In vizita la doamna Răceala in trimestrul doi: despre anticorpi Covid si imunitate - jurnal de sarcină

In vizita la doamna Raceala in trimestrul doi: despre anticorpi Covid si imunitate - jurnal de sarcina

In vizita la doamna Răceala in trimestrul doi: despre anticorpi Covid si imunitate - jurnal de sarcină

Buna ziua! Astazi se implinesc 21 de saptamani si 7 zile. Fetita pare ca sta bine in burtica, este vioaie, se misca si comunicam in fiecare zi. Luni voi avea morfologia fetala de trimestrul 2 si deja au aparut emotiile, sper sa fie totul bine, mai ales ca doctorul care ma urmareste m-a indrumat sa merg la altcineva, dupa care sa ii trimit rezultatele si sa stabilim urmatoarea intalnire.

Cu siguranta un alt punct de vedere nu strica. Doar ca na, mereu schimbarile ne fac sa ne punem semne de intrebare sau sa fim in alerta.

- vei citi:
În vizită la doamna Răceală
Moldaminul zbura pe geamul de la baie
Pentru mine masca nu a fost o corvoada
Am conceput copilul cu anticorpi Covid
Se pare ca luna mai, este luna racelilor
Nu este bine sa avem asteptari de la nimeni
Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Jurnal de sarcina

- fragmente din jurnalul de sarcina al mamicii MaryDor - material publicat pe sectiunea de bloguri de la Desprecopii

În vizită la doamna Răceală

As dori sa scriu in jurnalul de sarcina despre o experienta recenta pe care o numesc "in vizita la raceala". Nu stiu despre altii, dar de cand m-am nascut am fost prietena buna cu doctorii. Chiar la 1 an si cateva luni era sa mor din cauza unui blocaj renal identificat tarziu (survenit in timpul unei raceli tratate cu medicamentul gresit, administrat de doctor, care a inrautatit starea generala) iar injectia cu penicilina a fost salvarea mea. Pana la 18 ani racelile nu erau usoare ci cu anumite complicatii care ma doborau la pat, astfel incat am fost indopata cu antibiotice si fel de fel de pastile, multe injectii cu Moldamin, tratamente babesti s.a.

Moldaminul zbura pe geamul de la baie

Tin minte si un moment amuzant legat de injectii... dupa o cura de 3 luni cu Moldamin, imi mai ramasese vreo 5 injectii, din cauza unor schimbari la serviciu mama nu a mai putut merge cu mine sa mi se faca injectiile, asa ca sarcina mi-a revenit mie. Eu, desi satula de injectii, am promis ca ma voi duce la circa (care era la o statie distanta de casa). Dar, nu stiu ce copil in clasa a 2-a s-ar duce singur sa i se faca injectii. Dar ma bucur totusi ca mama a avut incredere in mine :)). Asa ca in fiecare zi, cate o fiola cu Moldamin zbura pe geamul de la baie, nu am scapat de toate odata ca altfel nu mai era credibil.

Pentru mine masca nu a fost o corvoada

Psihicul meu s-a echilibrat abia cand am plecat de acasa si am luat-o pe propriul drum. De atunci racelile erau usoare cand apareau si nu la fel de dese ca inainte. Dar totusi ramasesem cu sistemul imunitar slabit, el cu greu a fost echilibrat. S-au declansat si anumite boli cronice, care in prezent nu ma mai deranjeaza, sunt acolo, dar nu mai sunt active. Daca cineva imi tusea in fata, peste cateva zile apareau simptomele neplacute ale racelii. Dar de atunci si pana acum, niciodata nu a mai fost nevoie de medicamente pentru raceala, sau antibiotice cand era ceva infectios (de fapt nici nu am mai avut astfel de episoade) si totul tratam naturist cu ceaiuri, miere, tincturi...

De aceea, pentru mine regula cu masca din timpul pandemiei nu a fost o corvoada, dimpotriva, a fost un mare beneficiu pentru imunitatea mea si nu cum o blamau multi ca mai rau ar face. Probabil facea rau daca si psihicul o vedea ca pe un dusman, dar eu o vedeam ca pe un aliat si atunci ma proteja, mai ales cand eram in mijloacele de transport si erau anumite persoane care isi dadeau masca jos sa tuseasca/stranute.

Am conceput copilul cu anticorpi Covid

Pana la sfarsitul anului 2020 cand am luat covid de la parinti (cu ei stateam fara masca, de altfel cu oricine ma intalneam la el acasa), nu am avut absolut nicio raceala de niciun fel, cum se intampla cu 1 an in urma cand 2 - 3 tot trebuia sa am.

Deci am conceput copilul si cu o imunitate puternica si cu anticorpi pentru covid. Inainte de Paste imi facusem dozarea de anticorpi si chiar nu ma asteptam sa am 200 si ceva dupa atatea luni de la boala. Sotul in schimb, pentru ca a facut o forma mai usoara decat mine, are doar 25. Aveam impresia ca odata cu aceasta pandemie, obiceiurile oamenilor privind regulile sanitare se vor schimba si vor deveni mai responsabili si mai constienti de faptele lor. Dar de cand am ramas insarcinata, m-am lovit de o multime de situatii ciudate.

Desi prietena mea care are 2 copii, stie faptul ca nici inainte nu stateam bine cu imunitatea si ma feream de oameni raciti, acum cu atat mai mult. De fiecare data cand trebuia sa ne intalnim si copiii erau raciti, la fel si ea, am amanat intalnirea. O data m-a pacalit si a zis ca i s-a declansat nu stiu ce alergie, dar de fapt era racita in toata regula, ca abia vorbea. Dar bebelusa m-a protejat, nu am avut nimic. De 2 ori m-am lovit de situatia cand copiii si sotul erau raciti si nu mi-a zis inainte. Deci copiii stateau pe langa mine, cel mare tusea spre mine, tot ce atingeam prin casa era contaminat, plus aerul se simtea greu. Am trecut peste, dupa 2 zile am avut niste simptome de raceala dar care nu au avansat. Se pare ca bebelusa mea m-a protejat din nou.

► Citeste si: Cand esti racita si insarcinata, ce e de facut?

Se pare ca luna mai, este luna racelilor

Chiar am citit un articol de curand in care scria ca bebelusul are 6 super abilitati, printre care si vindecarea mamei lor din uter, imbunatatindu-le sistemul imunitar.  Ulterior imi spune degajata ca e posibil ca sotul sa fi avut covid de fapt, dar nu se testase, ii spusese un terapeut. Am ramas putin uimita ca eu fusesem la ei acasa in acea perioada, dar am si respirat usurata ca nu am avut nimic. De curand, o alta pereche de prieteni cu copii cu care urma sa ma vad, mi-au spus ca sunt raciti toti, prin tel se simtea vocea infundata, sfarcaieli s.a, stiind ca pe langa injectiile Clexane mai iau si antibiotice, plus alte pastile si vitamine, am decis sa amanam vizita pana le trece complet. Se pare ca luna mai, este luna racelilor (am auzit de multe cazuri).

Nu este bine sa avem asteptari de la nimeni

Dar zilele astea am avut parte de o alta surpriza tot din partea prietenei cu care am patit-o prima data. Senina ma invita la ea acasa ca nu ne vazusem de vreo 2 saptamani. Cand ajung la ea, toti super raciti (sotul + copiii). Dupa 2 zile am inceput sa am o stare de moleseala, greata inexplicabila, plus stranutat des, probabil organismul meu se confrunta cu ceva dar azi vad ca e mai bine. Inca o data m-a salvat bebelusa din burtica. Eu am incercat cu frumosul si am zis ca vreau sa evit racelile, in perioada asta, mai ales ca a fost si ea in situatia mea la randul ei si asteptam o mai mare empatie in privinta asta, nu sa fiu pacalita. Probabil e si vina mea, ca nu am actionat mai radical, sa fi facut cale intoarsa cand am vazut unde intru. Inteleg ca e antivaccin in general, si crede ca totul e doar la nivel de minte. Ii respect parerile, fiecare are dreptul si este liber sa creada in ce vrea, sa adopte nu stiu ce stil de viata doreste. Posibil sa se declanseze psihic anumite chestii, dar asta nu inseamna sa ii obligam pe altii sa gandeasca la fel, sa facem experimente si sa ii expunem crezand ca ei au psihicul tare s.a. Cred ca orice om oricat de puternic ar fi, daca organismul ii este expus mereu la ceva contagios, poate 1 data, de 2 ori nu se intampla dar a 3a oara il prinde din urma.

Cei care nu ma cunosc prea bine ma percep ca fiind o persoana rece, serioasa, care ia regulile prea in serios, dar celor apropiati le acord mai multe sanse de obicei, sunt mai intelegatoare si probabil de aceea s-a ajuns unde s-a ajuns. De data asta voi avea o discutie mai serioasa, daca nu i s-a parut asa pana acum, si voi incerca sa fiu mai radicala, fara sa lezez relatia noastra care in general este buna. Am copilarit impreuna, deci ne cunoastem de 20 si ceva de ani... aveam alte asteptari cunoscandu-ne atat de bine. Dar inca o data s-a dovedit faptul ca nu este bine sa avem asteptari de la nimeni (sa nu avem dezamagiri), nici sa avem prea multa incredere in discernamantul lor.  ;))

► Citeste si: Coronavirus in sarcina

Autor - MaryDor, o mamica de la Desprecopii - publicat aici


Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Geanta Bebelusului este un proiect de suflet pentru gravidute, sustinut de Desprecopii. Cele 40 de saptamani de sarcina constituie cel mai frumos anotimp al unei femei.

Si pentru ca ele trec asa de repede, dar si asa de intens - te invitam sa pastrezi cate ceva din memoria lor. Fa-ti timp cateva minute pe zi - si scrie despre tot ce simti in cel mai special Jurnal de sarcina de pe net. In schimbul acestor amintiri unice, vei primi un cadou special de la noi: GEANTA BEBELUSULUI citeste aici detaliile.

Despre dezvoltarea bebelusului in burtica, in timpul sarcinii, cititi:

 Cat de curand puteti auzi bataile inimii bebelusului? \
In burtica mamei: miscarile si programul de lucru al locatarului drag

In burtica mamei: ce aude bebelusul
Sarcina pe saptamani, calatoria fructului catre nastere
Bebelusul din burtica: Primele batai de inima

Retardul de crestere intrauterina

Sapte pacate ale sarcinii

Principalele etape ale dezvoltarii fetale

Sarcina gemelara (cu gemeni), ingrijiri la dublu

Noua luni... in mintea unui barbat

Miscarile fetale, primele semne ale bebelusului in burtica

Dopul gelatinos

Ce culoare vor avea ochii bebelusului?

Odiseea sarcinii in 40 de saptamani sau sarcina pe saptamani

Sarcina (Intrebari & Raspunsuri)

Momente cheie in sarcina

Sarcina prelungita

Cand vine barza?

Calculul datei nasterii

Despre data conceptiei sau cand exact se va naste copilul?

Dezvoltarea intrauterina a bebelusului

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII.  Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

► Descarca aplicatia pentru sisteme Android aici: Odiseea Sarcinii.

 Descarca aplicatia pentru IOS aici: Odiseea Sarcinii. 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Aprilie 2021)

Vino pe grupul nostru secret - JURNAL DE SARCINA

autor: Desprecopii - toate drepturile rezervate (c) 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII