Glicemia și diabetul in sarcină: nivelurile normale - DIAGRAMA

Glicemia si diabetul in sarcina: nivelurile normale - DIAGRAMA

Glicemia și diabetul in sarcină: nivelurile normale - DIAGRAMA

Indiferent dacă ai avut diabet înainte de a rămâne gravidă sau ai dezvoltat diabet în timpul sarcinii, va trebui să ții cont de nivelul zahărului din sânge (glicemia).

• A ține sub control glicemia te va ajuta să eviți complicațiile și problemele de sănătate pe termen lung atât pentru tine, cât și pentru bebeluș.

- vei citi:
Hormonii afectează modul în care corpul produce și folosește insulina
Cât de des ar trebui să îți verifici glicemia?
Nivelurile de zahăr din sânge la femeile însărcinate cu diabet
Despre diabetul gestational (diabetul de sarcina)

Hormonii afectează modul în care corpul produce și folosește insulina

În timpul sarcinii mănânci diferit, deoarece corpul tău are nevoie de mai multă energie pentru a-ți ajuta copilul să crească și să fie sănătos. Iar hormonii în schimbare afectează modul în care corpul tău produce și folosește insulina. În ultimele părți ale sarcinii, este posibil să devii mai rezistentă la insulină, astfel încât zahărul din sânge crește la niveluri mai ridicate.

Citeste si - Diabetul gestational: 14 intrebari esentiale si raspunsurile medicului

Cât de des ar trebui să îți verifici glicemia?

Diabet inca dinaintea sarcinii: înainte și după masă și înainte de culcare;

Diabet gestațional: înainte de micul dejun și după fiecare masă; medicul îți poate spune la cât timp după masă trebuie să o verifici.

Dacă ești gravidă și ai diabet zaharat de tip 1, medicul îți poate cere uneori să-ți verifici glicemia în miez de noapte, în jurul orei 3 dimineața. Medicul poate recomanda să faci în mod regulat teste de urină pentru depistarea cetonelor în exces.

Pentru fiecare tip de diabet, dacă ești gravidă, trebuie să consulți medicul cel puțin o dată pe lună, poate chiar o dată pe săptămână.

Nivelurile de zahăr din sânge la femeile însărcinate cu diabet - infografic

► Citeste in continuare Esti o graviduță supraponderală? O alimentație corectă și mai multă mișcare impiedică modificări genetice negative la bebelușul din burtică

Despre diabetul gestational (diabetul de sarcina) mai puteti citi

Exista o legatura intre diabetul gestational si autism?

11 sfaturi pentru a tine sub control kilogramele in plus in timpul sarcinii

Diabetul in timpul sarcinii: ce probleme pot aparea

Hipoglicemia in sarcina - ce inseamna asta si cum afecteaza sarcina?

O cantitate de zahăr din sânge mai mică de 60 de miligrame pe decilitru (mg / dL) este considerată hipoglicemie. In timpul sarcinii, modificările hormonale pot determina corpul să răspundă mai puțin la insulină. Rezistența la insulină asigură trecerea suficientă a glucozei din fluxul sanguin către fat. Mai departe ...

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Iulie 2023)

sursa: WebMD Medical Reference Reviewed by Traci C. Johnson, MD (c) 2022

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII