Lista de cumpărături sau mania de a avea toate cele necesare - jurnal de sarcină

Lista de cumparaturi sau mania de a avea toate cele necesare - jurnal de sarcina

Lista de cumpărături sau mania de a avea toate cele necesare - jurnal de sarcină

Hey mamici si gravidute! Cum ati rezistat voi pe perioada sarcinii pentru a nu face prea multe cumparaturi pentru bebele care urmeaza sa vina?

- vei citi:
Cum am reusit eu sa ma cumpatez
M-am documentat mult
Revenind la lista
Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului
Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

- fragmente din jurnalul de sarcina al unei mamici din Comunitatea DC, BubbleGummy - material publicat pe sectiunea de bloguri de la Desprecopii

Cum am reusit eu sa ma cumpatez

Credeam ca va fi imposibil, insa va voi povesti cum am reusit eu sa ma cumpatez. Poate va va ajuta si pe voi.

In primul rand, m-am abtinut sa nu cumpar nimic (sau mai nimic) pana undeva la mijlocul celui de-al doilea trimestru de sarcina.

In primul trimestru mi-era teama de pierderea potentiala a sarcinii, si de faptul ca orice lucru avut in casa pentru viitorul bebe, mi-ar fi facut rau in acest caz.

In al doilea trimestru, inca lucram si mi-era greu sa ma mobilizez pentru cumparaturi, sa ma bucur de momentele astea. Asa ca am inceput sa fac o lista (ampla) cu ce lucruri voi avea nevoie pentru el, cat si pentru a ne usura noua munca.

M-am documentat mult

M-am documentat din carti, video-uri prezentate de catre medici pediatri, idei cu ce a functionat si ce nu de la mamici care isi povesteau cazurile prin care au trecut, si am notat si toate informatiile primite de la prietenii care au trecut deja prin asta.

Usor, usor, am inceput sa disec aceste informatii venite din mai multe parti, si sa aleg ce am crezut eu ca este mai util si mai urgent pentru nastere si primele luni alaturi de bebe.

Urmatorul pas a fost sa ma incadrez intr-un buget decent, nici sa nu exagerez cu bani multi pe obiecte pe care nu le-ar folosi, dar nici sa nu ii cumpar obiecte care cred ca ar putea fi necesare.

Un alt sfat pe care vi-l pot da, este sa acceptati ajutor din partea altor mamici, hainute, accesorii... orice v-ar putea ajuta sa economisiti si sa va folositi bugetul pentru restul de articole utile.

Revenind la lista, as imparti-o in mai multe categorii:

 Mobilier necesar pentru camera bebelusului, sau adiancente in dormitorul vostru: patut, comoda / masa de infasat
 Carut si scoica auto (as recomanda sa aiba si parte sport si foliile acelea pentru insecte sau ploaie). Aici as alege un model stabil, care sa nu para ca se destrama la fiecare urcat de trotuar sau trecere peste o piatra. Va fi incomod si pentru bebe si are si sanse sa se rupa vreo roata pe drum.
 Asternuturi pentru patut, prosoape de baie, baby nest, balansoar, saltea de infasat, marsupiu, saltea de activitati
 Gadget-uri: camera de filmat sau baby monitor, lampa cu lumini calde pe care o poti folosi noaptea si sa nu il deranjeze, boxa cu sunete albe (nu recomand telefonul, pentru ca te poate suna cineva sau sa ai nevoie de el si sa nu fie langa tine), purificator / umidificator / dezumidificator (dupa caz), termometru de camera care sa masoare si umiditatea, carusel pt patut
 Ingrijire corp bebe si mama: termometru infrarosu si/sau cu varf flexibil (care masoara rapid temperatura), forfecuta, unghiera pt unghii, perie si pieptan de par (pt cand va avea cojitele acelea greu de curatat), gel de dus, lotiune/ulei de masaj, creme si pudra folosite la schimbat de scutece, scutece, servetele umede cu 99% apa, absorbante postpartum pt mama, tampoane san, geluri sau creme pt san, comprese sterile, ser fiziologic etc (aici veti primi recomandari atat pt mama cat si pentru bebe, la externare)
 Pompa de san (manuala si/sau electrica), suzeta (pentru cine doreste), cateva biberoane, sterilizator, incalzitor de lapte (in functie de posibilitatea si dorinta mamei de a alapta sau nu)
 Hainute: recomand initial putine (maxim 5) din fiecare tip si marime. Adica, un exemplu: iei 5 body-uri scurte marimea 50, iei 5 body-uri si marimea 56, plus pantalonasi cu si fara picior, apoi salopete/pijama, la fel, cateva caciulite de interior si 1-2 de exterior. Ideea e sa nu te avanti la prea multe, pentru ca nu vei sti ce dimensiune va avea. Poti oricand sa ii achizitionezi si alte piese dupa ce se va naste si vei sti ce marimi i se potrivesc. Stiu ca aici este cel mai greu sa te abtii, ca toate sunt frumoase si vrei sa le iei, insa pot fi incomode pentru bebe sau poate sa nu apuce sa le poarte, crescand repede.
 Incaltaminte: nu este necesara atunci cand este nou nascut. Daca chiar doriti, limitati-va la o pereche, doua de botosei daca este nascut iarna.
Unul sau doua combinezoane de exterior, daca este nascut iarna, de preferat, de marimi diferite, ulterior veti mai cumpara, daca va fi nevoie.
 Posibil sa mai fie si alte lucruri care imi scapa acum, insa incercati sa vi le treceti pe hartie, si vedeti ce anume considerati ca aveti nevoie.

Un alt sfat, incercati sa nu luati multe jucarii, mai ales la inceput, cand nu va sti ce reprezinta ele. In jur de 2-3 luni va observa culori si miscari in jurul lor, si atunci ar ajuta de exemplu carticele alb negru sau poate caruselul sau ceva usor sa prinda el. Cel mai util cred ca ar fi salteaua de activitati.

Acestea fiind spuse, va doresc mult succes in pregatirea pentru venirea bebelusului!

 

Autor - BubbleGummy, o mamica de la Desprecopii - publicat aici

Publicat pe blogurile gravidutelor de la Desprecopii - la categoria JURNAL DE SARCINA

► Citeste si Pe ultima suta de metri inaintea nasterii, cum ne pregatim pentru acea zi

Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Geanta Bebelusului este un proiect de suflet pentru gravidute, sustinut de Desprecopii. Cele 40 de saptamani de sarcina constituie cel mai frumos anotimp al unei femei.

Si pentru ca ele trec asa de repede, dar si asa de intens - te invitam sa pastrezi cate ceva din memoria lor. Fa-ti timp cateva minute pe zi - si scrie despre tot ce simti in cel mai special Jurnal de sarcina de pe net. In schimbul acestor amintiri unice, vei primi un cadou special de la noi: GEANTA BEBELUSULUI citeste aici detaliile.

Despre dezvoltarea bebelusului in burtica, in timpul sarcinii, cititi:

 Cat de curand puteti auzi bataile inimii bebelusului? \
In burtica mamei: miscarile si programul de lucru al locatarului drag

In burtica mamei: ce aude bebelusul
Sarcina pe saptamani, calatoria fructului catre nastere
Bebelusul din burtica: Primele batai de inima

Retardul de crestere intrauterina

Sapte pacate ale sarcinii

Principalele etape ale dezvoltarii fetale

Sarcina gemelara (cu gemeni), ingrijiri la dublu

Noua luni... in mintea unui barbat

Miscarile fetale, primele semne ale bebelusului in burtica

Dopul gelatinos

Ce culoare vor avea ochii bebelusului?

Odiseea sarcinii in 40 de saptamani sau sarcina pe saptamani

Sarcina (Intrebari & Raspunsuri)

Momente cheie in sarcina

Sarcina prelungita

Cand vine barza?

Calculul datei nasterii

Despre data conceptiei sau cand exact se va naste copilul?

Dezvoltarea intrauterina a bebelusului

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII.  Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

► Descarca aplicatia pentru sisteme Android aici: Odiseea Sarcinii.

 Descarca aplicatia pentru IOS aici: Odiseea Sarcinii. 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de August 2022)

Vino pe grupurile noastre secrete Gravide la prima sarcina ❤️ Grup de suport 💗 oficial Desprecopii si JURNAL DE SARCINA

autor: o mamica de la Desprecopii - toate drepturile rezervate (c) 2022

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII