Săptămâna 5: de aici începe călătoria mea ca mamă - jurnal de sarcină

Saptamana 5 -  de aici incepe calatoria mea ca mama - jurnal de sarcina

Săptămâna 5: de aici începe călătoria mea ca mamă - jurnal de sarcină

În ziua programată pentru primul meu control la ginecolog, emoțiile erau amestecate cu nerăbdare și anxietate. Abia începusem să-mi accept și să îmbrățișez faptul că eram însărcinată și că viața mea avea să se schimbe într-un mod minunat. Însă, în același timp, mă îngrijoram cu privire la sănătatea mea și a micuțului care creștea în mine.

- vei citi:
Primul meu control la ginecolog
Știam că aceste analize erau necesare
Prima ecografie cu micuţul meu!
Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Jurnal de sarcina

- fragmente din jurnalul de sarcina al mamicii AndreeaGhi- material publicat pe sectiunea de bloguri de la Desprecopii

Primul meu control la ginecolog

În ziua programată pentru primul meu control la ginecolog, emoțiile erau amestecate cu nerăbdare și anxietate. Abia începusem să-mi accept și să îmbrățișez faptul că eram însărcinată și că viața mea avea să se schimbe într-un mod minunat. Însă, în același timp, mă îngrijoram cu privire la sănătatea mea și a micuțului care creștea în mine.

Am intrat în cabinetul medicului și am fost întâmpinată de un personal cald și prietenos. În acel moment, m-am simțit mai liniștită și mai încrezătoare. Medicul, o femeie plină de înțelepciune și experiență, mi-a oferit un zâmbet încurajator și m-a invitat să iau loc pe scaunul de examinare.

Știam că aceste analize erau necesare

După o scurtă discuție despre istoricul medical și despre eventualele simptome pe care le-am avut în ultimele săptămâni, medicul mi-a explicat despre primul control şi mi-a povestit despre unele analize care vor urma în perioada următoare pentru a se asigura că totul este în regulă. Deși mă simțeam emoționată, știam că aceste analize erau necesare pentru a monitoriza starea mea și a copilului meu.

Am făcut analize de sânge pentru a verifica nivelurile hormonale și pentru a identifica eventualele deficiențe sau complicații. Medicul mi-a explicat fiecare etapă a procesului și mi-a asigurat că analizele erau o măsură standard pentru a obține informații importante despre starea de sănătate a mea și a bebelușului.

Tot astăzi am văzut prima ecografie cu micuţul meu!

Bebelușul meu se dezvoltă în mod sănătos.

După ce am admirat cu admirație imaginea micuțului meu și am primit recomandările necesare pentru a avea grijă de mine și de copilul meu, am părăsit cabinetul medicului cu un zâmbet larg pe buze. M-am simțit mai încrezătoare și mai pregătită să fac față provocărilor și bucuriilor care mă așteptau în călătoria mea ca mamă.

Primul meu control la ginecolog mi-a oferit nu doar asigurarea că totul era bine, ci și o întâlnire magică cu micuțul meu. Am plecat de acolo cu o nouă perspectivă asupra vieții și cu o determinare mai mare de a-i oferi copilului meu tot ce are nevoie.

Despre teste de sarcina, mai poti citi

Autor - AndreeaGhi, o mamica de la Desprecopii - publicat aici

Publicat pe blogurile gravidutelor de la Desprecopii - la categoria JURNAL DE SARCINA


Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Geanta Bebelusului este un proiect de suflet pentru gravidute, sustinut de Desprecopii. Cele 40 de saptamani de sarcina constituie cel mai frumos anotimp al unei femei.

Si pentru ca ele trec asa de repede, dar si asa de intens - te invitam sa pastrezi cate ceva din memoria lor. Fa-ti timp cateva minute pe zi - si scrie despre tot ce simti in cel mai special Jurnal de sarcina de pe net. In schimbul acestor amintiri unice, vei primi un cadou special de la noi: GEANTA BEBELUSULUI citeste aici detaliile.

Despre dezvoltarea bebelusului in burtica, in timpul sarcinii, cititi:

 Cat de curand puteti auzi bataile inimii bebelusului? \
In burtica mamei: miscarile si programul de lucru al locatarului drag

In burtica mamei: ce aude bebelusul
Sarcina pe saptamani, calatoria fructului catre nastere
Bebelusul din burtica: Primele batai de inima

Retardul de crestere intrauterina

Sapte pacate ale sarcinii

Principalele etape ale dezvoltarii fetale

Sarcina gemelara (cu gemeni), ingrijiri la dublu

Noua luni... in mintea unui barbat

Miscarile fetale, primele semne ale bebelusului in burtica

Dopul gelatinos

Ce culoare vor avea ochii bebelusului?

Odiseea sarcinii in 40 de saptamani sau sarcina pe saptamani

Sarcina (Intrebari & Raspunsuri)

Momente cheie in sarcina

Sarcina prelungita

Cand vine barza?

Calculul datei nasterii

Despre data conceptiei sau cand exact se va naste copilul?

Dezvoltarea intrauterina a bebelusului

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII.  Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

► Descarca aplicatia pentru sisteme Android aici: Odiseea Sarcinii.

 Descarca aplicatia pentru IOS aici: Odiseea Sarcinii. 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decat sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Septembrie 2023)

Vino pe grupurile noastre secrete Gravide la prima sarcina ❤️ Grup de suport 💗 oficial Desprecopii si JURNAL DE SARCINA

autor: Desprecopii - toate drepturile rezervate (c) 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII