Diabetul gestațional: cum se face testul de toleranță la glucoză - jurnal de sarcină

Diabetul gestational: cum se face testul de toleranta la glucoza - jurnal de sarcina

Diabetul gestațional: cum se face testul de toleranță la glucoză - jurnal de sarcină

Cred ca toata lumea a auzit despre diabetul gestational. Pentru acesta, exista un test care se face in saptamanile 24-28 de sarcina. De mentionat ca acest diabet nu are legatura cu diabetul clasic, de multe ori alimentatia nu joaca un rol atat de important precum conteaza varsta si mostenirea genetica, obezitatea, daca ati avut o nastere, iar copilul a avut peste 4,5 kg.

- vei citi:
Testul de toleranta la glucoza
Rezultatul testului de toleranta la glucoza
Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Jurnal de sarcina

- fragmente din jurnalul de sarcina al mamicii ZeeqZee - material publicat pe sectiunea de bloguri de la Desprecopii

Testul de toleranta la glucoza

Cred ca toata lumea a auzit despre diabetul gestational. Este un test care se face in saptamanile 24-28 de sarcina. De mentionat ca acest diabet nu are legatura cu diabetul clasic, de multe ori alimentatia nu joaca un rol atat de important precum conteaza varsta si mostenirea genetica, obezitatea, daca ati avut o nastere, iar copilul a avut peste 4,5 kg. Ei bine, eu am fost maxim de speriata, mai ales ca citeam pe tot soiul de forumuri cat de horror e analiza aia. Ei bine, n-a fost asa horror.

Citeste si - Testul de toleranta la glucoza si diabetul gestational

Procedura e urmatoarea: se bea un pahar de glucoza 75gr dizolvat in pu

tina apa, mie mi s-a dat o sticla de 0,33ml din care s-a amestecat si glucoza, restul sa il beau pe parcursul celor 2h. Se ia o analiza de sange, la rece, apoi se bea lichidul ala si la intervale de 1h se mai ia de doua ori sange. Intr-adevar a fost dulce, dar tolerabil. Unele organisme au reactii adverse la glucoza, pe mine medicul m-a sfatuit sa nu parasesc incinta laboratorului in cazul in care o sa mi se faca rau. De asemenea nu este indicat sa beti sau sa mancati nici inainte si nici dupa decat ce vi se da acolo pentru ca astea ar putea influenta valorile si prin urmare puteti primi un rezultat fals care nu ajuta pe nimeni.

Rezultatul testului de toleranta la glucoza

Rezultul analizei trebuie sa se incadreze in graficul de mai jos: Pe nemancate (normal < 92 mg/dl) La o ora (normal < 180 mg/dl) La doua ore dupa ingestia de 75 g glucoza (normal < 153 mg/dl). Daca o valoare nu se incadreaza, in functie de medic, se repeta analiza sau se pune direct diagnosticul de diabet gestational. Eu am avut noroc, analiza a iesit bine. Daca rezultatul nu ar fi bun se recomanda masurarea glicemiei inainte de masa si dupa 2h de la masa.

De asemenea, se recomanda si un plan alimentar sanatos. Multe femei cu diabet gestational vor naste copii sanatosi deoarece aceasta afectiune poate fi identificata la timp si tratata adecvat. Totusi, daca nu este diagnosticat si tratat cu cea mai mare atentie, diabetul gestational va duce la afectarea fatului si aparitia complicatiilor in cursul sarcinii, la nastere si imediat dupa aceea, dar si pe termen lung, evidente in copilarie sau la adultul tanar.

Nivelul crescut de glucoza pe care il primeste fatul prin intermediul placentei va stimula secretia de insulina pentru a scapa de acest surplus de zahar. Primind o cantitate de energie mai mare decat este necesar pentru crestere, fatul va depune surplusul sub forma de grasime si se va ingrasa, ajungand sa fie la nastere mai mare si mai greu decat este normal.

Asadar, aveti incredere in medici si nu sariti peste analizele pe care trebuie sa le faceti, niciun medic nuniti recomanda analize daca nu are diferite motive sau doreste sa excluda anumite probleme.

Autor - ZeeqZee, o mamica de la Desprecopii - publicat aici

Publicat pe blogurile gravidutelor de la Desprecopii - la categoria JURNAL DE SARCINA


Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Geanta Bebelusului este un proiect de suflet pentru gravidute, sustinut de Desprecopii. Cele 40 de saptamani de sarcina constituie cel mai frumos anotimp al unei femei.

Si pentru ca ele trec asa de repede, dar si asa de intens - te invitam sa pastrezi cate ceva din memoria lor. Fa-ti timp cateva minute pe zi - si scrie despre tot ce simti in cel mai special Jurnal de sarcina de pe net. In schimbul acestor amintiri unice, vei primi un cadou special de la noi: GEANTA BEBELUSULUI citeste aici detaliile.

Despre dezvoltarea bebelusului in burtica, in timpul sarcinii, cititi:

 Cat de curand puteti auzi bataile inimii bebelusului? \
In burtica mamei: miscarile si programul de lucru al locatarului drag

In burtica mamei: ce aude bebelusul
Sarcina pe saptamani, calatoria fructului catre nastere
Bebelusul din burtica: Primele batai de inima

Retardul de crestere intrauterina

Sapte pacate ale sarcinii

Principalele etape ale dezvoltarii fetale

Sarcina gemelara (cu gemeni), ingrijiri la dublu

Noua luni... in mintea unui barbat

Miscarile fetale, primele semne ale bebelusului in burtica

Dopul gelatinos

Ce culoare vor avea ochii bebelusului?

Odiseea sarcinii in 40 de saptamani sau sarcina pe saptamani

Sarcina (Intrebari & Raspunsuri)

Momente cheie in sarcina

Sarcina prelungita

Cand vine barza?

Calculul datei nasterii

Despre data conceptiei sau cand exact se va naste copilul?

Dezvoltarea intrauterina a bebelusului

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII.  Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

► Descarca aplicatia pentru sisteme Android aici: Odiseea Sarcinii.

 Descarca aplicatia pentru IOS aici: Odiseea Sarcinii. 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Martie 2022)

Vino pe grupurile noastre secrete Gravide la prima sarcina ❤️ Grup de suport 💗 oficial Desprecopii si JURNAL DE SARCINA

autor: Desprecopii - toate drepturile rezervate (c) 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII