Importanța echipei medicale la naștere: echipa care iți dă siguranță și încredere

Importanta echipei medicale la nastere: echipa care iti da siguranta si incredere

Importanța echipei medicale la naștere: echipa care iți dă siguranță și încredere

Corpul femeii a fost special conceput pentru a putea purta timp de nouă luni o nouă viață în plin proces de dezvoltare, ca mai apoi să aducă pe lume un bebeluș minunat, sănătos și fericit. Perioada în care copilul se dezvoltă în uterul tău, poate fi una foarte solicitantă, cu urcușuri și coborâșuri, de altfel perfect normale, din punct de vedere emoțional și fizic.

În acest timp îți este indispensabil sentimentul de siguranță, pe care trebuie să ți-l ofere în primul rând partenerul de viață, iar mai apoi echipa pe care ai ales-o pentru supravegherea sarcinii și naștere. Pentru ca senzația de confort și încredere să își facă simțită prezența atunci când naști, oamenii care vor fi lângă tine trebuie să dea dovadă de  profesionalism, experiență și empatie. La Maternitatea din cadrul Spitalului Băneasa găsești aceste caracteristici în fiecare dintre cei care îi alcătuiesc colectivul.

veti citi
Siguranță în cadrul Spitalului Regina Maria Băneasa
O echipă puternică pentru o naștere în siguranță
Rolul moașei la naștere
Rolul medicului ginecolog
Rolul medicului anestezist la naștere
Medicul neonatolog

Nasterea unui bebelus: nevoia de siguranta, confort, calm si dragoste

Este de preferat ca nașterea să se desfășoare într-un mediu care îi crează gravidei senzație de confort și siguranță. Nașterea, ca proces fiziologic, este alimentată de hormoni. Aceștia, la rândul lor, sunt puternic influențați de emoțiile femeii care trece prin acest proces. Este de dorit ca aceste emoții să fie unele pozitive, generate de senzația că nașterea se realizează într-un mediu care îi oferă certitudine.

Calmul și dragostea se numără printre factorii care ajută la contractarea uterului. De aceea nu ar trebui să fie o surpriză când îți spunem că un mediu îmbogățit de aceste sentimente va proteja viitoarea mamă, cât și bebelușul, de dificultăți suplimentare. Indicii externi de siguranță amintiți mai sus vor permite nașterii să funcționeze optim și să protejeze creierul de traume. (i)

Siguranță în cadrul Spitalului Regina Maria Băneasa

Bineînțeles, pentru fiecare femeie în parte, acești factori pot fi diferiți. Unele se vor simți în siguranță alături de mama lor, altele alături de partener, unele vor vrea să danseze, pe când altele vor vrea să stea acoperite cu pătura până în gât. Ne-am gândit să îți vorbim astăzi despre Spitalul Băneasa, care face parte din Rețeaua Privată Regina Maria. De ce? Pentru că suntem siguri că aici vei găsi absolut toți factorii care îți asigură o naștere confortabilă și în siguranță.

Spitalul Băneasa a fost acreditat de către Joint Commission International (JCI) în anul 2014 pentru calitatea ingrijirii si siguranta pacientilor. (ii) Organizația menționată este cea mai prestigioasă din lume prin impunerea strandardelor pentru grija și siguranța pacientului. Atestarea dată de aceasta aduce după sine respectul Organizației Mondiale a Sănătății.

Pacientele care aleg să nască aici, sunt îngrijite în permanență de personal medical dedicat, instruit și echipat corespunzător. Echipa întrunește toate măsurile de siguranță atât de necesare acestui moment important din viața oricărei femei. Precizia are prioritate pentru întregul persona. Astfel, igiena mâinilor este regulă de aur și dezinfecția corectă a tuturor spațiilor este asigurată ori de câte ori este necesar.

Spitalul Băneasa se bucură de prezența unor medici care au făcut premiere medicale de excepție. Instituția medicală dispune de departamente integrate și a primit cea mai bună evaluare a medicilor ginecologi cu privire la siguranța pacienților și încrederea în asistența la naștere. Ba mai mult, este cea mai apreciată maternitatea privată și de către medici. Aici, atât mama cât și bebelușul se află în condiții de maximă siguranță, deoarece există cinci linii de gardă 24/7, implicate total pentru a răspunde cu promptitudine nevoilor tale. (iii)

O echipă puternică pentru o naștere în siguranță

Pentru ca senzația de confort și încredere să își facă simțită prezența atunci când naști, oamenii care vor fi lângă tine trebuie să dea dovadă de  profesionalism, experiență și empatie. La Maternitatea din cadrul Spitalului Băneasa găsești aceste caracteristici în fiecare dintre cei care îi alcătuiesc colectivul. Experții medicali își cunoasc rolul cu desăvârșire, pentru a te ajuta să îți aduci pe lume copilul în condiții de maximă siguranță.

dr.Cristina Zaciu - Regina Maria
foto: dr. Dana Cristiana Zaciu - Medic primar Neonatologie, Spitalul Baneasa, Regina Maria

Rolul moașei la naștere

Moașa este un cadru medical și multe femei aleg să nască în prezența acesteia pentru a experimenta nașterea ca pe un proces cât mai natural posibil. Câteva dintre activitățile pe care le presupune această meserie sunt: (iv)

• Consilierea pentru planificare familiară și asigurarea unei bune informări;
• Diagnosticarea și supravegherea unei sarcini normale;
• Supravegherea evoluției unei sarcini normale;
• Asigurarea pregătirii complete pentru naștere prin informarea viitorilor părinți;
• Îngrijirea și asistarea mamei în timpul travaliului și monitorizarea fătului;
• Asistarea nașterii normale;
• Recunoașterea, la mamă sau la copil, a unor semne anormale care necesită intervenția medicului specialist;
• Îngijirea mamei în perioada post natală și acordarea sfaturilor;
• Acordarea îngrijirilor prescrise de medic.

Rolul moașei la naștere este unul deosebit de important. Blândețea, empatia  și totodată fermitatea de care aceasta trebuie să dea dovadă sunt atât de necesare pentru o bună desfășurare a nașterii.

Rolul medicului ginecolog

Nașterea este fenomenul care încheie perioada sarcinii. Este un eveniment deosebit de important și poate fi chiar plăcut, atunci când ești corect informată în legătură cu toate momentele care vor fi parcurse în orele de travaliu. Poți primi aceste prețioase informații de la medicul cu care dorești să naști. La Maternitatea din cadrul Spitalului Băneasa doctorul obstetrician-ginecolog te va ajuta să te pregătești pentru naștere și va fi lângă tine pentru ați aduce pe lume copilul.

Rolul medicului anestezist la naștere

Medicul anestezist este cel care ajută ginecologul să aducă un bebeluș pe lume. Rolul acestuia este extrem de important deoarece conferă siguranță pacientei prin oferirea opțiunii de lipsă a durerii. În funcție de alegerile pe care le faci pentru desfășurarea travaliului și a nașterii, la Maternitatea Băneasa ai posibilitatea de a opta pentru montarea unui cateter peridural de către medicul anestezist, care te va ajuta să rămâi conștientă dar fără durere. (v)
 
Anestezia poate ajuta la bunul mers al întregului proces, principalul ei scop fiind ca pacienta să simtă cât mai puțin disconfort.
În ultimii ani, a devenit una dintre cele mai sigure specialități și a dobândit standarde noi de siguranță. O anestezie de calitate îți va asigura controlul durerii și relaxarea profundă a musculaturii pentru ca tu să poți naște în cele mai confortabile condiții. În funcție de felul în care vei alege să naști, în urma consultării cu medicul tău ginecolog, anestezistul îți va administra un anumit tip sau combinație de anestezii. Vei primi explicații detaliate despre cum se va desfășura întreaga procedură. Așa că, nu trebuie să îți fie teamă, deoarece întreg personalul medical va fi alături de tine, pentru a-ți face nașterea cât mai frumoasă. (vi)

Medicul neonatolog

Poate multe mămici se întreabă ce se întâmplă cu bebelușul lor până când acesta ajunge la ele în salon. Neonatologia este știința care se ocupă cu studiul nou-născuților. Rolul medicului neonatolog este foarte important la naștere, deoarece acesta se ocupă de primul contact al copilului cu mama sa. El va participa întotdeauna la naștere și este întâiul medic care va evalua starea de sănătate a bebelușului tău.  Dacă el va considera că nu există nici un risc, atunci îți vei putea ține puiul în brațe chiar în primele momente după naștere. Bebelușul va fi dus apoi la secția de Neonatologie, unde i se va face o evaluare amănunțită a stării de sănătateca tu să îl poți  primi în rezerva ta pentru a încerca o primă alăptare. (vii)


foto: Dr. Alina Ilici - Medic primar neonatolog - Spitalul Baneasa, Regina Maria

Ca și orice viitoare mămică, știm cu siguranță că vrei ca tu și bebelușul tău să aveți parte de cea mai bună îngrijire. Importanța experienței și a devotamentului de care echipa medicală cu care alegi să naști trebuie să dea dovadă este foarte importantă, pentru a-ți crea sentimentele de siguranță și confort. Dincolo de acestea, îndeplinirea eficientă a rolului de către fiecare specialist la momentul nașterii, reprezintă primul pas spre o creștere sănătoasă și armonioasă a bebelușului tău.

► Citeste si:

Ce se întâmplă cu nou-născutul imediat după naștere: secția de neonatologie unde bebe are nevoie de cea mai bună îngrijire posibilă

Ce se întâmplă dacă bebelușul are probleme la naștere - când părintii și medicii trebuie să facă cele mai bune alegeri

Siguranța nașterii într-un spital privat din România: specialiștii, criteriile de siguranță și dotările care fac diferența

autor: Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate © 2021

Referințe:

(i) Human Rights in Childbirth. Iul 02, 2021.
(ii) Rgina Maria. Iul 02, 2021.
(iii) Regina Maria. Iul 02, 2021.
(iv) Regina Maria. Iul 02, 2021.
(v) Regina Maria. Iul 02, 2021.
(vi) Regina Maria. Iul 02, 2021.
(vii) Regina Maria. Iul 02, 2021.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII