Frica de naștere: 11 modalități de a scăpa cu adevărat de frica travaliului

Frica de nastere: 11 modalitati de a scapa cu adevarat de frica travaliului

Frica de naștere: 11 modalități de a scăpa cu adevărat de frica travaliului

Dacă citești acest articol și ești insărcinată, probabil că ești puțin {sau foarte} îngrijorată de naștere și te simți foarte copleșită...😱

Dar acest lucru este normal pentru toate gravidutele. A naște este un lucru uriaș și sunt atât de multe de luat în considerare, în special durerea și gândul că ceva nu va merge bine. Si există o mulțime de moduri de a te liniști :) - iata 11 modalitati.

vei citi:
Cursuri de pregătire pentru naștere
Alege un plan de naștere
Citește o carte
Fii în formă
Vorbește cu cineva, oricine
Femeile sunt făcute să aibă copii
Alege un medic sau o moașă în care ai încredere
Fii pregatită
Sprijinul familiei
Doar respiră
Roagă-te

11 modalitati de a scapa cu adevarat de frica nasterii

1. Cursuri de pregătire pentru naștere

In timpul sarcinii participa la un curs de pregatire pentru nastere. Acest gen de cursuri este cel mai eficient mod de a scăpa de frica acestei experiențe. Acolo vei afla la ce să te aștepți și cum să treci prin întreaga încercare cât mai ușor posibil. Dacă nu ai timp să mergi fizic la un curs, poți urma unul online. Veți învăța absolut tot ce trebuie să știi și te va ajuta enorm.

2. Pregateste-ti un plan de naștere

Planificarea este totul și comunicarea personalului la ceea ce te aștepți și cum vrei să decurgă lucrurile va face ca totul să meargă mai ușor. După ce ai urmat cursul prenatal, poți începe să creezi planul de naștere.

Citeste aici Planul de nastere. Iata de ce este cu adevarat o necesitate si trebuie pregatit

Citește o carte despre nastere

Citirea unei cărți bune despre naștere este, de asemenea, o altă modalitate excelentă de a te familiariza cu ceea ce se va întâmpla în timpul travaliului și nașterii. Poate fi ghidul tău de referință și reasigurare atunci când ai întrebări.

Fii în formă

O mămică în formă are parte de o naștere mai scurtă și mai puțin dureroasă. Fa miscare in fiecare zi. Poti urma un program de fitness pentru gravide.

Vorbește cu alte mamici

A vorbi cu alte mamici - te poate ajuta să te simți mai bine. Poti sa le pui multe intrebari si poti afla raspunsuri la multe întrebări care te macină și asta ajută mult. Te asteptam pe forumul Desprecopii sau pe Grupul nostru despre sarcina: Gravide la prima sarcina ❤️ Grup de suport 💗 oficial Desprecopii

Asigură-te că te înconjori de prieteni și familie care sunt dispuși să te asculte și să te consoleze atunci când ai nevoie.

Tine minte: femeile sunt făcute să aibă copii

Știu că ai auzit câteva povești de groază, le auzim cu toții, dar majoritatea femeilor nasc fără probleme. Corpul tău va prelua controlul și își va face treaba, așa că încearcă să nu-ți faci griji și să ai încredere.

Alege un medic sau o moașă în care ai încredere

Găsirea medicului sau a moașei potrivite poate fi un drum lung. Nu alege imediat pe nimeni. Caută recenzii înainte de a te decide. Asigură-te că este cineva care te liniștește și pare cu adevărat empatic. Cineva care pare în conformitate cu convingerile tale despre naștere va fi susținător.

Acest lucru te va ajuta foarte mult, la urma urmei, vei petrece mult timp cu ei și vrei să fii sigur că este cineva în care poți avea încredere.

De asemenea, o Doula poate contribui la furnizarea sprijinului emoțional și fizic în timpul procesului de naștere și multe femei consideră că prezența lor este neprețuită. Acestea oferă adesea ameliorarea durerii și confort mamei în ceea ce privește tehnicile de masaj, respirație și relaxaree.

Fii pregatită cu geanta

Dacă ai geanta de spital pregătită cu mult timp în avans, vei fi mai calmă. Știi că ai totul pregătit dacă se întâmplă ceva.

In cazul in care veti naste intr-un spital de stat, lista de mai jos se poate dovedi extrem de utila.

Sprijinul familiei

Sprijinul familiei este esențial. Asigură-te că te înconjori de prieteni și familie care sunt dispuși să te asculte și să te consoleze atunci când ai nevoie.

Invata sa respiri

Sună suficient de simplu. Dar atunci când suntem nervoși sau absolut panicați, de multe ori ne ținem respirația.

Așadar, să fii conștientă de respirația ta și să exersezi înainte de ziua cea mare este o idee bună. CIteste Travaliul si lectiile de yoga: O nastere mai usoara este la doar o respiratie distanta

Roagă-te

Rugăciunea este un mare confort pentru mulți și te poate ajuta. Rugăciunea zilnică te va face să te simți mai pregătită pentru ceea ce urmează.

Asadar, principalul lucru este să urmezi un curs prenatal, să îți configurezi un plan de naștere, să fii în formă și pregătită pentru ziua cea mare și să ai sprijinul potrivit mereu aproape de tine.

Aceste lucruri te vor ajuta. A fi pregătită face toată diferența din lume!
Mult noroc dragă mami și bucură-te de puiul tău!

Cititi si verificati lista, inlaturati sau bifati elementele pe care le-ati indeplinit sau pe care nu le considerati necesare, adaugati lucruri de care credeti ca veti mai avea nevoie completand la final casuta de text si apasand tasta ENTER, apoi printati listuta sa o aveti mereu la indemana! Nimic mai simplu si de ajutor.

Nașterea fără frică: de ce FRICA este egală cu DUREREA la naștere

Când am aflat pentru prima oară că sunt însărcinată, pe lângă încântare am fost și complet îngrozită. Nu ideea de a avea și de a crește un copil m-a îngrozit, ci ideea de a da NAȘTERE!

Și apoi, într-o zi, am avut o conversație cu o alta mamica în timp ce eram la un curs, care mi-a spus că a avut o naștere fără durere, fără medicamente. FĂRĂ DURERE?! FĂRĂ CALMANTE?! Cum este posibil?!

Despre pregatirea pentru maternitate - ce trebuie luat la spital, mai cititi

Bagajul pentru maternitate: liste de verificat
Pe ultima suta de metri inaintea nasterii, cum ne pregatim pentru acea zi

Forumul despre nasteri

Pentru discutii si intrebari despre nastere, medici, spagi, clinici medicale private, nasterea la stat si alte experiente despre nastere - va asteptam pe forumul NASTEREA UNEI STELE.

autor: Desprecopii  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com © 2024

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII