Recuperarea dupa cezariană: La o zi după operație iată la ce să te aștepți

Recuperarea dupa cezariana: La o zi dupa operatie iata la ce sa te astepti

Recuperarea dupa cezariană: La o zi după operație iată la ce să te aștepți

Vei naște prin operație cezariană? Iată la ce trebuie să te aștepți - pas cu pas, o zi după operația de cezariană.

După câteva ore de la cezariană (având în vedere că nu există complicații), vei fi dusă din zona postoperatorie către unitatea de recuperare postpartum. Este posibil să ți se ofere o dietă lichidă (supe și suc) până când medicul va aproba alimentele solide.

- vei citi:
Recuperarea la câteva ore de la cezariană
Masarea abdomenului după cezariană
Durerea după o cezariană
Durerea de cap dupa nasterea prin cezariana: de ce apare si cum se trateaza
Despre recuperarea dupa cezariana

Trecem in revistă recuperarea dupa cezariană - pe etape.

Chiar daca te-ai pregatit din timp sa nasti prin cezariana  - e important sa stii - pas cu pas - la ce să te aștepți după operație.  Ghidul nostru de recuperare te va ajuta să te pregătești pentru efectele secundare, îngrijirea cicatricilor și orice altceva poate apărea.

Am inceput cu La o ora după operație iată la ce să te aștepți

Recuperarea la câteva ore de la cezariană

După câteva ore de la cezariană (având în vedere că nu există complicații), vei fi dusă din zona postoperatorie către unitatea de recuperare postpartum. Este posibil să ți se ofere o dietă lichidă (supe și suc) până când medicul va aproba alimentele solide.

Masarea abdomenului după cezariană

După intervenția chirurgicală, asistentele medicale îți vor masa uterul pentru a-l încuraja să se contracte și să se micșoreze la dimensiunea normală. (Din păcate, acest lucru nu este atât de liniștitor sau plăcut...) Vei fi încurajată să te ridici din pat, dacă este posibil, în aceeași zi. Da, tocmai ai avut o intervenție chirurgicală abdominală majoră - dar activitatea te va ajuta să accelerezi recuperarea.

Durerea după o cezariană

Durerea după o cezariană va crește de obicei la 18 ore după naștere. „Atunci medicamentul pentru durere administrat dispare”, spune perinatologul din San Diego, Sean Daneshmand, M.D. În acel moment, ți se vor administra analgezice orale sau prin branulă. Până când pleci acasă, probabil că vei avea nevoie doar de un antiinflamator fără prescripție medicală, cum ar fi ibuprofenul.

► Citeste Cezariana este o rana pe uter. Iata cum te vei recupera acasa si 6 lucruri de care trebuie sa ai grija - sfatul medicului ginecolog

Despre depresia postpartum, e important sa cititi:

Starea depresiva postpartum
Cauze ale starii depresive postpartum
Factori si mituri care pot contribui la depresia postnatala
Suprizele unei mamici incepatoare
Depresia postnatala, semne ingrijoratoare
Depresia postpartum, o boala reala si nu un moft

De asemenea, este important si sa retii ca vei simti toate celelalte neplaceri si dureri obisnuite ale perioadei postpartum,  exceptand desigur durerile perineale. (Macar de asta ai scapat!) Deci planificati-va sa petreceti ceva mai mult timp odihnindu-va in primele saptamani de dupa nastere. Esti  datoare cu aceasta odihna fata de propria persoana si de bebelus.

Durerea de cap dupa nasterea prin cezariana: de ce apare si cum se trateaza

Primim la Desprecopii foarte des aceasta intrebare: Am nascut prin cezariana acum 3 saptamani si am dureri insuportabile. Este posibil de la anestezie? O nastere prin operatie cezariana presupune o incizie in peretele abdominal si al uterului - pentru a-l scoate pe bebelus din uterul mamei. Conform Asociatiei Americane a Sarcinii, o nastere prin cezariana dureaza aproximativ 45 de minute iar in primele 15 minute se efectueaza scoaterea bebelusului.

Iata de ce apar aceste dureri de cap  dupa o nastere prin cezariana si cum se pot trata.

Despre recuperarea dupa cezariana  mai citeste:

Cezariana si legatura cu copilul
Sexul dupa nastere: ce anume se schimba?
Controalele post-natale
Suprizele unei mamici incepatoare  

Acum faci parte dintr-un club mondial, clubul mamicilor

In afara de faptul ca ai avansat de la Odiseea Sarcinii la Primele 365 zile..., dintr-o data, ai o multime de prieteni pe care nu ii stiai.

Strainii pe strada iti zambesc cand te vad cu caruciorul, femeile iti dau atentie si tie si mogaldetei din carucior... Alte mame va invita la petreceri de copii. Seful te intreaba cum a fost la vaccinul bebelusului. Iar pagina default a browserului devine forumul mamicilor de bebelusi de la Desprecopii. Clubul in care ati intrat este cel al parintilor si are o multime de mebri. Bine ai venit!

autor: Desprecopii.com © 2024
Material realizat cu sprijinul Dr. Daniela ter Horst , Medic specialist ginecolog
Toate drepturile rezervate.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII