Placentofagia sau mancarea placentei: 4 motive pentru care aceste mame au mancat placenta bebelusului lor

Placentofagia sau mancarea placentei: 4 motive pentru care aceste mame au mancat placenta bebelusului lor

Placentofagia sau mancarea placentei: 4 motive pentru care aceste mame au mancat placenta bebelusului lor

Placentofagia este actul de a mânca propria placentă (sau placenta bebelușului, în funcție de cui îi atribui proprietatea).

A manca o placentă este ceva pe care mulți oameni l-ar considera a fi destul de revoltător, așa că de ce ai face-o?

Iată câteva dintre motivele pentru care niste mame au ales să manance placenta copilului lor după naștere:

 

vei citi:
A consumat plecenata din curiozitate
Pentru a ajuta la prevenirea depresiei postnatale
A consumat placenta pentru beneficiile nutriționale
A consumat placenta pentru îmbunătățirea lactației
Smoothie cu placentă
7 lucruri posibile de făcut cu placenta

De ce au mancat placenta aceste mamici ...

placenta

1. Aceasta mama a mancat placenta din curiozitate

Se pare că acesta a fost principalul motiv pentru care Coleen Rooney a făcut-o. Știa că nu este periculos să o mănânce și era curioasă să știe ce gust ar putea avea. Îi place foarte mult friptura tartar, astfel încât perspectiva de a mânca placentă crudă nu a fost ceva foarte nou. Coleej a fost moașă înainte de a avea copii și a întâlnit câteva femei care își consumaseră placenta crudă într-un smoothie. Astfel, a decis să facă același lucru (rețeta este la sfârșitul acestui articol dacă este cineva interesat!). Coleen a recunoscut că gust era destul de asemănător cu cel al unui smoothie normal. Poate puțin mai gros doar.

2. Aceasta mama a mancat placenta pentru a ajuta la prevenirea depresiei postnatale

Placenta conține niveluri ridicate de hormon eliberator de corticotropină (CRH), despre care se știe că reduce stresul. Dar dovezile științifice care să afirme că placentofagia reduce riscul depresiei postnatale sunt neconcludente. Cu toate acestea, trei sferturi dintre femeile intervievate într-un studiu au raportat o stare de spirit îmbunătățită după ce și-au consumat placenta.

În cazul lui Coleen, consumul placentei nu împiedicat-o să aibă depresie postnatală.

3. Aceasta mama a mancat placenta pentru beneficiile nutriționale

Se crede că ingerarea placentei ajută la refacerea nutrienților pierduți în timpul nașterii. Din nou, există foarte puține dovezi care să susțină acest lucru. Deși Coleen era mai puțin obosită după nașterea lui Sophie decât după cea a lui Jessica (când nu și-a mâncat placenta), au existat și alți factori care ar fi afectat acest lucru. S-a odihnit în pat o săptămână după nașterea lui Sophie, în loc să petreacă ore întregi lângă un pătuț de terapie intensivă. De asemenea, nu a avut grijile și stresul de a avea un copil grav bolnav la terapie intensivă, care a suferit o intervenție chirurgicală pe cord deschis a doua oară.

4. Aceasta mama a mancat placenta pentru îmbunătățirea lactației

Unele femei au raportat o creștere a lactației după ce și-au consumat placenta. Rezerva lui Coleen de lapte a fost mai bună a doua oară. Cu toate acestea, au existat atât de multe alte diferențe încât este aproape imposibil de spus dacă consumul placentei a avut vreun impact asupra acestui lucru.

În timp ce placentofagia este rară la om, este foarte comună printre primatele non-umane și alte mamifere. Există dovezi ale beneficiilor placetofagiei la animale, cum ar fi interacțiunea crescută între mamă și pui; efecte analgezice; efecte opioide care facilitează comportamentul de îngrijire și o suprimare a pseudosarcinii (sarcină falsă) în perioada postnatală. Nu se știe dacă vreunul dintre aceste beneficii se aplică și mamelor umane care își mănâncă placenta.

Dacă pari interesată de consumul propriei placente, există câteva moduri în care poți face acest lucru:

 Placenta crudă - așa cum a făcut Coleen, ca atare sau într-un smoothie.
 Placenta gătită - Coleen a cunoscut pe cineva care a mâncat-o pe într-o lasagna. Dar gătitul probabil va distruge orice enzime sau substanțe care pot fi potențial benefice.
 Încapsularea placentei - este cel mai comun mod prin care mamele își mănâncă placenta. Placenta este gătită la abur și apoi deshidratată, măcinată într-o pulbere și transformată în capsule.

Site-ul Independent Placenta Encapsulation Network are mai multe informații despre cum să păstrezi placenta pentru încapsulare și mai multe informații despre modalitățile de a o consuma. Dacă intenționezi să consumi placenta crudă, ar trebui să o mfaci mai devreme decât mai târziu, deoarece poate fi păstrată la frigider maxim 3 zile.

Dacă ești tentată să încerci un smoothie cu placentă, iată rețeta pe care Coleen a folosit-o:

Smoothie cu placentă

O placentă cu vasele și membranele îndepărtate
Două banane
O ciocolată
Câteva picături de esență de vanilie
1-2 linguri de miere
Fructe amestecate - afinele sunt grozave pentru a ascunde culoarea placentei
Lapte - suficient pentru a obține consistența potrivită a smoothie-ului

Pune totul într-un blender și amestecă!

7 lucruri posibile de făcut cu placenta

Exista o serie de intrebuintari ale placentei de care sigur nu stii. Cand Tom Cruise a aflat ca va fi tata a exclamat fericit si topaind, pe canapeaua lui Oprah ca are de gand sa manance placenta copilului sau ... Nu stim daca acest lucru s-a intamplat cu adevarat sau a fost o nebunie de moment... cert este ca exista o multime de proaspeti parinti care fac lucruri traznite cu placenta noului nascut.
Si cine stie, dupa ce vei citi acest articol, vei lua si tu in considerare aceste idei :)

Forumul dedicat nasterii 

Nasterea unei stele
Mamicile povestesc experientele lor la nastere. Clipe unice, traite   

 autor: Desprecopii.com (c) 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII