Greșeli când vrei să concepi un bebe: ai un stil de viață nesănătos

Greseli cand vrei sa concepi un bebe: ai un stil de viata nesanatos

Greșeli când vrei să concepi un bebe: ai un stil de viață nesănătos

Este important să reții că sănătatea joacă un rol important în a rămâne însărcinată aproape la fel de mult ca relația sexuală. O alimentație nesănătoasă, fumatul, consumul de alcool și droguri, sunt doar câțiva factori care trebuie eliminați pentru a crește șansele de concepție. Chiar și stresul sau depresia îți pot afecta șansele de fertilitate.

Sfat pentru a evita această greșeală: Treceți la un stil de viață sănătos. Renunțați la consumul de alcool și fumat.

Vei citi:
Ce ar trebui să mănânc dacă încerc să rămân însărcinată?
Ce trebuie să știi despre exercițiile fizice înainte și în timpul sarcinii?
Greutatea de dinainte și din timpul sarcinii
Ce ar trebui să eviți atunci când încerci să rămâi însărcinată?
10 lucruri de facut in timpul in care vrei sa ramai insarcinata - incepe imediat

Ce ar trebui să mănânc dacă încerc să rămân însărcinată?

Consumul unei varietăți de alimente sănătoase este foarte important pentru o sarcină și un copil sănătos. Nutrienții pe care îi puni în corpul tău afectează în mod direct greutatea și sănătatea copilului la naștere – chiar și după ce acesta s-a născut.

Multe femei descoperă că trebuie să-și schimbe alimentația pentru a avea cea mai sănătoasă sarcină posibilă. Schimbarea modului în care mănânci poate fi dificilă - poate fi mai ușor să începi prin a adăuga mai multe alimente sănătoase înainte de a elimina alimentele nesănătoase.

Iată câteva sfaturi pentru o alimentație echilibrată înainte de sarcină:

Fructe și legume proaspete

Consumul de fructe și legume este o modalitate bună de a obține o mulțime de vitamine și nutrienți diferiți.

Carbohidrați

Puțin mai mult de jumătate din ceea ce mănânci ar trebui să fie carbohidrați. Încearcmă să obții majoritatea carbohidraților din cereale integrale, cum ar fi orezul brun, ovăzul, quinoa, orzul, porumbul și pâinea integrală. Limiteazmă carbohidrații procesați și zaharați, cum ar fi prăjiturile, produsele de patiserie și pâinea albă.

Proteine

Proteinele ajută la creșterea fătului. Poți obține proteine ​​din carne, lactate și tofu. Nucile, fasolea, semințele, lintea, mazărea și legumele cu frunze verde închis (cum ar fi spanacul și broccoli) sunt, de asemenea, surse bune de proteine.

Dacă ești vegetariană sau vegană, poți avea în continuare o sarcină sănătoasă și poți obține o mulțime de proteine ​​din surse non-animale. Dar este o idee bună să-i spui medicului despre asta.

Mai multe despre Alimentația in timpul sarcinii: GHID COMPLET

Grasimi

Anumite grăsimi sunt sănătoase și te ajută să absorbi vitaminele. De exemplu, grăsimile din nuci, pește și legume sunt foarte bune pentru tine, mai ales în timpul sarcinii.

Limiteazmă grăsimile mai nesănătoase care se găsesc în lactate, carne roșie, carne de porc, mâncare prăjită și junk food. Cautmă alimente sărace în grăsimi saturate, grăsimi trans și colesterol.

Fibre

Poți obține fibre din fructe, legume și cereale integrale. Este bine să mănânci cel puțin 3-5 porții de fibre pe zi.

Sare, zahăr și junk food

Limiteazmă alimentele și băuturile dulci (cum ar fi bomboanele, sucurile acidulate și înghețata). Limitează gustările sărate, grase și procesate (cum ar fi chipsurile). Încearcă să eviți alimentele procesate și junk food.

Este aproape imposibil să urmezi o alimentație perfectă și este în regulă să te răsfeți din când în când. Dar încearcă să mănânci cât mai sănătos posibil înainte și în timpul sarcinii. Și nu uita de varietate - consumul a tipuri diferite de alimente sănătoase te ajută să ai o alimentație echilibrată.

Odată ce ești însărcinată, va trebui să consumi cu aproximativ 100 – 300 de calorii în plus pe zi – sarcina este o muncă grea!

Ce trebuie să știi despre exercițiile fizice înainte și în timpul sarcinii?

Exercițiile fizice sunt o modalitate excelentă de a-ți pregăti corpul pentru o sarcină sănătoasă. Și majoritatea femeilor o pot face în siguranță pe parcursul sarcinii. Exercitiile fizice regulate în timpul sarcinii îți oferă mai multă energie și te ajută să te simți mai bine fizic și psihic. Îți întărește corpul și poate chiar ajuta la naștere.

Mersul pe jos, înotul, yoga, dansul și alte tipuri de exerciții fizice moderate sunt populare în rândul gravidelor. Dacă nu faci deja exerciții, discută cu medicul sau moașa despre cel mai bun mod de a începe și ce tipuri de exerciții sunt cele mai bune pentru tine.

Trebuie să fii îngrijorată de greutatea de dinainte și din timpul sarcinii?

A fi subponderală sau supraponderală poate îngreuna procesul de a rămâne însărcinată. Și femeile care au o greutate sănătoasă sunt mai puțin susceptibile de a avea probleme în timpul sarcinii.

Dacă greutatea ta se află de obicei într-un interval normal și ai de obiceiuri sănătoase, probabil că nu vei câștiga mai mult de 16 kilograme până la sfârșitul sarcinii. Dar corpul fiecărei persoane este diferit, așa că discută cu medicul sau moașa despre ce înseamnă o „greutate sănătoasă” pentru tine.

Citeste in continuare Cate kilograme este sanatos sau nu sa iei in timpul sarcinii.

Ce ar trebui să eviți atunci când încerci să rămâi însărcinată?

Fumatul, alcoolul și alte droguri pot fi periculoase pentru sarcină și viitorul tău copil. Schimbarea acestor obiceiuri înainte de a rămâne însărcinată reduce riscul de probleme. De asemenea, este important să te asiguri că mediul de acasă și de la job este unul sigur și sănătos pentru tine, atât mental, cât și fizic.

Unele obiceiuri pot fi foarte greu de schimbat. Așa că cel mai bine este să începi cât de curând poți, în loc să aștepți până când ești însărcinată.

Fumatul și sarcina

Renunțarea la fumat te ajută pe tine, pe viitorul tău copil și pe toți cei din jurul tău. Femeile care fumează au nevoie de mai mult timp pentru a rămâne însărcinate și au rate mai mari de avort spontan decât nefumătoarele.

Fumatul în timpul sarcinii expune fătul la substanțe chimice periculoase și crește șansa ca bebelușul să se nască mai devreme sau să aibă o greutate mică la naștere. Fumatul crește, de asemenea, riscul pentru alte probleme grave de sănătate după nașterea copilului, precum și sindromul morții subite a sugarului (SIDS).

Renunțarea la fumat este dificilă, dar medicul te poate ajuta. Mai multe despre: 7 consecinte ale fumatului in timpul sarcinii

De asemenea, respirarea fumului pasiv (fumul de la alte persoane), are, de asemenea, efecte negative asupra sarcinii tale. Dacă locuiești cu cineva care fumează, roagă-i să fumeze afară, departe de tine.

Alcoolul și sarcina

Stai departe de alcool când ești însărcinată, deoarece nu există o cantitate „sigură” pe care să o poți bea în orice moment în timpul sarcinii.

Consumul de alcool în timp ce ești însărcinată poate crește șansele de a suferi un avort spontan. Consumul de alcool în timp ce ești însărcinată poate provoca, de asemenea, sindromul alcoolic fetal (SAF). SAF poate provoca vătămări fizice și de dezvoltare grave copilului, cum ar fi dizabilități fizice, dizabilități de învățare și alte afecțiuni.

Este o idee bună să eviți alcoolul și atunci când încerci să rămâi însărcinată. Nu știi întotdeauna că ești însărcinată de îndată ce se întâmplă, așa că renunțarea la alcool înainte de a rămâne însărcinată te poate ajuta să eviți consumul accidental în timpul sarcinii.

Dacă ai nevoie de ajutor pentru a opri consumul de alcool, discută cu medicul.

Drogurile și sarcina

Folosirea de droguri ilegale în timpul sarcinii poate cauza probleme grave. Aceste tipuri de droguri pot crea cu adevărat dependență. De asemenea, cresc riscul de avort spontan și greutate mică la naștere. Copilul tău s-ar putea naște, de asemenea, dependent de drog.

Anumite medicamente eliberate pe bază de prescripție medicală pot, de asemenea, să creeze dependență și să facă rău copilului.

Dacă ai nevoie de ajutor pentru a nu mai folosi anumite medicamente, discută cu medicul .

Substanțe chimice sau toxice și sarcina

Substanțele toxice din mediul de lucru și acasă pot afecta, de asemenea, sarcina. Acestea includ plumb, mercur, îngrășăminte, pesticide, solvenți, radiații și excremente de pisică sau rozătoare.

Aceste substanțe pot afecta sistemul reproducător și pot îngreuna procesul de a rămâne însărcinată. Unele pot dăuna, de asemenea, fătului.

Pericole la locul de muncă și sarcina

Atenție la pericolele de la locul de muncă. Unele locuri de muncă - cum ar fi cele care te expun la substanțe chimice sau sunt dificile sau periculoase din punct de vedere fizic - pot fi riscante înainte și în timpul sarcinii.

Discută cu șeful și medicul pentru a afla cum poți lucra în siguranță în timpul sarcinii. Și încearcă să eviți să stai prea mult timp în picioare și să lucrezi prea multe ore la rând.

Stresul și sarcina

Evitarea stresului și îngrijirea bunăstării tale mentale te pot ajuta să ai o sarcină mai sănătoasă (și mai fericită). Pune-ți timp deoparte pentru a face lucruri care îți plac și care te relaxează.

Simte-te liberă să te bucuri și de sexualitatea ta. Sex sau masturbarea pot ajuta la ameliorarea stresului și a tensiunii, iar multe femei au o dorință sexuală crescută în timpul sarcinii. Este perfect normal și sănătos să faci sex pe tot parcursul sarcinii, dacă vrei. (Și dacă nu o faci, e perfect și asta.)

Alte greseli cand vrei sa concepi un bebe

Greșeala nr. 1 când vreți să concepeți un bebe: contacte sexuale neregulate
Greșeala nr. 2 când vreți să concepeți un bebe: prea multă intimitate fizică
Greșeala nr. 3 când vrei să concepi un bebe: pierzi fereastra fertilă

10 lucruri de facut in timpul in care vrei sa ramai insarcinata - incepe imediat

Vrei sa ramai insarcinata insa cum poti modera aceste impulsuri puternice, biologice, instalate in perioada unui ciclu de 28 de zile, care dicteaza o reproducere imediata?

Fie ca ai 28, 35, sau 43 de ani, e bine sa iei in considerare urmatoarele 10 lucruri pe care te poti concentra chiar de azi. Urmandu-le, vei fi mai sanatoasa, radianta, si vei arata mai bine. Iar sansele de a ramane insarcinata vor creste...

Forumul aspirantelor la meseria de mamica

Asteptand un ingeras in viata noastra !
Teritoriul 'aspirantelor'! Preconceptie, in/fertilitate, FIV, sperante si experiente. Chiar daca se lasa asteptat - noi nu ne pierdem speranta!


autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate (c) 2022

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII