirbit de tot,meau spus ca nu se aude bataile inimii,sa incerc sa revin peste o saptamina,si peste o saptamina tot aceeasi problema am facut vreo 5 ecografii si toate erau egale,mau trimis sami fac avort copilul mult asteptat era mort,meau spus ca placenta se dezvolta iar copilul nu,meau dat 2 pastile peste o jumate de ora meau venit scurgeri,credeam ca sau mintuit cosmarurile da ele vin si vin,peste o saptamina am mers din nou la medic sami spuie daca tot ii in ordine,si meau spus cai nevoie e un chirotaj si am trecut si peste asta,meau spus sa merg la merg la medic peste o luna,si mea spus ca totui in regula si sa astept ciclu peste 5,7 zile,deja au trecut 3 saptamini si nu mea venit nimik ,am dureri pudernici in spate si imi pare ca se rupe ceva din ovari,sunt foarte disperata,nu mai stiu ce sa cred,ma puteti ajuta cineva””!

    Raspunde la acest comentariu
    • Kristina
      Kristinatrimis la 6/3/2020

      Buna ziua poti te rog sami scrii in email. La mine fix asta Sa intimplat cu 2 zile in urma. Astept sami scrii

  6. Claudia
    Claudiatrimis la 18/5/2016

    Am varsta 33ani in septembrie am ramas insarcinata era prima sarcina îmi doream enorm acest copil am rămas foarte greu însărcinată după 3ani de căsătorie la8saptamani mi sa oprit sarcina din evoluție avort spontan as vrea sa știu dacă mai am șanse sa devin mămica iar si după cât timp

    Raspunde la acest comentariu
  7. d
    dtrimis la 18/12/2015

    Buna am o intrebare foarte serioasa si lacare voi astepta raspunsul cu nerabdare.am facut un avort in urma carora aveam niste durericind am mers la medic sa facut concluzia ca inauntru a mai ramas ceva meu dat picatori si pastile foarte puternice ca acea mica bucatica sa se desfaca au trecut mai mult de zile de cind fac tratament dar durerele nau desparut .Cum credet daca nu se va desface care vor fi cosecintele?va fi fatal pentru mine voi mai avea copii?vaog sami raspundeti

    Raspunde la acest comentariu
  8. Claudia
    Claudiatrimis la 6/12/2015

    Am varsta 33ani in septembrie am ramas insarcinata era prima sarcina îmi doream enorm acest copil am rămas foarte greu însărcinată după 3ani de căsătorie la8saptamani mi sa oprit sarcina din evoluție avort spontan as vrea sa știu dacă mai am șanse sa devin mămica iar si după cât timp

    Raspunde la acest comentariu
  9. Argeșanu Georgeta Ionela
    Argeșanu Georgeta Ionela trimis la 22/10/2015

    Bună ziua, pe data de 20 octombrie am avut prima zi de sângerare a ultimei menstruații. În data de 24 septembrie am avut prima zi de sângerare a penultimei menstruații. Durata ciclului menstrual este de 27 de zile. Pe 1,3,5 octombrie am avut contact neprotejat. Zilele fertile au fost între 4-9 octombrie. Eu cred că am fost însărcinată pentru că ultima menstruație (20 octombrie ) a venit cu dureri abdominale diferite de cele menstruale si cu bucățele de chiaguri unele de vinetii la culoare. Am făcut 3 teste de sarcina si toate au fost negative. Menționez că am avut simptome de sarcină. Întrebare: Am fost însărcinată???? Am avut un avort spontan??? Vă mulțumesc!

    Raspunde la acest comentariu
  10. Argeșanu Georgeta Ionela
    Argeșanu Georgeta Ionela trimis la 22/10/2015

    Bună ziua, pe data de 20 octombrie am avut prima zi de sângerare a ultimei menstruații. În data de 24 septembrie am avut prima zi de sângerare a penultimei menstruații. Durata ciclului menstrual este de 27 de zile. Pe 1,3,5 octombrie am avut contact neprotejat. Zilele fertile au fost între 4-9 octombrie. Eu cred că am fost însărcinată pentru că ultima menstruație (20 octombrie ) a venit cu dureri abdominale diferite de cele menstruale si cu bucățele de chiaguri unele de vinetii la culoare. Am făcut 3 teste de sarcina si toate au fost negative. Menționez că am avut simptome de sarcină. Întrebare: Am fost însărcinată???? Am avut un avort spontan??? Vă mulțumesc!

    Raspunde la acest comentariu
  11. MrGEO
    MrGEOtrimis la 14/9/2015

    Sunt cu prietena mea de șase ani , iar în urmă cu vreo doi ani am aflat că aceasta făcuse un avort. Specific ca înainte de acest avort a mai avut o sarcină cu succes cu fostul bărbat. Vă adresez această întrebare deoarece ma framanta ceva...si nu sunt sigur daca aceasta este sincera cu mine. Atunci când facem sex și când o penetrez mai tare sau într-o poziție anume îmi spune ca o doare o cusatura care a avuto in urma nasterii. Este posibil asa ceva? Cum este posibil ca o cusatura de acum 12 ani sa mai existe si acum ? Eu iam propus sa mergem la ginecoloc iar aceasta refuza. Este posibil ca in urma avortului sa ii fie inchisa trompa si sa nu mai poata avea copii in continuare?sau ceva de genul asta?....nu ma prea pricep la ginecologie. Dupa cum am specificat suntem de 6 ani impreuna si urmeaza sa facem nunta iar eu imi doresc un copil...in acest timp am facut sex NEPROTEJAT, si nu a a ramas deloc insarcinata,specific ca nu am intentionat sa o las insarcinata.cand urma sa ejaculez o scoteam repede afara.( Îmi cer scuze pentru pentru modul de exprimare) Va multumesc mult si astept un raspuns de la dumneavoastra.

    Raspunde la acest comentariu
  12. miki
    mikitrimis la 7/8/2014

    Și eu vreau să știu ce se întîmplă dacă am rămas însărcinată la 2 sap după avort? Am 41 de ani si imi doresc să am acest suflet dar il vreau sănătos bineînțeles

    Raspunde la acest comentariu
  13. david andrea
    david andreatrimis la 30/10/2012

    As dori sa imi spuna cineva dupa cat timp dupa un avort[nu spontan} pot ramane din nou insarcinata asta pentru ca vreau sa raman aici scrie doar dupa avortul spontan

    Raspunde la acest comentariu
    • Pogan
      Pogantrimis la 11/12/2016

      Buna si mie mi sa intamplat sa am un avort spontan doctori miau zis ca pot sa incerc imediat dupa ce imi vine prima mensteuatie asa ca succes

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII