Greșeli în alăptare: eliminarea inutilă a diverselor alimente din propria alimentație

Greseli in alaptare: eliminarea inutila a diverselor alimente din propria alimentatie

Greșeli în alăptare: eliminarea inutilă a diverselor alimente din propria alimentație

Dacă alăptezi, te intrebi probabil dacă trebuie să eviți anumite alimente, astfel încât bebelușul tău să nu aibă gaze sau colici...

Când un bebeluș alăptat pare nelinistit si agitat iar mami nu pare a gasi motivul - se ajunge destul de repede la gasitul vinovatului in alimentatia mamei.
Dar acest lucru este fals în majoritatea cazurilor: ceea ce mananca mama nu va provoca gaze sau colici bebelusului. Cu toate acestea, laptele matern își schimbă aroma în funcție de ceea ce consumă mama... Iata ce trebuie sa stii, draga mami.

- vei citi:
Majoritatea mamelor care alăptează pot mânca cam orice le place
Semnele că bebe ar putea avea o problemă
Pe scurt: Nu este nevoie să elimini nici un produs alimentar
Greșeli care le poate face mami în alăptarea bebelușului

Majoritatea mamelor care alăptează pot mânca cam orice le place

In functie de ce mananca mami ... bebelusul primeste laptele cu anumite arome. Aceste arome ale laptelui matern datorate alimentației mamei obișnuiesc copilul cu toate tipurile de alimente pe care le consumă familia. S-ar putea ca bebelușul să fie puțin reticent în a încerca lapte matern cu o aromă diferită, mai ales dacă este vorba de usturoi sau ceva picant, dar nu îi va face rău. Si e bine sa se obisnuiasca deja...

Situatia este diferită pentru bebelușii care au o alergie sau o sensibilitate alimentară, cel mai frecvent o reacție la lactatele din alimentatia mamei. INSA, doar aproximativ 3% dintre bebelușii alăptați exclusiv au această problemă.

Da, unii bebeluși alăptați exclusiv pot avea alergii sau intoleranțe la urmele de proteine ​​alimentare care intră în laptele matern din alimentația mamei. Cel mai frecvent aliment care declanșează o reacție la bebelușii sensibili este laptele de vacă, dar alți alergeni (substanțe care provoacă o reacție alergică) ar putea fi un factor declanșator și pentru un bebeluș. Alți alergeni obișnuiți includ ouă, soia, pește / fructe de mare, alune, grâu sau alte cereale și anumite fructe.

Semnele că bebe ar putea avea o problemă includ:

Sânge sau mucus în materiile fecale;
Vărsături;
Diaree;
Respirație cu dificultăți, șuierătoare;
Erupție cutanată, eczeme sau urticarie;
Agitație severă;
Indicații ale durerii abdominale, cum ar fi o burtică tare și umflată.

Dacă ești îngrijorată că bebe are o reacție alergică, contactează imediat medicul pediatru. Dar, dacă pur și simplu observi că nu se hrănește la fel de bine sau pare constant mai agitat sau mai gazos după ce consumi anumite alimente, ia în considerare doar evitarea acelor produse alimentare timp de câteva zile pentru a vedea dacă ajută.

Pe scurt: Nu este nevoie să elimini nici un produs alimentar

Cu excepția cazului în care bebelușul are alergii sau sensibilități dovedite la anumite alimente, nu este nevoie să elimini nici un produs alimentar. Poți mânca orice vrei, de câte ori îți este foame. Consumul unei mari varietăți de alimente determină o ușoară schimbare a gustului laptelui matern, pregătind copilul pentru alimentația familiei.

Alte greșeli care le poate face mami în alăptarea bebelușului

Greșeli în alăptare: a nu da importanță durerii

Greșeli în alăptare: crezi că atașarea este mai importantă decât poziția bebelușului

Greșeli în alăptare: Programarea sesiunilor de alăptare la ceas

Greșeli în alăptare: nu continui să iei vitamine prenatale

Greșeli în alăptare: te gândești că bebelușul nu primește suficient lapte

Greșeli în alăptare: a judeca oferta de lapte pe baza rezultatului pompării

Ghid de alaptare 

Desprecopii este un site dedicat alaptarii, care contine informatii indepedente si ne-influentate de nici un interes comercial - care are un ghid complet si independent al alaptarii. 

Nu suntem patetici si nu consideram ca alaptarea trebuie sa fie un chin pentru mamica desi ii dam oate sfaturile necesare pentru a putea depasi obstacolele pe care le poate avea la inceput. Recomandam sa cititi: Despre stresul primelor zile de alaptare 

Citeste toate informatiile de la aceasta sectiune dedicata Alaptarii! Citeste si forumul special Alaptarea de la A la Z - vei intalni acolo mamici ca tine care au intrebari si raspunsuri despre alaptare.

Te asteptam pe forumul special dedicat alaptarii - unde vei gasi mii de intrebari si raspunsuri despre perioada alaptarii: ALAPTAREA BEBELUSULUI

  Daca ai probleme cu alaptarea, te asteptam pe si pe grupul nostru secret de pe Facebook: Alaptarea cu dragoste.

Alimentatia mamicilor care alapteaza - iata cum poate influenta laptele matern

Poate influenta alimentatia mamicii calitatea laptelui cu care este hranit bebelusul?

Ei bine, medicii sunt de parere ca anumite alimente pot influenta cantitatea de lapte la mamele care alapteaza. Aceste alimente si plante numite "lactogenice" sunt subiectul acestui articol. Asadar, atentie la alimentatie in timpul alaptarii, draga mamica. Mai departe >>

 

Despre alimentatia mamei in timpul alaptarii, merita sa citesti si:

Alimentatia mamicilor care alapteaza - iata cum poate influenta laptele matern

Super alimente pentru mamici care alapteaza

9 alimente care nu trebuie sa va lipseasca din alimentatie atunci cand alaptati

Poate bebelusul alaptat sa se baloneze din cauza alimentatiei mamei?

autor:Desprecopii.com  - toate drepturile rezervate (c) 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII