Pepenele verde: iată când putem să oferim și in cel fel acest fruct bebelușului - recomandări

Pepenele verde: iata cand putem sa oferim si in cel fel acest fruct bebelusului - recomandari

Pepenele verde: iată când putem să oferim și in cel fel acest fruct bebelușului - recomandări

Pepenele verde este un fruct răcoritor, perfect într-o zi fierbinte de vară. De asemenea, este bogat în vitamine și antioxidanți și conține 92% apă. Aceasta îl face o alternativă sănătoasă la băuturile răcoritoare și sucurile de fructe cu zahăr.

Pe măsură ce bebelușul crește și experimentează gusturi și texturi noi, este posibil să simți că este timpul să introduci alimente solide, cum ar fi pepenele verde. Pepenele verde este o gustare delicioasă, hrănitoare, de care unii bebeluși se bucură.

Dar înainte de a-i servi bebelușului o felie, există câteva lucruri pe care ar trebui să le știi.

vei citi:
Pepenele verde pentru bebeluș
Servirea pepenelui verde unui bebeluș
Ce pepene verde sa cumpar?
Alergiile bebelușului la pepenele verde

Pepenele verde pentru bebeluș

Când introduci alimente noi bebelușului, este important să aștepți până când bebelușul se poate descurca cu textura. Vârsta potrivită pentru introducerea solidelor depinde de copil și de tipul de mâncare. Majoritatea bebelusilor sunt gata pentru a primi bucatele de pepene verde copt - in jurul varstei de 7-8 luni.

Înainte de a-i oferi aceste gucatele mici, trebuie să iei în considerare mai mulți factori. Bebelușul are destui dinți pentru a se descurca cu aceste muscaturi?  Bebelusul își mestecă bine mâncarea înainte de a înghiți? Din aceste motive, nu ar trebui să introduci pepenele verde sau alte solide prea devreme.

Servirea pepenelui verde unui bebeluș

Pepenele verde are o textură moale și apoasă, ușor de mușcat și de înghițit. Dar nu uita, bebelușul este mic și încă descoperă cum să mănânce diferite tipuri de alimente.

Asigură-te că-l tai în bucăți mici pentru a evita orice pericol de sufocare. Dacă servești bucăți mari, bebelușul tău poate pune întreaga bucată în gură și poate înghiți fără să mestece.

pepene la bebelusi

Există diferite modalități de a servi pepenele verde.
Dacă bebelușul nu are probleme la mestecat, poți tăia pepenele verde în bucăți mici, de dimensiunea degetului. Asigură-te că stai cu ochii pe el în timp ce mănâncă.

O altă opțiune este zdrobirea pepenelui și utilizarea unui alimentator de tip suzetă.

Pentru a reduce riscul de sufocare, bebelușul trebuie să stea întotdeauna în șezut în timp ce mănâncă. De asemenea, verifică cu atenție fiecare bucată de pepene verde înainte de a o servi. Vrei să te asiguri că nu există semințe.

Pepenele verde ajută la digestie

Fructul este, de asemenea, bogat în fibre dietetice, care ajută la prevenirea constipației și favorizează digestia la copil.

Consumul de fructe și legume bogate în apă și fibre, inclusiv pepenele verde, poate fi foarte util pentru promovarea mișcărilor normale ale intestinului.

Ce pepene verde sa cumpăr?

După ce decizi că bebelușul este pregătit pentru pepenele verde, este mai bine să-l cumperi proaspăt. Unele magazine alimentare vând pepene verde tăiat, dar prezintă un risc de contaminare cu Salmonella sau E. coli.

De asemenea, poți găsi suc de pepene verde la unele magazine, dar acesta nu este recomandat copiilor. Sucul de pepene verde crește riscul apariției cariilor dentare.

Alergiile bebelușului la pepenele verde

Alergiile alimentare sunt principala preocupare atunci când introduci bebelușului un aliment nou.

Medicii recomandă în general alăptarea exclusivă în primele patru până la șase luni, dacă este posibil. Alimentele complementare pot fi introduse de obicei între 4 și 6 luni. Discută cu medicul pediatru pentru a veni cu un plan de a introduce noi alimente bebelușului.

Este important să-ți privești copilul mâncând. Atenție la semne ale unei reacții alergice la fruct.

Pentru a ajuta la identificarea unei posibile reacții alergice, nu introdu în același timp pepene verde și un alt aliment nou. Asta pentru că nu vei ști dacă simptomele alergice ale bebelușului au fost declanșate de pepenele verde sau de un alt aliment.

Discută cu medicul pediatru dacă bănui că bebe ar putea fi alergic. Semnele unei reacții alergice la pepenele verde pot include:

eczemă;
diaree;
vărsături;
amețeală;
nas care curge.

De asemenea, bebelușul poate dezvolta o erupție cutanată după ce a consumat pepene verde din cauza naturii acide a alimentelor. S-ar putea să nu fie o alergie. Totuși, ar trebui să discuți cu medicul copilului dacă bebelușul prezintă semne de reacție.

Odată ce bebelușul este pregătit, servirea pepenelui drept gustare este benefică pentru creșterea și dezvoltarea sa.

Vitamina C din pepenele verde poate ajuta la întărirea sistemului imunitar al bebelușului, care îl poate ajuta să lupte împotriva bolilor precum răcelile și infecțiile urechii. Vitamina A poate ajuta bebelușul să dezvolte o piele mai sănătoasă și dinți mai puternici.

Discută cu medicul copilului dacă ai întrebări sau nelămuriri.

Beneficiile nutriționale ale pepenelui verde pentru bebeluși

Pepenele verde este bogat în micronutrienți, cum ar fi vitaminele și mineralele, care vor ajuta copilul să crească și să se dezvolte.

De exemplu, pepenele verde are mai mult de 470 micrograme de beta caroten per cană. Beta carotenul este un antioxidant important pe care organismul îl transformă în vitamina A. Obținerea suficientă a vitaminei A ajută ochii bebelușului să se dezvolte și este necesară ca plămânii, rinichii, inima și sistemul imunitar să funcționeze corect. A-i da copilului pepene verde îi poate oferi vitaminele de care are nevoie pentru a rămâne sănătos.

Pepenele verde este, de asemenea, o modalitate ușoară de a te asigura că bebelușul rămâne hidratat. Mai ales în lunile mai calde, este important să te asiguri că bebelușul bea suficiente lichide. Pepenele verde este mai mult de 90% apă. Dacă copilul devine agitat sau nu îi place să bea apă, hrănirea lui cu pepene verde îl poate ajuta să obțină lichidele de care are nevoie.

 

Introducerea fructelor in alimentatia bebelusului: ghid practic pe luni

In timpul diversificariii e bine sa ai la indemana acest ghid de introducere a fructelor in alimentatia bebelusului.

La inceputul diversificarii, stim ca toate mamicile au aceleasi intrebari, cand, ce introducem in alimentatia bebelusului? De la ce varsta are voie si alte alimente? Haideti sa o luam treptat si sa vedem in primul rand cu ce fructe putem incepe diversificarea, si ce introducem dupa cateva sapamani, luni, ce are si ce nu are voie pana la o anumita varsta. Spor in diversificare :)

Citeste mai departe <<AICI>>

Introducerea legumelor in alimentatia bebelusului: ghid practic pe luni

Diversificarea bebelusului este un moment emotionant pentru parinti. Este un mare pas inainte pentru copilul vostru, intr-o lume noua, plina de gusturi si texturi. Primele alimente oferite bebelusului trebuie sa fie usor de digerat si sa nu provoace alergii. Nu fiti tentati sa adaugati sare sau zahar in mancarea bebelusului! Nu are nevoie! Putin ulei este suficient. Sarea poate afecta rinichii iar zaharul este cu atat mai nesanatos, provocand si dependenta de dulce - vezi GHIDUL introducerii legumelor in alimentatia BEBELUSULUI aici.

 

Alergiile la bebelusi

Cum pot spune daca bebelusul meu are o alergie sau doar o raceala?

Ar putea fi dificil sa se faca diferenta intre o raceala si alergii la bebelusi dar exista totusi citeva semne de diferentiere. Daca se pare ca bebelusul dvs este racit aproape tot timpul, atunci exista posibilitatea ca el sa aiba de fapt o alergie nazala (cunoscuta si sub numele de rinita alergica). Racelile trec de obicei in perioade cuprinse intre o saptamina si 10 zile citeste in continuare aici.

Citeste si: Reactii la alergiile alimentare

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII