Un an dupa o sarcină oprită in evoluție. Acum am 35 de săptămani: experiența mea prin frică și ne-încredere - jurnal de sarcină

Un an dupa o sarcina oprita in evolutie. Am 35 de saptamani - experienta mea prin frica si ne-incredere - jurnal de sarcina

Un an dupa o sarcină oprită in evoluție. Acum am 35 de săptămani: experiența mea prin frică și ne-încredere - jurnal de sarcină

Exista momente in viata cand ne uitam inapoi si resimtim tristete si disperare. Asa am simtit eu acum 2 zile, cand se implinea un an de la sarcina oprita in evolutie.

...Dupa ce m-am dus cu toate analizele, inclusiv ale sotului (era la fel de determinata ca mine sa afle ce s-a intamplat), mi-a dat verdictul: aveam trombofilie complexa. Boala secolului intre femei, care este suspectul nr. 1 pentru sarcini oprite in evolutie. Chiar si dumneaei era revoltata: "Cum sa lasi mamica sa treaca prin 5 avorturi si apoi sa o trimiti la endocrine, in loc de hematologie?!" Da, cum? Nu mai aveam nevoie de nimic, important era ca gasisem motivul si, automat, solutia. E de mentionat ca sarcina se oprise in septembrie, iar noi incercam sa raman gravida din nou de 3 luni pana la vizita la medicul endocrinolog.

- vei citi:
1 an de la sarcina oprita in evolutie
Motivul? Asa a fost sa fie
Singura persoana care poate face ceva pentru mine sunt eu
Aveam trombofilie complexa
35 de saptamani si 5 zile de sarcina
Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Jurnal de sarcina

- fragmente din jurnalul de sarcina al mamicii AleksaCraciun  - material publicat pe sectiunea de bloguri de la Desprecopii

1 an de la sarcina oprita in evolutie

Eram la Maternitatea din oras, cand mi s-a spus ca nu ii bate inima fatului, dupa ce am asteptat de la 8 dimineata pana la 13 sa fiu preluata. M-am blocat si totul era o comedie proasta in jurul meu.

Motivul? "Asa a fost sa fie. O malformatie congenitala, probabil."

Mi-am adunat tot sangele rece si am plecat de acolo cu un plan bine pus la punct, propunandu-mi sa nu ma multumesc cu un "asa a fost sa fie". Suntem in secolul 21, trebuia sa fie o explicatie logica, un motiv medical valid. Ne-am adunat toate finantele de care dispuneam si am apelat la sistemul privat, deoarece spitalul de stat ne lasase un gust amar si pe mine cu toate emotiile blocate. Am mers la cel mai bun medic ginecolog din Prahova, vestita pentru fertilizarile in vitro si pentru faptul ca a indeplinit visul de a fi parinti multor cupluri.

Dupa un examen Papa-Nicolau mai detaliat, mi-a zis ca e in regula, ca pot incerca sa raman gravida si, vedem, daca se opreste iar sarcina, mai fac alte teste. In mintea mea s-a aprins beculetul de panica: "Dar de ce nu le fac acum, inainte de a ramane gravida? De ce sa trec iarasi prin trauma de a pierde inca o sarcina?"

Singura persoana care poate face ceva pentru mine sunt eu

Atunci am ajuns la concluzia ca singura persoana care poate face ceva pentru mine sunt eu. Si de atunci, Dumnezeu a asezat lucrurile in asa fel si mi-a adus in cale oamenii potriviti, ca sa pot afla ce s-a intamplat si ca sa pot avea o solutie medicala sa nu mai pierd sarcini. Cu ajutorul unei bune prietene am stiut ce tip de test sa cer pentru trombofilie, am facut analize pentru toxoplasmoza, lysteria, tot ce putea determina oprirea unei sarcini.

De preeclampsie nu putea fi vorba, sarcina se oprise la 6 saptamani. Am ajuns la un medic endocrinolog extraordinar, culmea, dintr-un spital de stat. A fost o experienta minunata, care mi-a dat increderea ca mai exista oamenj devotati in meseria asta.

Citeste - Ce este trombofilia si de ce pare sa fie atat de populara in Romania?

Aveam trombofilie complexa

Dupa ce m-am dus cu toate analizele, inclusiv ale sotului (era la fel de determinata ca mine sa afle ce s-a intamplat), mi-a dat verdictul: aveam trombofilie complexa. Boala secolului intre femei, care este suspectul nr. 1 pentru sarcini oprite in evolutie. Chiar si dumneaei era revoltata: "Cum sa lasi mamica sa treaca prin 5 avorturi si apoi sa o trimiti la endocrine, in loc de hematologie?!" Da, cum? Nu mai aveam nevoie de nimic, important era ca gasisem motivul si, automat, solutia. E de mentionat ca sarcina se oprise in septembrie, iar noi incercam sa raman gravida din nou de 3 luni pana la vizita la medicul endocrinolog.

Un blocaj, asta aveam amandoi. O teama ca raman iar, ca ne bucuram si ca nu evolueaza sarcina. La 3 saptamani dupa ce am fost la endocrine, am vazut testul pozitiv. Dar parca nu ne venea sa credem. A trebuit sa fac BetaHCG ca sa ne dam voie sa ne bucuram. Normal ca prima vizita a fost la hematolog dupa confirmarea ginecologului. Alta persoana pe care Dumnezeu a adus-o in calea noastra a fost medicul ginecolog, recomandata de prietena mea cu trombofilie (despre care pot spune ca m-a dublu ajutat). Mi-am dat voie sa plang cand am auzit primele batai ale inimii si mi-am dat voie sa ma panichez pe parcursul sarcinii, cand bebita dormea si eu credeam ca nu mai misca. M-a linsitit de fiecare data.

35 de saptamani si 5 zile de sarcina

Azi, am 35 de saptamani si 5 zile de sarcina, cu o fetita cuminte si frumoasa pe drum, totul datorita oamenilor din jurul meu. Vizita la psiholog a ajutat si ea foarte mult. Altfel blocajul ramanea sau eu nu as fi putut sa ma bucur de sarcina, stand mereu cu teama ca o pot pierde sau ca nu misca. Si am avut teama asta de multe ori, dar am ales sa privesc realitatea. Si realitatea spune ca fac Clexane pentru a evita coagularea in fiecare zi, ca am un pui frumos in burtica si ca suntem rabdatori in asteptarea ei. Am scris acest articol in special pentru mamicile care pierd multe sarcini pentru ca "asa a fost sa fie" Am avut ghinionul sa pierd doar una. Si norocul sa aflu de ce. Cateodata, soarta noastra mai sta si in mainile noastre.

Cateodata e nevoie si de o a treia parere medicala sau poate chiar a patra. Si intotdeauna, vindecarea psihologica si spirituala este importanta ca sa devenim mediul potrivit, nu perfect, de crestere a puiului din burtica noastra. Sper sa va fie cu folos.

Autor - AleksaCraciun, o mamica de la Desprecopii - publicat aici


 

Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Geanta Bebelusului este un proiect de suflet pentru gravidute, sustinut de Desprecopii. Cele 40 de saptamani de sarcina constituie cel mai frumos anotimp al unei femei.

Si pentru ca ele trec asa de repede, dar si asa de intens - te invitam sa pastrezi cate ceva din memoria lor. Fa-ti timp cateva minute pe zi - si scrie despre tot ce simti in cel mai special Jurnal de sarcina de pe net. In schimbul acestor amintiri unice, vei primi un cadou special de la noi: GEANTA BEBELUSULUI citeste aici detaliile.

Despre dezvoltarea bebelusului in burtica, in timpul sarcinii, cititi:

 Cat de curand puteti auzi bataile inimii bebelusului? \
In burtica mamei: miscarile si programul de lucru al locatarului drag

In burtica mamei: ce aude bebelusul
Sarcina pe saptamani, calatoria fructului catre nastere
Bebelusul din burtica: Primele batai de inima

Retardul de crestere intrauterina

Sapte pacate ale sarcinii

Principalele etape ale dezvoltarii fetale

Sarcina gemelara (cu gemeni), ingrijiri la dublu

Noua luni... in mintea unui barbat

Miscarile fetale, primele semne ale bebelusului in burtica

Dopul gelatinos

Ce culoare vor avea ochii bebelusului?

Odiseea sarcinii in 40 de saptamani sau sarcina pe saptamani

Sarcina (Intrebari & Raspunsuri)

Momente cheie in sarcina

Sarcina prelungita

Cand vine barza?

Calculul datei nasterii

Despre data conceptiei sau cand exact se va naste copilul?

Dezvoltarea intrauterina a bebelusului

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII.  Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

► Descarca aplicatia pentru sisteme Android aici: Odiseea Sarcinii.

 Descarca aplicatia pentru IOS aici: Odiseea Sarcinii. 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Mai 2022)

Vino pe grupurile noastre secrete Gravide la prima sarcina ❤️ Grup de suport 💗 oficial Desprecopii si JURNAL DE SARCINA

autor: Desprecopii - toate drepturile rezervate (c) 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. ALINA
    ALINAtrimis la 22/3/2022

    Buna! Vreau sa intru in contract cu persoana care a scris articolul va rog.Multumesc!

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII