Neclaritătile mămicilor care alăptează: De ce bebelușul meu vrea să sugă tot timpul? - iată ce trebuie să știi

Neclaritatile mamicilor care alapteaza: De ce bebelusul meu vrea sa suga tot timpul - iata ce trebuie sa stii

Neclaritătile mămicilor care alăptează: De ce bebelușul meu vrea să sugă tot timpul? - iată ce trebuie să știi

De ce bebelușul meu de 6 săptămani vrea sa sugă non stop? Cum pot să il invăt să sugă la program? - ne intreabă o mămică obosită de bebe...

Draga mami, bebelușii vor sa suga foarte des din mai multe motive. Un motiv este că nivelul de prolactină al mamei scade spre sfârșitul zilei, ceea ce înseamnă că scade cantitatea de lapte și fluxul este mai lent, astfel încât bebelușii pot suge mai mult timp pentru a se simți plini...

- vei citi:
Bebelușii sug des din mai multe motive
Te simți țintuită pe canapea?
Cand bebelusul este agitat si vrea sa suga constant sau despre cluster feeding
Alte intrebări frecente despre alăptarea bebelușului

Bebelușii sug des din mai multe motive

O teorie este că nivelul de prolactină al mame scade spre sfârșitul zilei, ceea ce înseamnă că scade cantitatea de lapte și fluxul este mai lent, astfel încât bebelușii pot suge mai mult timp pentru a se simți plini, spune Taya Griffin, consultant în lactație si medic pediatru american - membra a Academiei Americane de Pediatrie..

Bebelușii ar putea fi frustrați de curgerea lentă, de aceea vor sa aiba acces la san mai des. Un sfat in aceasta situatie este compresia sanilor - adica apăsarea sânului în timp ce bebelușul suge. Acest lucru va elibera mai usor lapte din san iar bebe va suge mai repede și mai eficient. 

compresia sanului alaptare
compresia sanului - mami apasa pe san

Un alt motiv pentru care bebe pare ca vrea sa suga non-stop este faptul ca trece printr-un puseu de creștere (care durează câteva zile).

Citeste 8 semne ca bebelusul are un puseu de crestere

Pentru a face alăptarea tip cluster feeding mai ușor de gestionat, fă lucrurile mai devreme în timpul zilei și roagă partenerul să te ajute cu altele, precum cina. De asemenea, fiți pregătiți să vă reduceți standardele gospodăriei. Păstrează un coș cu gustări (cum ar fi batoane de cereale, alune, etc.) și o sticlă de apă lângă locul în care alăptezi cel mai des.

Te simți țintuită pe canapea?

Alege un sistem de purtare ergonomic, astfel încât să poți face mai multe sarcini (sau chiar alăptezi!) Hrănirea tip cluster feeding este temporară - așa că profită la maximum de ea.

Dacă perioada de cluster feeding este prea împovărătoare și îți faci griji dacă bebelușul primește suficient lapte, apelează la un consultant în lactație IBCLC.

Cand bebelusul este agitat si vrea sa suga constant sau despre cluster feeding

Este foarte frecvent ca bebelusii sa fie agitati si sa suga din ce in ce mai des seara, in special in primele luni. Vorbim asadar despre alaptarea succesiva in serile cu bebe smiorcait... sau despre asa numitul cluster feeding. Citeste mai departe AICI

Alte intrebări frecente despre alăptarea bebelușului

Are importanta marimea sanilor in alaptare? Produc mai putin lapte pentru bebe? Avem raspunsul.

Cum stabilim și menținem producția de lapte matern atunci când bebe nu suge la sân?

Sanii mei sunt goi - ce să fac?

Bebelușul tău adoarme mereu la sân? Aceste 5 sfaturi te pot ajuta!

► Alte intrebari despre alaptare aici.

Forumul de ALAPTARE 

Pe forumul desprecopii.com exista un FORUM SPECIAL DEDICAT ALAPTARII de unde puteti afla o multime de raspunsuri la cele mai frecvente intrebari. Dincolo de argumentele pasionale veti gasi si raspunsuri menite sa va linisteasca. 

Ghid de alaptare

Desprecopii este un site dedicat alaptarii, care contine informatii indepedente si ne-influentate de nici un interes comercial - care are un ghid complet si independent al alaptarii.  Nu suntem patetici si nu consideram ca alaptarea trebuie sa fie un chin pentru mamica desi ii dam oate sfaturile necesare pentru a putea depasi obstacolele pe care le poate avea la inceput.

Citeste toate informatiile de la aceasta sectiune dedicata Alaptarii! Citeste si forumul special Alaptarea de la desprecopii.com - vei intalni acolo mamici ca tine care au intrebari si raspunsuri despre alaptare.

Te asteptam pe forumul special dedicat alaptarii - unde vei gasi mii de intrebari si raspunsuri despre perioada alaptarii: ALAPTAREA BEBELUSULUI

autor: Desprecopii.com, Redactor: Milena Sadova, Toate drepturile rezervate (c) 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII