Pot să alăptez dacă am herpes? Iată ce trebuie să știi dragă mami

Pot sa alaptez daca am herpes? Iata ce trebuie sa stii draga mami

Pot să alăptez dacă am herpes? Iată ce trebuie să știi dragă mami

Virusul herpes simplex (HSV) este un virus clasificat în două specii distincte de herpesvirus, virusul herpes simplex 1 (HSV-1) și virusul herpes simplex 2 (HSV-2). HSV-1 se transmite de obicei prin contact oral-oral și provoacă herpes oral, dar poate provoca și herpes genital prin contact oral-genital. HSV-2 se transmite de obicei pe cale sexuală și provoacă herpes genital, dar poate provoca și infecții în gură. Important este că ambele tipuri de virus pot provoca boala herpes la nou-născuți și sugari și pot apărea oriunde pe corp.

La nou-născuți, infecțiile cu HSV sunt adesea severe și au ca rezultat rate ridicate de mortalitate și morbiditate. Trebuie luate toate măsurile de precauție pentru a preveni expunerea sugarilor la virusul herpes și trebuie făcută o igienă adecvată a mâinilor înainte de a ține copilul în brațe.

Vei citi:
Pot să alăptez dacă am herpes?
Laptele pompat dintr-un sân cu leziuni
Cum arată și cum se simte herpesul la sân
POT SA ALAPTEZ DACA? Alte intrebari la care trebuie sa stii raspunsul

Pot să alăptez dacă am herpes?

Da, majoritatea femeilor își pot alăpta copiii chiar și atunci când sunt infectate cu herpes, deoarece virusul nu poate fi transmis prin laptele matern. Dar fii atentă la rănile și leziunile sânilor, care pot răspândi virusul și spală-te întotdeauna pe mâini cu apă și săpun înainte și după fiecare ședință de alăptare. Dacă observi o rană, nu mai hrăni copilul din acel sân.

Citeste despre cum se poate depista herpesul in timpul sarcinii aici - Testul TORCH de depistare a infectiilor in sarcina

Laptele pompat dintr-un sân cu leziuni

Și în ceea ce privește laptele care a fost extras sau pompat manual dintr-un sân care are o leziune activă, trebuie să știi că acel lapte nu este indicat pentru copilul tău! Acest lapte poate fi contaminat și trebuie aruncat, deoarece este posibil să fi intrat în contact cu rana în timpul procesului. Dar dacă celălalt sân nu are dureri sau răni, poți pompa și hrăni copilul din acea parte, doar asigură-te că ambele mâini și părțile pompei sunt dezinfectate, pentru a evita orice transmitere.

Poate părea că herpesul este un mare op când încerci să ai un copil. Dar dacă ești sub o atentă îngrijire prenatală în timpul sarcinii, copilul se poate naște fără infecție și ar trebui să îl poți hrăni în siguranță.

Mai multe despre - Prevenirea in timpul sarcinii a infectiei cu herpes la nou-nascuti

Cum arată și cum se simte herpesul la sân

Herpesul de pe sân arată ca niște umflături minuscule pline de lichid pe o bază roșie, care sunt sensibile. Unele femei vor avea simptome asemănătoare gripei la un focar de herpes. Pot apărea viitoare focare, dar aproape întotdeauna durează mai puțin și nu sunt la fel de dureroase.

La persoanele cu HIV, focarele de herpes pot fi mai severe și pot dura mai mult din cauza sistemului imunitar afectat.

Este important să consulți medicul pentru un diagnostic, deoarece herpesul la sân poate să semene cu o infecție bacteriană sau ducte de lapte obturate.

Citeste mai multe despre: Herpesul genital in timpul sarcinii – intrebari si raspunsuri

Desprecopii este un site dedicat alaptarii, care contine informatii indepedente si ne-influentate de nici un interes comercial - care are un ghid complet si independent al alaptarii. 

Nu suntem patetici si nu consideram ca alaptarea trebuie sa fie un chin pentru mamica desi ii dam oate sfaturile necesare pentru a putea depasi obstacolele pe care le poate avea la inceput. Recomandam sa cititi: Despre stresul primelor zile de alaptare

Citeste toate informatiile de la aceasta sectiune dedicata Alaptarii! Citeste si forumul special Alaptarea de la desprecopii.com - vei intalni acolo mamici ca tine care au intrebari si raspunsuri despre alaptare.

Te asteptam pe forumul special dedicat alaptarii - unde vei gasi mii de intrebari si raspunsuri despre perioada alaptarii: ALAPTAREA BEBELUSULUI

  Daca ai probleme cu alaptarea, te asteptam pe si pe grupul nostru secret de pe Facebook: Alaptarea cu dragoste.

autor: Desprecopii.com © 2024

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII