Motiv de ceartă între părinți: facem sau nu găuri de cercei în urechi fetiței?
Un dezacord comun pe care-l auzim adesea la părinți din medii și culturi diferite, sunt găurile în urechi la fetitele bebe. În timp ce un părinte ar putea crede că este firesc să facă asta, celălalt nu este deloc de acord.
Nu există într-adevăr nicio recomandare specifică pentru acest lucru. Depinde ce îți dorești pentru copilul tău. Poți să te consulți cu medicul pediatru, dar mulți recomandă ca fetița să aibă cel puțin trei luni.
Vei citi:
Ar trebui să facem găuri în urechi bebelușului?
Sfat pentru a pune capăt disputei
Când putem face găuri în urechi bebelușului?
Posibile complicații ale piercingului la bebelușului
Lucruri de luat în considerare
Ar trebui să facem găuri în urechi fetitetei bebe?
Un dezacord comun pe care-l auzim adesea la părinți din medii și culturi diferite, sunt găurile în urechi la bebeluși. În timp ce un părinte ar putea crede că este firesc să facă asta, celălalt nu este deloc de acord.
Sfat pentru a pune capăt disputei
Ca și în cazul primei tunsori, răspunsul pentru acest conflict va varia în funcție de individ. Poate să nu fie ușor de rezolvat, dar ar putea fi un moment bun pentru o lecție, despre modul în care tu sau partenerul tău ați putea aborda deciziile parentale de acum înainte.
Când putem face găuri în urechi bebelușului?
Nu există într-adevăr nicio recomandare specifică pentru acest lucru. Depinde ce îți dorești pentru copilul tău. Poți să te consulți cu medicul pediatru, dar mulți recomandă ca bebelușul să aibă cel puțin trei luni.
Unii părinți aleg să facă asta în timpul copilăriei, în timp ce alții vor aștepta până când copilul este suficient de matur pentru a avea grijă de locul piercing-ului sau de a alege singur/ă dacă vrea sau nu un piercing. Piercing-urile nu sunt mai dăunătoare pentru bebeluși decât pentru adulți și orice complicații apar nu sunt determinate de vârstă. Se pot întâmpla oamenilor de toate vârstele.
Poate fi o idee bună să aștepți până când copilul primește vaccinul împotriva tetanosului totuși. Dar alte vaccinuri nu protejează copilul împotriva germenilor asociați cu piercing-ul. Infecțiile cu tetanos în sine nu sunt frecvente și riscul de a obține tetanos de la un piercing este mic. Cu toate acestea, este încă important să fii proactiv cu privire la sănătatea copilului tău.
Posibile complicații ale piercingului la copilasii mici
Dacă un piercing nu este făcut corect, locul respectiv poate să nu se vindece și să dezvolte în schimb unele complicații. Unele dintre posibilele complicații includ:
Infecţie.
Reacţie alergică.
Formarea cheloidelor.
Sângerare.
Ruperea lobului.
Deformarea auriculului (partea vizibilă a urechii).
Cauzele infecţiilor. Infecțiile pot apărea la locul de piercing la scurt timp după piercing sau chiar la mai mult timp după vindecare. Următorii factori pot provoca infecții la urechea perforată:
Folosind instrumente nesterilizate.
Nu se păstrează curat locul de piercing.
Atingerea urechilor cu mâinile murdare.
Cercei strâmți.
Schimbarea sau îndepărtarea cerceilor înainte de vindecare.
Ruptura sau ruperea pielii.
Introducerea unui cercel într-un unghi greșit.
Cercei din nichel.
Lucruri de luat în considerare atunci când faci piercing fetitei
Deși s-ar putea să nu fie greșit să faci asta în primii ani de viață, este ideal să aștepți până când acesta poate juca un rol activ. Un copil mai mic de patru ani nu este în măsură să se ocupe singur de un piercing.
Copiii mici pot ajunge să-și atingă urechile cu mâinile murdare, ceea ce poate duce la infecții. Un copil mai mare va avea mai multă disciplină pentru a evita să se joace cu urechile străpunse, deoarece sunt mai conștienți de ceea ce se întâmplă.
Alte motive de cearta:
Tati nu vrea bebelusul in dormitor, dar mami il vrea! Ce facem?
Motiv de ceartă între părinți: Noi de ce nu mai facem sex!?
Prima tunsoare: între lacrimi și oftaturi sentimentale
Prima tunsoare a bebelusului vine inevitabil cu o schimbare de imagine, cateva lacrimi din partea copilului si niste oftaturi sentimentale din partea mamicii. Si gata, s-au dus buclele de bebelus ...
Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?
Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.
autor: Desprecopii.com (c)2022
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII