Atenție mămici, persoană dubioasă la locul de joacă - Cine face poze copiilor?

Atentie mamici, persoana dubioasa la locul de joaca - Cine face poze copiilor?

Atenție mămici, persoană dubioasă la locul de joacă - Cine face poze copiilor?

"Inițial am crezut că este bunicul unui copil care s-a oprit lângă băiatul meu, ulterior mi-am dat seama că fotografia toți copiii din parc, inclusiv pe mine și nu era însoțit de vreun copil.
Pentru o clipă am vrut să merg să îi cer să șteargă pozele cu mine și băiețelul meu, însă părea destul de dubios și mi-a fost teamă, drept pentru care am hotărât să sun la poliție... bine am făcut, pentru că, ulterior, după ce a fost dus la secția de poliție, am fost chemată să dau declarație și am aflat că este un bărbat extrem de periculos...
" Cuvintele mămicii ale cărei fotografii și text aparțin (preluate de pe facebook) este I. Amelie... iată prin ce momente a trecut această mămică și ce a determinat-o să facă, instinctiv, alegerea corectă:

Copiii lăsați nesupravegheați în parc

Copiii lăsați nesupravegheați în parc sunt expuși la o serie de riscuri care pot fi atât fizice, cât și emoționale. În primul rând, există riscul ca un copil să se rănească sau să aibă un accident în timp ce aleargă și se joacă. Însă un alt risc major este cel legat de persoanele străine care ar putea să se apropie de copil și să încerce să-l răpească sau să-l rănească. Aceste riscuri sunt cu atât mai mari în cazul copiilor care sunt prea mici sau prea neexperimentați pentru a recunoaște pericolele sau pentru a se apăra în situații periculoase.

Fotografierea copiilor fără acordul părinților

De asemenea, o altă preocupare majoră este reprezentată de fotografierea copiilor fără acordul părinților lor. Acest lucru poate avea consecințe negative asupra intimității și siguranței copilului. Persoanele care fac poze copiilor fără acordul părinților pot fi oricine, de la fotografi amatori la indivizi cu intenții neplăcute. Pozele pot fi postate pe internet, ceea ce poate duce la o pierdere a intimității copilului și poate pune copilul în pericol.

Acest articol a pornit de la un simplu search pe facebook unde am dat de această postare... Postarea mămicii ale cărei fotografii și text aparțin este Ioana Amelie... iată prin ce momente a trecut această mămică și ce a determinat-o să facă, instinctiv, alegerea corectă:

"ATENȚIE!!!! PERSOANĂ DUBIOASĂ LA LOCUL DE JOACĂ!!

Dragi părinți, vă atrag atenția cu privire la o situație întâlnită astăzi în parcul Național. În timp ce mă aflam în parc, am observat pe o bancă un bărbat care îl fotografia cu telefonul mobil pe băiețelul meu.
Inițial am crezut că este bunicul unui copil care s-a oprit lângă băiatul meu, ulterior mi-am dat seama că fotografia toți copiii din parc, inclusiv pe mine și nu era însoțit de vreun copil.
Pentru o clipă am vrut să merg să îi cer să șteargă pozele cu mine și băiețelul meu, însă părea destul de dubios și mi-a fost teamă, drept pentru care am hotărât să sun la poliție... bine am făcut, pentru că, ulterior, după ce a fost dus la secția de poliție, am fost chemată să dau declarație și am aflat că este un bărbat extrem de periculos, avea telefonul plin cu poze cu copii, cuțit asupra lui și fusese în trecut condamnat 15 ani pentru crimă😰 ...
Partea care m-a îngrijorat cel mai tare e că niciun părinte nu a sesizat că acel bărbat le fotografia copiii...
Fiți atenți la oamenii care vin în parc și vi se par dubioși, nu rămâneți indiferenți... o clipă de neatenție și vă poate costa enorm..nu vreau să-mi imaginez ce intenționa acest bărbat, e prima oară când îl văd în acest parc..
Atașez poze cu persoana în cauză... aveți grijă de puii voștri și nu rămâneți indiferenți dacă vedeți persoane cu un comportament suspect! Împreună putem face lumea mai bună!!!
"

Este important să se înțeleagă că fotografierea copiilor altora fără să cerem permisiunea nu este acceptabilă, chiar dacă ne aflăm într-un loc public. Această acțiune poate fi considerată invazivă și poate cauza disconfort părinților și copiilor. Este important să ne respectăm unii pe ceilalți și să cerem permisiunea înainte de a face poze cu copii care nu sunt ai noștri.

Este important ca părinții să-și supravegheze copiii

Astfel, este important ca părinții să-și supravegheze copiii în timp ce aceștia se joacă în parc, pentru a preveni accidentele și a-i proteja împotriva unor posibile pericole. Este important, de asemenea, ca oamenii să înțeleagă și să respecte intimitatea și siguranța copiilor prin a nu-i fotografia fără acordul părinților. Prin aceste acțiuni, putem crea un mediu sigur și respectuos pentru toți copiii și familiile lor.

Este important să protejăm intimitatea și siguranța copiilor noștri

Este important să protejăm intimitatea și siguranța copiilor noștri și să ne asigurăm că sunt feriți de situațiile care ar putea să îi pună în pericol. Din acest motiv, nu este recomandat să permitem altor persoane să ne fotografieze copiii fără acordul nostru.

Există mai multe motive pentru care este important să obținem acordul înainte de a permite fotografierea copiilor noștri de către alte persoane:

 Intimitatea copiilor - Fotografiile pot dezvălui informații personale despre copiii noștri, cum ar fi locul unde locuiesc sau unde se duc la școală. Aceste informații pot fi folosite de persoanele răuvoitoare pentru a-i contacta sau a-i urmări pe copii.

 Siguranța copiilor - Fotografiile pot fi folosite în scopuri nefirești și pot fi postate pe internet sau distribuite în mod necorespunzător. Acest lucru poate duce la situații neplăcute, cum ar fi hărțuirea online sau expunerea la pericole.

 Respectul pentru confidențialitatea familiei - Fotografierea copiilor noștri fără acordul nostru poate fi considerată o încălcare a vieții private. Este important să respectăm drepturile de confidențialitate ale fiecărei familii și să nu facem publice informațiile fără acordul lor.

Esti mereu cu telefonul sau tableta in mana? E timpul sa te focusezi asupra copiilor

Ai observat ca momentele in care stai pe telefon sau tableta incep sa devina dominante in timpul tau liber? Ei bine, din pacate, noi parinti ne petrecem tot mai mult timp cu telefonul sau tableta in mana - furand  astfel timp din acela in care ar fi trebuit sa il petrecem cu copilul nostru. Asa ca ... inchide te rog televizorul, laptopul, tableta, totul, si pune deoparte smart phone-ul.  Este timpul sa ne focusam asupra copiilor citeste detalii cum sa faci aici.


 Va asteptam pe forumul special: PARENTING - sau despre meseria de parinte

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII