Prevenirea defectelor și anomaliilor congenitale ale fătului: 8 lucruri de care trebuie să fii EXTREM de atentă in timpul sarcinii dragă mami

Prevenirea defectelor si anomaliilor congenitale ale fatului: 8 lucruri de care trebuie sa fii extrem de atenta in timpul sarcinii draga mami

Prevenirea defectelor și anomaliilor congenitale ale fătului: 8 lucruri de care trebuie să fii EXTREM de atentă in timpul sarcinii dragă mami

Defectele sau anomaliile congenitale ale unui copil - prezente la naștere  - pot avea cauze genetice ori probleme medicale ale femeii insă pot fi cauzate și de stres, anumite medicamente, alimentatie ne-sănatoasă și lipsită de acid folic sau anumite alegeri greșite pe care le face femeia insarcinată de-a lungul săptamanilor de sarcina. ☹️

🔑 Viitoarele mămici ar trebui să fie extrem de atente la următoarele 8 lucruri pentru a ajuta la prevenirea defectelor congenitale, pentru o sarcină sănătoasă.

- vei citi:
Stresul și sarcina
Ridicarea obiectelor grele și sarcina
Alimentația neglijentă și sarcina
Dieta excesivă și sarcina
Medicamentele fără prescripție medicală și sarcina
Țigările, alcoolul și sarcina
Expunerea la toxine și sarcina

Conform revistei medicale Harvard Health Publishing, a Universitatii de Medicina Harvard, USA   - viitoarele mămici ar trebui să evite următoarele 8 lucruri pentru a ajuta la prevenirea defectelor congenitale, pentru o sarcină cat mai sănătoasă.

1. Stresul și sarcina

British Neuroscience Association afirmă că gravidele stresate produc hormoni cortizolici care inhibă creșterea țesutului nervos fetal în uter. Acest lucru afectează în general femeile însărcinate care se află sub stres și presiune.

♦ Citeste Nivelul de stres al mamei poate modela creierul fatului

2. Medicamentele fără prescripție medicală și sarcina

In perioada sarcinii, asigură-te că ORICE medicament - de la medicamente analgezice, vitamine și chiar suplimente pe bază de plante doar cu acordul medicului. Nu toate substanțele chimice din medicamente sau remedii naturale pot fi consumate în timpul sarcinii.

♦ Citeste Folosirea medicamentelor in timpul sarcinii: medicamente sigure si medicamente cu risc

3. Ridicarea obiectelor grele și sarcina

Oasele și articulațiile pelvine sunt mai sensibile la femeile gravide. Ridicarea obiectelor grele poate schimba și poziția fetală, afectând creșterea și dezvoltarea.

♦ Citeste Lovirea burticii in timpul sarcinii: iata cum poate afecta bebelusul si la ce trebuei sa fii precauta

4. Alimentația neglijentă și sarcina

Gravidele trebuie să se asigure că își îndeplinesc cerințele nutriționale în mod corespunzător. De regulă, ceea ce consumă o mamă va ajunge la bebelușul ei. O alimentatie nesanatoasa si lipsita de nutritienti - printre care si esentiaulul acid folic  - poate conduce la anomalii fetale.

♦ Citeste

Acidul folic: cum protejează sarcina și de ce este numită vitamina de aur a sarcinii (infografic)

Prea multa cofeină in timpul sarcinii poate afecta ficatul copilului

5. Dieta excesivă și sarcina

Cu excepția cazului în care este necesară din motive de sănătate, nu urma o dietă pentru slăbire in timpul sarcinii. Dacă fătului îi lipsesc substanțele nutritive, acesta va întâmpina obstacole în creșterea sa. Ia în considerare aportul nutrițional și consultă un nutriționist sau un dietetician atunci când ai dubii.

6. Vaccinează-te cu vaccinurile recomandate in timpul sarcinii

Este foarte important ca femeile să fie la curent cu vaccinările lor, inclusiv cele pentru rujeolă, oreion și rubeolă (MMR), gripă și varicelă (varicelă, la care unele femei pot fi imune în mod natural dacă ar avea copil). Expunerea la rubeolă și infecția pot provoca malformații congenitale și, rareori, varicela se poate transforma într-o infecție severă la unele femei însărcinate, la fel ca și gripa, astfel încât protejarea dvs. și a copilului dumneavoastră, asigurându-vă că sunteți vaccinat în mod adecvat, este extrem de importantă.

♦ Citeste Vaccinarea in timpul sarcinii: ce trebuie sa stim

7. Țigările, alcoolul și sarcina

Nicotina și monoxidul de carbon din țigări sunt cei mai mari vinovați ai defectelor congenitale.

Pentru a preveni defectele congenitale, ar trebui să urmărești ceea ce consumi. Țigările și alcoolul sunt două lucruri care ar trebui evitate complet.

♦ Citeste Fumatul in timpul sarcinii - intelege riscurile daca iti pasa de sanatatea bebelusului din burtica

8. Expunerea la toxine și sarcina

Peste 300 de toxine pot pătrunde în corpul tău în fiecare zi, inclusiv toxinele din produsele de îngrijire pentru gravide.

Produsele de îngrijire a corpului pe care le folosești sunt sigure pentru tine și pentru bebeluș? Verifică-le atent și asigură-te că stai departe de substanțele toxice.

Fătul poate absorbi cu ușurință toxinele prin placentă. Expunerea la toxine în uter poate provoca efecte negative asupra copilului în viitor.

Prevenirea malformatiilor congenitale ale bebelusului: sfaturi importante

Peste 1000 de copii se nasc anual in Romania cu o malformatie congenitala cardiaca. Constientizarea si educatia sunt primii pasi in prevenirea malformatiilor congenitale.

Exista o serie de masuri pe care le puteti lua pentru a creste probabilitatea unei sarcini sanatoase si a unui copil sanatos, de asemenea. Unele dintre ele sunt mai dificile deoarece implica renuntarea la cateva obiceiuri pe care le-ati avut, dar acest efort merita sa fie facut ... articolul complet aici 

► Citeste in continuare NU-uri in sarcină - iată ce trebuie să eviți in timpul sarcinii


Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII.

Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intoarce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Iulie 2022)

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

citeste cum poti primi si tu Geanta BebelusuluiGeanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor: Desprecopii
Material realizat cu sprijinul
Dr. Ileana Zotta, Medic Desprecopii.com
Toate drepturile rezervate (c) 2022

referinte
What can you do to reduce the risk of birth defects?
- https://www.health.harvard.edu/blog/what-can-you-do-to-reduce-the-risk-of-birth-defects-2020012218703

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII