Greșeli în alăptare: te bazezi pe suplimentele de stimulare a lactației

Greseli in alaptare: te bazezi pe suplimentele de stimulare a lactatiei

Greșeli în alăptare: te bazezi pe suplimentele de stimulare a lactației

A te baza pe suplimentele pentru alăptare este o mare greșeală atunci când bebe nu papa suficient sau nu pompezi eficient laptele. De ce? Corpul tau primește un semnal pentru a produce mai mult lapte atunci când extragerea laptelui matern este eficientă și suficientă.

Dacă abordezi mai întâi problema extragerii laptelui, atunci problema aprovizionării se va rezolva de la sine.

- vei citi:
Trebuie să abordezi problema reală
Pastilele pentru stimularea lactației: nu există dovezi că functionează
Super alimente pentru mămici care alăptează

Trebuie să abordezi problema reală

A te baza pe suplimentele pentru alăptare este o mare greșeală atunci când bebe nu reuseste sa pape suficient sau nu extragi eficient laptele din corp. De ce? Corpul primește un semnal pentru a produce mai mult lapte atunci când extragerea acestuia este eficientă și suficientă. Dacă abordezi mai întâi problema eliminării laptelui, atunci problema aprovizionării se va rezolva singură.

Sigur, suplimentele și alimentele care stimulează lactația își fac treaba, dar mai întâi trebuie să abordezi problema reală. Cere parerea unei consultate in alaptare  pentru a remedia problema în cel mai scurt timp.

Poti sa ceri sfatul personal al unei consultate specializate in alaptare: Specialistele in alaptare: consultantele cu certificat international pentru lactatie din Romania

Pastilele pentru stimularea lactației: nu există dovezi că functionează

Alăptatul a devenit în ultimii ani unul dintre subiectele cele mai fierbinți în rândul mămicilor dar și al specialiștilor în domeniu. Numeroasele campanii pro-alăptare au avut, fără îndoială, efecte benefice asupra mămicilor, însă au creat adesea și o anumită presiune datorată discuțiilor tensionate ce au luat naștere în jurul subiectului.

O nouă astfel de discuție se poartă actualmente în SUA în jurul unui fenomen din ce în ce mai des întâlnit, care tinde să se transforme într-o adevărată modă - medicamentele pentru stimularea lactației.

Alte greșeli care le poate face mami în alăptarea bebelușului

Greșeli în alăptare: a nu da importanță durerii
Greșeli în alăptare: crezi că atașarea este mai importantă decât poziția bebelușului
Greșeli în alăptare: Programarea sesiunilor de alăptare la ceas
Greșeli în alăptare: nu continui să iei vitamine prenatale
Greșeli în alăptare: te gândești că bebelușul nu primește suficient lapte
Greșeli în alăptare: a judeca oferta de lapte pe baza rezultatului pompării

Ghid de alaptare 

Desprecopii este un site dedicat alaptarii, care contine informatii indepedente si ne-influentate de nici un interes comercial - care are un ghid complet si independent al alaptarii. 

Nu suntem patetici si nu consideram ca alaptarea trebuie sa fie un chin pentru mamica desi ii dam oate sfaturile necesare pentru a putea depasi obstacolele pe care le poate avea la inceput. Recomandam sa cititi: Despre stresul primelor zile de alaptare 

Citeste toate informatiile de la aceasta 
sectiune dedicata Alaptarii! Citeste si forumul special Alaptarea de la A la Z - vei intalni acolo mamici ca tine care au intrebari si raspunsuri despre alaptare.

Te asteptam pe forumul special dedicat alaptarii - unde vei gasi mii de intrebari si raspunsuri despre perioada alaptarii: ALAPTAREA BEBELUSULUI

  Daca ai probleme cu alaptarea, te asteptam pe si pe grupul nostru secret de pe Facebook: Alaptarea cu dragoste.

Super alimente pentru mămici care alăptează

Alimentatia este unul dintre aspectele pe care proaspetele mamici care alapteaza nu ar trebui sa il neglijeze. Contrar tendintei de a renunta la numeroase alimente in perioada alaptarii, din cauza efectului negativ pe care acestea l-ar putea avea asupra calitatii laptelui sau din cauza legaturii unora dintre ele cu colicile bebelusului, mamicile ar trebui sa tina cont in primul rand de faptul ca pentru a le oferi bebelusilor un lapte matern bogat in substante nutritive, trebuie ca ele insele sa aiba o alimentatie foarte variata, echilibrata si sanatoasa.

Iată niste super alimente pentru mămici care alaptează, de ale caror calitate nutritională se poate bucura și bebe, prin lăpticul pe care il primeste de la mami.

 

Despre alăptare si provocarile sale mai poti citi:

Cele mai mari provocari ale alaptarii
5 probleme in alaptare si solutii pentru rezolvarea lor
Angorjarea sanilor este una din problemele alaptarii: cauze si ce e de facut
De ce mamicile din Romania nu sunt corect informate cu privire la alaptare

autor:Desprecopii.com  - toate drepturile rezervate (c) 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII