Ultimele pregătiri înainte de nașterea bebelușului - pentru ca totul sa fie bine pus la punct

Ultimele pregatiri inainte de nasterea bebelusului - pentru ca totul sa fie bine pus la punct

Ultimele pregătiri înainte de nașterea bebelușului - pentru ca totul sa fie bine pus la punct

Sarcina este un moment atât de special în viața unei femei iar venirea bebelusului acasa este incununarea a 40 de saptamani de asteptari intense. Pregateste cu grija totul pentru venirea lui bebe acasa.

Cel mai important sfat al nostru ar fi să ai totul pregătit cu cel puțin 6 săptămâni înainte de data nașterii. Bebelușii au un mod de a ne surprinde atunci când ne așteptăm cel mai puțin, așa că nu lăsa totul pentru ultimul moment!

Pe măsură ce se apropie data nașterii, este normal ca anxietatea să crească. În plus, pare că există atât de multe lucruri de făcut înainte de sosirea bebelușului, de aceea am creat o mică listă pentru a-ți ușura munca:

- vei citi:
Aranjează camera bebelușului
Provizii pentru bebeluși
Aranjează și restul casei!
Pregătește-te pentru postpartum
Finalizează proiectele începute
Fă provizii
Testarea echipamentului pentru bebe
Lucruri distractive de făcut înainte de naștere
Ultimele săptămâni de sarcină

Aranjează camera bebelușului

De multe ori petrecem mai mult timp îngrijorându-ne în privința decorului camerei, apoi ne asigurăm că avem toate lucrurile potrivite pentru a ne face viața mai ușoară (și viața bebelușului mai confortabilă)!

Cel mai mare sfat al nostru ar fi să ai totul pregătit cu cel puțin 6 săptămâni înainte de data nașterii. Bebelușii au un mod de a ne surprinde atunci când ne așteptăm cel mai puțin, așa că nu lăsa totul pentru ultimul moment!

Asigură-te că ai o saltea pentru pătuț + pătuț, leagăn, loc de schimbat, monitor audio/video pentru bebeluși și perdele ce opresc lumina soarelui.

Citeste Idei si inspiratie pentru camera bebelusului - 9 camere superbe pentru copilasi care va pot inspira

Provizii pentru bebeluși

Vei avea nevoie de multe din urmatoarele produse: scutece, creme și șervețele, body-uri și salopete, pături de înfășat.

Produse de îngrijire medicală - Dacă intenționezi să alăptezi, pune într-un coș câteva produse esențiale precum tampoane, cremă pentru mameloane, prosopele mici și apă de băut!

Citeste aici 13 produse care te ajută sa alăptezi bebelușul mai ușor

Aranjarea hainelor pentru bebe: spală toate hainele cumpărate (pături, saci de somn etc.) cu un detergent special pentru copii, pentru a fi gata de purtat.

Aranjează și restul casei!

Nu te opri la camera copilului - asigură-te că ai casa aprovizionată și pregătită pentru a aduce copilul acasă: asigură-te că ai produse de schimb și consumabile de îngrijire medicală în aproape fiecare cameră, sau mereu aproape de tine.

Curățarea covoarele - Acest lucru este adesea trecut cu vederea de gravide, pentru că pur și simplu nu este o treabă ce o pot face fizic, dar, oferiți-le o curățare temeinică înainte ca bebelușul să sosească apelând la profesioniști te va salva de multe bătăi de cap.

Pregătește-te pentru perioada postpartum

Tindem să petrecem mult timp învățând totul despre travaliu și cum să avem grijă de un nou-născut, dar uităm adesea să ne informăm cu privire la ce să ne așteptăm în timpul recuperării postpartum.

Asigură-ți pentru inceput un mic kit postpartum cu toate lucrurile de care ai nevoie:
absorbante pentru lehuzie, paduri pentru sâni, comprese sterile, betadină, lanolină, apă oxigenată, lecitină.

Fă provizii pentru produse de uz casnic, cum ar fi prosop de hârtie, hârtie igienică, detergent pentru rufe, săpun de vase, săpun pentru mâini etc.

Aruncă o privire în dulapul pentru medicamente - asigură-te că ai provizii de medicamente uzuale (compatibile cu alăptarea) de combatere a durerilor de cap, remedii pentru tuse / răceală și multe altele.

Finalizează proiectele începute

Sindromul de cuib este real și, de obicei, începe în timpul celui de-al treilea trimestru. Nu sări calul, dar ia în considerare finalizarea oricăror proiecte mici pe care le-ai avut pe lista ta de sarcini pentru o lungă perioadă de timp.

de citit: Sindromul cuibului in sarcină - sau instinctul mamei de a face cuib bebelușului

Pregătirea pentru "oaspeții" ce te vor ajuta după ce ai născut

Va veni mama ta sau alți membri ai familiei să rămână cu tine pentru a te ajuta cu bebe? Dacă da, pregătește camera de oaspeți acum - schimbă cearșafurile, pune prosoape curate și ordonează dulapul. Acesta este ultimul lucru pe care ți-ai dori să îl faci odată ce ai ajuns acasă de la spital.

Aprovizionează cămara / frigiderul / congelatorul

Asigură-te că ai suficiente alimente sănătoase, ușor de pregătit sau de consumat, cum ar fi nuci, legume, fructe, brânză și cereale. Pregătește un coș cu gustări rapide în cămară sau în frigider, astfel încât copiii (sau tu) să se poată servi cu ușurință dacă tu nu te poți ridica imediat.

Fă provizii pentru dezinfectant pentru mâini

Dacă am învățat un lucru despre a avea un copil, este faptul că oamenii vor cere ÎNTOTDEAUNA să-i ia în brațe. Este recomandat să ai dezinfectant pentru mâini peste tot în jurul casei.

Testarea echipamentului pentru bebe

Probabil că acest lucru este de la sine înțeles, dar ar trebui să faci toate cumpărăturile mari, cum ar fi căruciorul, un scaun auto, cu mult înainte ca bebe să vină acasă. Cu toate acestea, aceste achiziții pot sta adesea nedeschise în propriul ambalaj. Nu lăsa pe ultimul moment, testează-le! Ultimul lucru pe care îl dorești este să afli că ai un cărucior defect și trebuie să-l returnezi ... apoi să aștepți unul nou.

Organizarea informațiilor pentru îngrijitor

Fă listă esențială de informații pentru oricine va avea grijă de copiii tăi și / sau animalele de companie. Includeți lucruri precum numerele medicilor, etc. Realizează un program zilnic care include lucruri precum ora de somn, orele de școală și activitățile. Asigură-te că ai totul sub control cât ești la spital

Programează-ți ultimele întâlniri

Programează-ți cât mai multe întâlniri necesare în timpul celui de-al doilea trimestru, atunci când te simți cel mai bine. Mergi la medicul dentist, dermatolog, oftalmolog, etc., astfel încât să nu fie nevoie să iei nou-născutul cu tine în primele sale luni de viață.

de citit: Pe ultima suta de metri inaintea nasterii, cum ne pregatim pentru acea zi

Lucruri distractive de făcut înainte de naștere

Probabil că ai auzit asta de multe ori până acum, dar odată ce copilul va sosi, viața ta se va schimba drastic! Asta înseamnă mult mai puțină libertate și timp pentru tine. Este greu să apreciezi libertatea până nu dispare, dar promitem că nu vei regreta niciodată să faci aceste lucruri pentru a te răsfăța și a sărbători acest moment special din viața ta:

Planifică-ți o "întâlnire" cu viitorul tătic

Odată ce bebe s-a născut, va deveni mult mai dificil să petreci timp cu partenerul, crede-ne!

Petreceți timp cu copiii mai mari

Odată ce ai un nou-născut acasă, toată atenția ta va fi redirecționată, ceea ce poate fi adesea dificil pentru copiii mai mari. Pentru a compensa această realitate dură, petrece timp cu ei acum: mergeți la grădina zoologică, o excursie sau pur și simplu ieșiți la gelateria locală.

Mergi la coafor și apoi tratează-te cu o manichiură/pedichiură

Un salon este unul dintre acele locuri în care este greu să aduci un copil. Optează pentru o tunsoare nouă și o manichiură de lungă durată. În plus, te vei simți mult mai bine în sala de naștere ;)

Programează-ți timp liber doar pentru tine

În curând vei spune: „Timp liber? Ce-i asta?!". Îți vei dori să fi profitat mai mult de acest timp - așa că ridică cartea pe care ai vrut să o termini, începe un jurnal de sarcină sau pur și simplu ridică-ți picioarele și urmărește o emisiune/film preferat.

Alege un fotograf pentru sesiunile de nou-născut

Doar un fotograf poate surprinde acele prime momente prețioase cu bebelușul tău - acestea vor fi imagini pe care le vei prețui pentru tot restul vieții. Alege acum unul.

Scrie o scrisoare amuzantă bebelușului tău

Păstrează o evidență a tuturor întâmplărilor din timpul sarcinii, ca acel vis recurent pe care îl ai de a naște un pui de hamster de exemplu :) Copilului tău i se va părea hilar când va avea 10 ani. Notează-ți amintirile, ascunde-le într-un plic și scrie „Deschide în 2029” de exemplu.

Dormi!

Urăsc să o spun, dar trebuie: cantitatea de somn pe care o vei obține după naștere va fi semnificativ mai mică decât cu ce ești obișnuită acum. Deci, ori de câte ori poți, renunță la ceasul deșteptător și dormi până când corpul tău se trezește în mod natural. Este cu adevărat un lux pe care nu îl apreciezi până nu dispare!

Ultimele săptămâni de sarcină

În cele 3-4 săptămâni înainte de naștere, faceți tot posibilul pentru a aborda următoarea listă:

Curăță / dezinfectează

După ce vei avea un nou-născut acasă, prietenii și familia vor veni adesea cu preparate, așa că vei dori să te asiguri că ai spațiu pentru a le depozita. De asemenea, este posibil să ai nevoie de spațiu de congelare pentru laptele matern dacă decizi să pompezi.

Spală și dezinfectează toate recipientele pentru bebe și piesele pompei pentru sân, astfel încât acestea să fie gata de folosire.

Instalează scaunul auto

Veți avea nevoie de un scaun auto pentru a părăsi spitalul cu bebe, dar trebuie  să-l instalezi de acasă, înainte de sosirea bebelușului. Urmează instrucțiunile producătorului pentru instalare - ar trebui să fie orientat spre spate, pe bancheta din spate.

Umple rezervorul mașinii

Ultimul lucru pe care vrei să-l faci este să te oprești la benzinărie în drum spre spital!!!

Păstrează un prosop (pătură) impermeabil în mașină

Fii pregatită. Dacă ți se rup membranele pe drum, te vei bucura că ai făcut-o! În mod similar, pune o pătură impermeabilă sub cearșafuri, pe pat.

Curăță spațiul de stocare de pe telefon

Verifică limitele de stocare pe telefon pentru a te asigura că ai suficient spațiu pentru multe, multe, MULTE videoclipuri și fotografii cu bebe!

Selfie-uri cu burtica

Chiar dacă ai făcut poze de maternitate la un fotograf, vei fi recunoscătoare că ai făcut câteva fotografii finale cu burtica. Copiilor tăi le va plăcea să le privească atunci când vor fi mai mari.

Împachetează-ți geanta de spital

Pregătește geanta de spital și pune-o în mașină (nu o pune lângă ușă, deoarece poate fi uitată cu ușurință în nebunia momentului!). Trebuie să ai mereu la îndemână numerele de telefon ale spitalului și ale medicului.

de citit: Bagajul pentru maternitate: liste de verificat

Ești gata!!

Felicitări mami, ai făcut tot ce ai putut pentru a te pregăti pentru sosirea bebelușului tău. O să te descurci minunat! Îți dorim un travaliu scurt și ușor și, bineînțeles, sosirea în siguranță a bebelușului tău iubit. Bucurați-vă de acele clipe cu nou-născutul vostru, pentru că nu durează pentru totdeauna!

O zi de neuitat: ziua in care nasti

Este ceva obisnuit pentru o femeie insarcinata sa fie oprita pe strada, in lift sau in magazin de alte femei cu cuvintele: Cind eram eu insarcinata....sau lasa-ma sa iti povestesc despre momentul nasterii...Se pare ca o burtica mare este o invitatie pentru acest gen de destainuiri si povete. De ce vor femeile sa vorbeasca despre experienta nasterii chiar la multi ani dupa eveniment?

Este destul de clar ca aceasta zi nu este o zi obisnuita. Este ziua cind femeia devine mama, cind partenerul ei devine tata iar parintii ei devin bunici. Dar aceasta zi este mai mult decit o simpla zi, este o piatra de hotar in viata oricarei femei. Desprecopii.com este alaturi de tine citeste mai departe aici.

Frica de nastere: cum o invingi si alte intrebari si raspunsuri pe care trebuie sa le stii

Frica de travaliu este ceva firesc, indiferent daca esti la prima nastere sau daca ai mai trecut prin aceasta experienta. Nimeni nu iti va ascunde faptul ca travaliul este dureros din punct de vedere fizic, insa ceea ce nu trebuie sa uiti este ca indiferent cat doare si cat dureaza, este un sacrificiu care preceda un moment suprem de fericire  acela in care iti vei tine in brate puiul. Daca te vei gandi mereu la asta si daca te vei informa corect din timp, partea mai grea va fi mai usor de traversat. Si nu uita ca pe forumul DC poti gasi sprijin si incurajari de la mamici care au trecut deja prin experienta travaliului.

Frica de nastere este, pentru unele gravidute - o grija obsedanta. Daca esti la prima sarcina si mai ales daca te apropii de momentul magic al nasterii, probabil ca iti pui deja intrebari despre cum va fi travaliul, o experienta care genereaza adesea panica in randul viitoarelor mamici. Iata cum o invingi frica de nastere si alte intrebari si raspunsuri pe care trebuie sa le stii.

Travaliul de la A la Z: ghid complet

Travaliul este procesul fizic al nasterii bebelusului - simtit de mamica. Travaliul e caracterizat prin contractii dureroase, care apar la intervale din ce în ce mai mici, cu intensitate din ce în ce mai mare; ele duc în final la dilatarea colului si expulzarea fãtului.

Finalul apoteotic al celor nouã luni de sarcinã - al celor frumoase 40 saptamani de sarcina (ODISEEA SARCINII), în care ai visat mereu sã dai ochii cu minunea din burtica ta se apropie! Esti pregãtitã cum se cuvine pentru aceastã clipã? Citeste cu atentie Travaliul  de la A la Z: ghid complet

Tot despre nastere e important sa citesti:

Gravidele cu risc crescut de travaliu prematur
Simulatorul virtual al nasterii
Mic ghid pentru nastere: 20 de trucuri pentru un travaliu mai usor
 Impartasiti din experienta voastra sau cereti sfaturi mamicilor despre nastere pe forumul mamicilor de bebelusi de la Desprecopii.

Informatia te va face mai puternica

Intrati din timp pe forumul specializat Odiseea sarcinii in 40 de saptamani ... si luati legatura cu alte "colege de generatie". Va puteti creea un grup de burtici secret unde puteti comunica in maxima confidentialitate. Tot acolo veti gasi multe informatii utile despre medicul care va monitorizeaza sarcina si va fi la nastere.
Cititi pe forumul Nasterea unei stele povestirile altor mamici care isi povestesc experienta nasteriii si momentele post-partum. 

Forum despre nasteri

Pentru discutii si intrebari despre nastere, medici, spagi, clinici medicale private, nasterea la stat si alte experiente despre nastere - va asteptam pe forumul NASTEREA UNEI STELE

autor: redactor Desprecopii  - toate drepturile rezervate Desprecopii.com 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII