Lovirea burticii în timpul sarcinii: iată cum poate afecta bebelușul și la ce trebuie să fii precaută

Lovirea burticii in timpul sarcinii: iata cum poate afecta bebelusul si la ce trebuie sa fii precauta

Lovirea burticii în timpul sarcinii: iată cum poate afecta bebelușul și la ce trebuie să fii precaută

Orice femeie însărcinată se va întreba la un moment dat dacă lovirea ocazională a burticii ar putea afecta bebelușul.

Răspunsul este aproape întotdeauna nu. În timpul săptămânilor de sarcină, un anumit contact abdominal este inevitabil și de obicei inofensiv - de la îndeplinirea sarcinilor zilnice la locul de muncă, până la ridicarea copiilor mici și a animalelor de companie. Rarele excepții care pot crea probleme implică de obicei traume abdominale severe, cum ar fi un accident de mașină.

Iată la ce trebuie să fii atentă!

- vei citi:
Lovirea burticii în timpul sarcinii poate răni bebelușul?
Cât de protejat este copilul în burtică?
Contact abdominal: activități sigure
Traumatism abdominal: Când să fii atentă

Gravidutele isi fac adesea griji si sunt stresate ca actiunile lor ar putea afecta bebelusul din burtica. Si exista intotdeauna acele intrebari clasice  cum ar fi: "Ar trebui să simt deja bebelușul? De ce nu pot dormi? Oare un pahar de bere ocazional afectează copilului?" Iar o întrebare tinde să rămână în mintea gravidelor: Lovirea burticii în timpul sarcinii poate afecta sau  răni bebelușul?

Lovirea burticii în timpul sarcinii poate răni bebelușul?

Răspunsul este aproape întotdeauna NU. In timpul saptamanilor de sarcina, un anumit contact abdominal este inevitabil și de obicei inofensiv în timpul sarcinii, de la îndeplinirea sarcinilor zilnice la locul de muncă până la ridicarea copiilor mici și a animalelor de companie. Rarele excepții care pot crea probleme - implică de obicei traume abdominale, cum ar fi un accident de mașină.

Am realizat o serie de preocupări ale gravidelor, inclusiv activități care sunt în general sigure, sfaturi pentru a evita traumatismele abdominale și când trebuie să consultate medicul.

Cât de protejat este copilul în burtică?

În general, corpul femeilor nu este extrem fragil. Din punct de vedere istoric, femeile au muncit din greu la ferme și în fabrici de-a lungul sarcinii. Multe o fac și astăzi.

Uterul este un organ muscular care protejează bebelușul de zgomot și lovituri. Atunci când este combinat cu lichidul amniotic și cu greutatea pe care o câștigi în timpul sarcinii, bebelușul tău este protejat de efectele celor mai multe contacte abdominale zilnice.

Trauma abdominală este diferită. Accidentele de vehicule, căderile și ridicarea excesivă a zelului pot fi suficient de puternice pentru a dăuna copilului. Cu toate acestea, puteți lua măsuri de precauție pentru a reduce riscul de traume abdominale, pe care le vom prezenta mai jos.

Contact abdominal: activități sigure

Următoarele activități sunt, în general, sigure pentru femeile ale căror sarcini nu prezintă un risc ridicat.

Îmbrățișările puternice ale copiilor - forța unui copil de 10-20 de kilograme care îți lovește burtica nu este suficientă pentru a răni copilul. Acestea fiind spuse, copiii mici pot fi imprevizibili, deci atenție.

Afecțiunea animalelor de companie

Câinii și pisicile ar putea sări pe tine când nu te aștepți mai puțin. În timp ce animalele de companie sub 18 kg sunt puțin probabil să rănească bebelușul, ele te pot împiedica. Asigură-te mereu pe unde calci. Dresează animalul de companie să nu sară pe tine.

Treburile casnice

În general, este sigur să tunzi gazonul, să speli mașina și să efectuezi alte treburile casnice în timpul sarcinii.

Acestea fiind spuse, ascultă-ți corpul. Dacă te simți obosită fă o pauză. Evită urcarea scărilor sau lucrul pe suprafețe inegale sau alunecoase pentru a reduce riscul de cădere. De asemenea, rămâi hidratată și evită ridicarea obiectelor grele.

Traumatism abdominal: Când să fii atentă

În următoarele scenarii, ia în considerare măsurile de precauție sugerate pentru a proteja copilul în creștere:

Atentie la ridicarea greutăților

! Ridicarea greutăților și mișcările repetitive de ridicare au fost asociate cu pierderea sarcinii, nașterea prematură și leziunile materne.

Nu trebuie să eviți toate ridicările, dar trebuie să urmezi instrucțiunile recomandate de Colegiul American de Obstetricieni și Ginecologi (ACOG). Majoritatea gravidelor care nu prezintă risc ridicat pot ridica ocazional copii, animale sau obiecte de până la 16 de kilograme până la aproximativ 20 săptămâni de sarcină. Începând cu săptămâna 21, ridicarea ocazională trebuie să fie limitată la11 kg. Dacă slujba ta necesită să ridici mai mult decât limitele recomandate, vorbește cu medicul.

Femeile care se ridică în mod obișnuit greutăți (în fiecare zi sau de mai multe ori pe săptămână), pot ridica copii, animale sau obiecte până la 8 kg până la 20 de săptămâni de gestație și până la 5 kg de la 21 de săptămâni până la naștere. După naștere, în perioada post-partum, continuă să urmezi aceste reguli.

Conducerea vehiculelor

Accidentele auto sunt motivul pentru care gravidele au îngrijorări legate de traumatismele abdominale.

Pentru o deplasare mai sigură, poartă corect centura de siguranță, sub burtică, între sâni.

Când conduci, este posibil să trebuiască să reglezi spătarul scaunului pe măsură ce va crește burtica pentru a păstra o lungime confortabilă față de volan.

Dacă te confrunți cu un accident de vehicul, oricât de mic ar fi, mergi la medic cât mai curând posibil. Leziunile care afectează bebelușul sau organele interne pot să nu provoace simptome imediate.

Sindromul de cuib

Nu te lăsa lăsați pradă dorinței de a muta singură mobilierul sau de a ridica cutii grele. Cere ajutor! Mai multe despre sindromul de cuib <<aici>>

Sportul

Este important să faci mișcare în timpul sarcinii, deși probabil va trebui să faci unele modificări pe măsură ce sarcina progresează. Echilibrul tău se va schimba odată cu creșterea burticii, iar schimbarea va fi mai vizibilă în timpul exercițiilor fizice.

Pe banda de alergat: poziționează-te spre mijlocul sau partea din spate a centurii, astfel încât să nu atingi burtica.

Ridicări: Limitează greutatea ridicată și evită să te ridici cu spatele.

Yoga: este un mod sigur și distractiv de a face mișcare în orice trimestru al sarcinii.

Alte riscuri in timpul sarcinii de care e bine sa stii:

Sunt permise radiografiile in timpul sarcinii?
Cum poate afecta fumatul pasiv sarcina?
Gripa in sarcina: ce trebuie sa stie orice graviduta
Gonoreea in timpul sarcinii: riscuri si tratament
Virusul Zika: intrebari si raspunsuri importante pentru sarcina si sanatatea bebelusului
Sarcina si paracetamolul: riscul de autism al copilului
Infectiile urinare in timpul sarcinii
Folosirea sampoanelor in timpul sarcinii: posibil risc
Albirea dintilor in timpul sarciii
Sarcina si aspirina
Anemia in sarcina
Sarcina si folosirea parfumurilor
Produsele chimice cresc riscul pierderii sarcinii si a Sindromului Down
Sarcina si fumatul
Gravidute, atentie la dormitul pe spate
Antidepresivele si sarcina
Folosirea medicamentelor in timpul sarcinii
Cauzele malformatiilor fetale

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tor ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate. 

  Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Iulie 2024)

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

Citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor: Desprecopii  - Toate drepturile rezervate - © 2024

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII