Am uitat să naștem așa cum ne-a lăsat natura - jurnal de sarcină

Am uitat sa nastem asa cum ne-a lasat natura - jurnal de sarcina

Am uitat să naștem așa cum ne-a lăsat natura - jurnal de sarcină

Niciodată nu o să reușesc să înțeleg. Mulți medici se uită la tine când ajungi la maternitate în travaliu, de parcă i-ai deranjat venind acolo, dar în același timp, dacă le comunici că vrei să naști acasă și să nu îi mai deranjezi pe ei, încep să urle că nu e voie, nu e legal, nu e nuștiu cum. Oare când o să se deștepte și țara asta, atât de încuiată?

Oare de ce trebuie ca oamenii să strice ceea ce natura a făcut bine sau foarte bine? Oare de ce oamenii trebuie să intervină acolo unde nu e nevoie de intervenția lor, ba mai rău, intervenția lor înrăutățește treaba și aduce probleme?

Sa ne intelegem, pacienta in cauza are 24 de ani, sanatoasa tun, atat ea cat si bebe, fara absolut nicio indicatie de cezariana, fara probleme de coagulare, tensiune, diabet sau mai stiu eu ce altceva care sa o faca, indreptatit, sa ceara cu atata disperare cezariana, asa cum o ceruse ea...

- vei citi:
Oare cand s-o destepta si tara asta atat de incuiata?
E bine sa nasti natural
Femeia cerea cu disperare cezariana
Sentimentele care ma incearca sunt amestecate
Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Jurnal de sarcina

- fragmente din jurnalul de sarcina al mamicii Dd_tash  - material publicat pe sectiunea de bloguri de la Desprecopii

Oare cand s-o destepta si tara asta atat de incuiata?

Niciodata nu o sa reusesc sa inteleg. Multi medici se uita la tine cand ajungi la maternitate in travaliu de parca i-ai deranjat venind acolo, dar in acelasi timp daca le comunici ca vrei sa nasti acasa si sa nu ii mai deranjezi pe ei incep sa urle ca nu e voie, nu e legal, nu e nustiu cum. Oare cand s-o destepta si tara asta atat de incuiata?

E bine sa nasti natural

Pana ieri am trait cu impresia ca doar sistemul medical romanesc poarta toata vina nasterilor traumatizante, atat pentru mama, cat si pentru bebelus. Pana ieri, cand am fost la un control de rutina la maternitate. O maternitate de stat, din Bucuresti, unde este dr care ma are in evidenta pe parcursul sarcinii.

Si am gasit-o pe dr in cabinet, plina de nervi si amaraciune, din cauza unei paciente de-a dansei, care plecase cu cateva minute in urma si pe care ea, doctorita, incercase sa o convinga fara folos, pret de aproape o ora incheiata, ca e bine sa nasca natural.

Femeia cerea cu disperare cezariana

Sa ne intelegem, pacienta in cauza are 24 de ani, sanatoasa tun, atat ea cat si bebe, fara absolut nicio indicatie de cezariana, fara probleme de coagulare, tensiune, diabet sau mai stiu eu ce altceva care sa o faca, indreptatit, sa ceara cu atata disperare cezariana, asa cum o ceruse ea...

Degeaba i-a explicat dr ca e cel mai bine atat pentru ea cat si pentru bebe sa nasca natural, ca ii ofera copilului ei cel mai bun start in viata, ca va avea lactatie mai devreme, ca nu va fi taiata, ce mai, toate avantajele nasterii naturale...se lovea de aceeasi cerinta complet lipsita de logica "vreau cezariana si gata, nu vreau sa ma chinui nustiu cate ore in travaliu, nu vreau sa ma doara nimic, vreau doar sa adorm si sa se rezolve totul asa".

Trecand peste episod, ajung si eu in cabinet si dr cand ma vede isi aminteste discutia avuta cu ea acum vreo luna, despre faptul ca vreau sa nasc natural complet, fara epidurala, perfuzii, epiziotomie and stuff si mai ales acuzele mele aduse sistemului medical si doctorilor care conving mamicile sa nasca prin cezariana pt a le fi lor mai usor si mai convenabil dpdv financiar.

 

Toate detaliile aici Nasterea naturala fara medicamente sau epidurala - cum este si la ce trebuie sa te astepti

Si-mi povesteste de domnisoara "vreau cezariana" si ma lasa fara replica si argumente... doar cu un imens gust amar la adresa acestor viitoare mame care pun confortul lor fizic si psihic mult mai presus decat sanatatea propriului copil, care nu vad in actul nasterii cel mai pur si inaltator moment prin care poate trece o femeie, ci il percep ca pe o treaba care trebuie "rezolvata" cat mai repede si cat mai fara dureri pt ele.

Sentimentele care ma incearca sunt amestecate

Mi-e mila intr-un fel de ele pt ca nu vor simti poate niciodata cat au pierdut sufleteste ratand momentul nasterii, mi-e ciuda ca din cauza unor astfel de persoane noi, cele care cerem cu disperare o nastere naturala, blanda si fara interventii suntem catalogate drept "nebune" sau cel putin "mofturoase si utopice", si mai presus de toate simt o mare amaraciune la gandul ca nu sistemul medical e cel care trebuie blamat in principal, ci tot noi, femeile care venim in spitale sa nastem, care ne speriem de orice, care preferam confortul si lipsa durerii in defavoarea sanatatii puiului de om caruia ii daruim viata...

► Citeste si: 10 Motive pentru a alege nasterea naturala - sfatul medicului

Autor - Dd_tash, o mamica de la Desprecopii - publicat aici

De ce ați ales nasterea naturală? Din experiența mămicilor

Le-am intrebat pe mamicile care au nascut deja - de ce au ales nasterea naturala. Raspunsurile si experienta lor sunt importante si relevante pentru gravidutele care sunt acum in cautarea metodei ideale de nastere. Deci - iata ce au raspuns mamicile despre alegerea lor de a naste natural (vaginal).


Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Geanta Bebelusului este un proiect de suflet pentru gravidute, sustinut de Desprecopii. Cele 40 de saptamani de sarcina constituie cel mai frumos anotimp al unei femei.

Si pentru ca ele trec asa de repede, dar si asa de intens - te invitam sa pastrezi cate ceva din memoria lor. Fa-ti timp cateva minute pe zi - si scrie despre tot ce simti in cel mai special Jurnal de sarcina de pe net. In schimbul acestor amintiri unice, vei primi un cadou special de la noi: GEANTA BEBELUSULUI citeste aici detaliile.

Despre dezvoltarea bebelusului in burtica, in timpul sarcinii, cititi:

 Cat de curand puteti auzi bataile inimii bebelusului? \
In burtica mamei: miscarile si programul de lucru al locatarului drag

In burtica mamei: ce aude bebelusul
Sarcina pe saptamani, calatoria fructului catre nastere
Bebelusul din burtica: Primele batai de inima

Retardul de crestere intrauterina

Sapte pacate ale sarcinii

Principalele etape ale dezvoltarii fetale

Sarcina gemelara (cu gemeni), ingrijiri la dublu

Noua luni... in mintea unui barbat

Miscarile fetale, primele semne ale bebelusului in burtica

Dopul gelatinos

Ce culoare vor avea ochii bebelusului?

Odiseea sarcinii in 40 de saptamani sau sarcina pe saptamani

Sarcina (Intrebari & Raspunsuri)

Momente cheie in sarcina

Sarcina prelungita

Cand vine barza?

Calculul datei nasterii

Despre data conceptiei sau cand exact se va naste copilul?

Dezvoltarea intrauterina a bebelusului

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII.  Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

► Descarca aplicatia pentru sisteme Android aici: Odiseea Sarcinii.

 Descarca aplicatia pentru IOS aici: Odiseea Sarcinii. 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Iulie 2024)

Vino pe grupul nostru secret - JURNAL DE SARCINA

autor: Desprecopii - toate drepturile rezervate (c) 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII