Recuperarea dupa cezariană: La o ora după operație iată la ce să te aștepți
Vei naște prin operație cezariană? Iată la ce trebuie să te aștepti - pas cu pas.
Este posibil să fii pregătită pentru operația de cezariană, dar știi la ce să te aștepți după operație? Ghidul nostru de recuperare te va ajuta să te pregătești pentru efectele secundare, îngrijirea cicatricilor și orice altceva poate apărea.
- vei citi:
La o oră după cezariană
Durerea de cap dupa nasterea prin cezariana: de ce apare si cum se trateaza
Despre recuperarea dupa cezariana
Recuperarea dupa cezariană - pas cu pas către vindecare: Ghidul complet pentru recuperarea după cezariană - 5 etape
La o oră după cezariană, la ce să te aștepți mami?
Chiar daca te-ai pregatit din timp sa nasti prin cezariana - e important sa stii - pas cu pas - la ce să te aștepți după operație. Ghidul nostru de recuperare te va ajuta să te pregătești pentru efectele secundare, îngrijirea cicatricilor și orice altceva poate apărea.
Rata naşterilor prin cezariană din România a depăşit 60%, a atras atenția miercuri senatorul Emanuel Botnariu, medic și membru al Comisiei pentru sănătate publică din Senat. "Noi am trecut peste o perioadă de 40 de ani, s-au făcut foarte multe abuzuri, dar odată cu anul 1990 această practică - naşterea prin cezariană - a început procentual să tot crească, în aşa fel încât, pe ultima statistică de anul trecut, rata naşterilor prin cezariană a depăşit 60%, ceea ce este un semnal de alarmă pentru toţi - medici, pacienţi, autorităţi, cât şi organisme internaţionale care ne monitorizează", a declarat senatorul, într-o dezbatere care a avut loc la Parlament, potrivit Agerpres.
Iată ce trebuie să știi despre recuperare după o cezariană:
Imediat după operație, vei fi mutată într-o zonă postoperatorie unde vei rămâne sub observație, cu personalul spitalului care monitorizează lucruri precum sângerări (vaginal sau din incizie), tensiune arterială și temperatură. Prin branulă ți se vor livra lichide iar un cateter va colecta urina într-o pungă, ceea ce elimină necesitatea de a te ridica la baie.
În acest moment, încă nu vei simți partea inferioară a corpului din cauza anesteziei și s-ar putea să simți frisoane sau amețeală din cauza morfinei. Vestea bună: Cu excepția complicațiilor, vei putea ține și alăpta copilul imediat.
De asemenea, este important si sa retii ca vei simti toate celelalte neplaceri si dureri obisnuite ale perioadei postpartum, exceptand desigur durerile perineale. (Macar de asta ai scapat!) Deci planificati-va sa petreceti ceva mai mult timp odihnindu-va in primele saptamani de dupa nastere. Esti datoare cu aceasta odihna fata de propria persoana si de bebelus.
Citeste si 3 greșeli pe care ai putea să le eviți imediat dupa nașterea bebelușului
Durerea de cap dupa nasterea prin cezariana: de ce apare si cum se trateaza
Primim la Desprecopii foarte des aceasta intrebare: Am nascut prin cezariana acum 3 saptamani si am dureri insuportabile. Este posibil de la anestezie? O nastere prin operatie cezariana presupune o incizie in peretele abdominal si al uterului - pentru a-l scoate pe bebelus din uterul mamei. Conform Asociatiei Americane a Sarcinii, o nastere prin cezariana dureaza aproximativ 45 de minute iar in primele 15 minute se efectueaza scoaterea bebelusului.
Iata de ce apar aceste dureri de cap dupa o nastere prin cezariana si cum se pot trata.
Recuperarea dupa cezariană - pas cu pas către vindecare: Ghidul complet pentru recuperarea după cezariană - 5 etape
Recuperarea dupa cezariană: La o ora după operație iată la ce să te aștepți - esti pe aceasta pagina.
Recuperarea dupa cezariană: La o zi după operație iată la ce să te aștepți
Recuperarea dupa cezariană: La doua zile după operație iată la ce să te aștepți
Recuperarea dupa cezariană: La patru zile dupa operație iată la ce să te aștepți
Recuperarea dupa cezariană: La 2 săptămâni după operație iată la ce să te aștepți
Despre recuperarea dupa cezariana mai citeste:
Cezariana si legatura cu copilul
Sexul dupa nastere: ce anume se schimba?
Controalele post-natale
Suprizele unei mamici incepatoare
Acum faci parte dintr-un club mondial, clubul mamicilor
In afara de faptul ca ai avansat de la Odiseea Sarcinii la Primele 365 zile..., dintr-o data, ai o multime de prieteni pe care nu ii stiai.
Strainii pe strada iti zambesc cand te vad cu caruciorul, femeile iti dau atentie si tie si mogaldetei din carucior... Alte mame va invita la petreceri de copii. Seful te intreaba cum a fost la vaccinul bebelusului. Iar pagina default a browserului devine forumul mamicilor de bebelusi de la Desprecopii. Clubul in care ati intrat este cel al parintilor si are o multime de mebri. Bine ai venit!
autor: Desprecopii.com 2024
Material realizat cu sprijinul Dr. Daniela ter Horst , Medic specialist ginecolog
Toate drepturile rezervate (c) 2023
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII