Fluctuația mișcărilor fetale - doar unul dintre motivele noastre de stres - jurnal de sarcină
De la prima mișcare până la ultima a bebelușilor mei în burtică, activitatea lor a fost, atât la prima sarcină, cât și acum, la a doua, în același timp, sursa de liniște și principalul meu motiv de neliniște.
- vei citi:
Avem multe de invatat despre miscarile fetale
Stresul meu muta muntii uneori
Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului
Jurnal de sarcina
- fragmente din jurnalul de sarcina al mamicii tr87sim - material publicat pe sectiunea de bloguri de la Desprecopii
Avem multe de invatat despre miscarile fetale
De la prima pana la ultima miscare a bebelusilor mei in burtica, pentru mine activitatea lor a fost (si la prima sarcina, si acum, la a doua), in acelasi timp, linistea si nelinistea mea principala.
Avem multe de invatat despre miscarile fetale, insa ni se spune ca bebe trebuie sa miste in fiecare zi intr-o anumita masura. Lucrurile nu stau permanent asa. Vorbind de sarcina de acum, sunt unele zile in care o simt permanent prezenta acolo, mereu cu cate un cot sau piciorus sau fundulet sau cap.
Sunt unele zile in care astept in zadar vreo manuta iesita in relief si trebuie sa gust ceva, apa, mancare, ca sa se miste putinel. Iar aceste schimbari sunt ciclice, cateva zile mai activa, cateva zile mai lenta. Poate ca are legatura cu pozitia in burtica, cu ciclurile de crestere, cu perioadele in care (pardon!) sunt mai balonata 😄.
Cert este ca sunt obisnuita cu miscarile ei iar activitatea redusa este motiv de stres. Asta mi se intampla iarasi de 2 zile. Am trecut de la a simti, efectiv, miscari de cand deschid ochii dimineata si pana seara cand adorm, inclusiv la trezirile de noaptea, la a sta si astepta cate 30 de minute ca sa simt o intindere micuta. Inima imi spune sa fug la spital insa ratiunea ma tine pe loc pentru ca am mai trecut odata prin asta la primul copil.
Stresul meu muta muntii uneori
In 3 zile am control si stau ca pe ghimpi. Cel mai probabil, e din lipsa de loc insa eu sunt, ca de obicei, in maxima alerta. Asa suntem cladite noi, femeile, mereu in alerta, mereu stresate. Gasim motiv de griji si in lucrurile care ar trebui sa ne linisteasca. Insa de-asta purtam noi bebelusii si nu barbatii. Starea noastra continua de alerta, de stres, de nopti imtregi de veghe, ne ajuta adeseori sa evitam un eveniment neplacut si, de ce nu, o tragedie.
Spre exemplu, acum 3 saptamani cand, in ultima secunda, mi-am prins nazdravanul de mana si l-am tras inapoi din spatele unei dube care dadea cu spatele. Fugise inaintea mea de la locul de joaca si eu, cu "burta la gura", am luat-o la fuga dupa el desi tatal celuilalt copil cu care era a fost perfect relaxat sa il lase si putin mai liber pe al sau. Mi se spunea ca sunt prea stresata si la locul de munca, daramite ca mama. 😄😜 Dar stresul meu muta muntii uneori asa ca m-am obisnuit si il imbratisez. E parte din mine ca mama, ca profesionista, ca femeie.
Publicat pe blogurile gravidutelor de la Desprecopii - la categoria JURNAL DE SARCINA
► Vezi aici alte relatari ale gravidutelor din saptamana 21 de sarcina
Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului
Geanta Bebelusului este un proiect de suflet pentru gravidute, sustinut de Desprecopii. Cele 40 de saptamani de sarcina constituie cel mai frumos anotimp al unei femei.
Si pentru ca ele trec asa de repede, dar si asa de intens - te invitam sa pastrezi cate ceva din memoria lor. Fa-ti timp cateva minute pe zi - si scrie despre tot ce simti in cel mai special Jurnal de sarcina de pe net. In schimbul acestor amintiri unice, vei primi un cadou special de la noi: GEANTA BEBELUSULUI citeste aici detaliile.
Despre dezvoltarea bebelusului in burtica, in timpul sarcinii, cititi:
Cat de curand puteti auzi bataile inimii bebelusului? \
In burtica mamei: miscarile si programul de lucru al locatarului drag
In burtica mamei: ce aude bebelusul Sarcina pe saptamani, calatoria fructului catre nastere
Bebelusul din burtica: Primele batai de inima
Retardul de crestere intrauterina
Sapte pacate ale sarcinii
Principalele etape ale dezvoltarii fetale
Sarcina gemelara (cu gemeni), ingrijiri la dublu
Noua luni... in mintea unui barbat
Miscarile fetale, primele semne ale bebelusului in burtica
Dopul gelatinos
Ce culoare vor avea ochii bebelusului?
Odiseea sarcinii in 40 de saptamani sau sarcina pe saptamani
Sarcina (Intrebari & Raspunsuri)
Momente cheie in sarcina
Sarcina prelungita
Cand vine barza?
Calculul datei nasterii
Despre data conceptiei sau cand exact se va naste copilul?
Dezvoltarea intrauterina a bebelusului
Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina
Pentru in zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.
► Descarca aplicatia pentru sisteme Android aici: Odiseea Sarcinii.
► Descarca aplicatia pentru IOS aici: Odiseea Sarcinii.
Suport si grupuri de burtici
Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decat sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.
→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Mai 2024)
Vino pe grupurile noastre secrete Gravide la prima sarcina ❤️ Grup de suport 💗 oficial Desprecopii si JURNAL DE SARCINA
autor: Desprecopii - toate drepturile rezervate (c) 2024
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII