Cauzele infertilității de cuplu: soluții de tratament moderne

Cauzele infertilitatii de cuplu: solutii de tratament moderne

Cauzele infertilității de cuplu: soluții de tratament moderne

Există multe cupluri din întreaga lume care nu pot concepe în mod natural. Dar asta nu înseamnă că trebuie să renunțe la visul lor de a avea propriul copil.

Cauzele infertilității pot apărea atât la bărbați, cât și la femei. La clinica Europe IVF se efectuează diferite teste pe baza consultării inițiale, dar se începe întotdeauna cu testele cele mai puțin stresante (analize de sânge, ecografii, endocrinologie, imunologie, genetică); urmate de o examinare a permeabilității trompei uterine, histeroscopie sau test ERA pentru a determina cauza infertilității și a ajuta cuplul să aibă un copil.

Factorii negativi care afectează infertilitatea includ bineînteles stilul de viață și vârsta. Dar cele mai grave probleme sunt supraponderalitatea, fumatul, consumul de alcool, lipsa exercițiilor fizice, stresul exagerat și sindromul ovarului polichistic (SOP).

veti citi
Care sunt cauzele infertilității masculine?
Care sunt cauzele infertilității feminine?
Metode de tratament pentru infertilitatea de cuplu
Metode de laborator pentru infertilitate
Examinări și teste pentru infertilitate

Care sunt cauzele infertilității masculine?

Fertilitatea masculină este afectată negativ de o serie de factori care includ în special fumatul, consumul de marijuana, alcoolul, temperatura crescută în zona genitală (cauzată de îmbrăcămintea strâmtă, utilizarea unui laptop în poală etc.) sau stresul. De asemenea, se face distincția între cauzele pre-testiculare, testiculare și post-testiculare.

Cauze pre-testiculare - hormonale, congenitale, cauzate de boli;
Cauze testiculare - calitate scazută a spermei, anomalii cromozomiale, aplazia celulelor germinative, insuficiență testiculară;
Cauze post-testiculare - obstrucția vaselor deferente, prostatită, ejacularea retrograda, obstrucția ductelor ejaculatorii, impotență, ejaculare prematură, incapacitatea de a ejacula.

Testul de bază pentru infertilitatea masculină este o analiză a materialului seminal (spermiogramă), care determină cantitatea și calitatea spermei. Pe baza rezultatelor analizei materialului seminal, sunt planificate examinări suplimentare și posibilul tratament al infertilității masculine.

Care sunt cauzele infertilității feminine?

Fertilitatea unei femei este afectată de vârstă, cu o scădere rapidă a fertilității după vârsta de 35 de ani. Factorii negativi includ, de asemenea, stresul, lipsa somnului, fumatul și alcoolul. Cu toate acestea, fertilitatea mai scăzută sau infertilitatea pot avea și cauze medicale:

Factor ovarian - disfuncție ovariană / insuficiența ovariană;
Factor tubar - obstrucția trompelor uterine;
Endometrioză - părți ale endometrului (mucoasa uterină) sunt situate în afara cavității uterine;
Factori imunologici - organismul produce anticorpi împotriva spermei, ovulului sau embrionului;
Cauze genetice - deseori problema poate să nu fie infertilitatea, dar FIV va reduce la minimum șansele de a naște un copil cu un defect congenital.
  PCOS - sindromul ovarului polichistic este una dintre cauzele frecvente ale infertilității feminine, care afectează până la 10% dintre femei. Apare de obicei la femeile cu vârsta sub 30 de ani. Simptomele acestei boli includ ciclul menstrual neregulat sau lipsa acestuia, subțierea părului, creșterea în greutate sau creșterea părului facial / corporal. Sindromul ovarului polichistic înseamnă că ovulele nu sunt eliberate din ovare și rămân în interior. Prin urmare, nu pot fi fertilizate de spermatozoizi.

Metode de tratament pentru infertilitatea de cuplu

Datorită medicinei moderne, multe cupluri infertile au astăzi șansa de a-și îndeplini visul de a avea un copil. 

FIV reprezintă un proces prin care spermatozoidul barbatului fecundează ovulul femeii în laborator.

Ovocite donate - Dacă o femeie nu poate concepe și sperma partenerului ei este sănătoasă, se folosesc ovocite de la donatoare tinere ce vor fi fertilizate cu sperma partenerului.

Donarea de embrioni - este recomandată cuplurilor care nu reușesc să conceapă folosind propriile celule germinale.

FIV cu spermatozoizi donați - pentru cuplurile care nu pot concepe în mod natural și ovocitele femeii sunt sănătoase, se poate folosi sperma donată de la un donator anonim pentru fertilizare.

FIV folosind ovocitele proprii - se recomandă FIV dacă cuplul nu poate concepe în mod natural.

Metode de laborator pentru infertilitate

Injectarea intracitoplasmatică a spermei (ICSI) - o tehnică de micromanipulare utilizată în infertilitatea factorului masculin; un singur spermatozoid este introdus într-un ovocit prin micropunctură.
Embryoscope - datorită monitorizării sub EmbryoScope, se pot identifica embrioni de cea mai bună calitate, ce apoi vor fi folosiți pentru transfer.
Ecloziune asistată - această tehnică este utilizată în principal în cazurile de eșec recurent al implantării.
PESA/MESA/TESE - în absența spermei vii în ejaculare, există posibilitatea de a obține spermă chirurgical din epididim (PESA sau MESA) sau testis (TESE).
PGT - testarea genetică de preimplantare pentru aneuploidies.
Vitrificare - procesul de congelare imediată a embrionilor (în câteva secunde).
EmbryoGlue - este un mediu dezvoltat exclusiv pentru transferul embrionilor și singurul produs existent cu un efect dovedit de stimulare a implantării.
Cipuri microfluidice de sortare a spermatozoizilor - o metodă de laborator concepută pentru a separa sperma sănătoasă și motilă. Scopul este de a obține spermă potrivită pentru FIV sau IUI.
Injecția fiziologică de spermă intracitoplasmatică (PICSI) - o tehnică științifică utilizată pentru a izola sperma de calitate mai bună înainte de a fi injectată într-un embrion.

Examinări și teste pentru infertilitate

Spermograma - analiza materialului seminal, cunoscută și sub numele de spermograma analizează sănătatea și viabilitatea spermei unui bărbat.
ALICE - un test care detectează bacteriile patogene care cauzează endometrita cronică.
EMMA - un test care analizează microbiomul endometrial pentru a ajuta la identificarea anomaliilor asociate cu un prognostic.
ERA - un test genetic efectuat pe un eșantion foarte mic de căptușeală endometrială a unei femei pentru a determina care zi ar fi cea mai bună zi pentru a transfera embrionul în timpul unui ciclu FIV.

Despre CLINICA EUROPE IVF, PRAGA, citeste si

Clinica de fertilitate Europe IVF din Praga - 6 avantaje ale tratării infertilității în inima Europei

Tratarea infertilității cu cele mai moderne proceduri, la clinica Europe IVF din Praga 

Planifică-te deja o programare 

Îndepliniți-vă visul de a avea copii și faceți primul pas către tratarea infertilității la Europe IVF 

 autor: Desprecopii.com, Toate drepturile rezervate (c) 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII